16 jaar cel voor Utrechtse serieverkrachter | De Utrechtse Internet Courant 16 jaar cel voor Utrechtse serieverkrachter | De Utrechtse Internet Courant

16 jaar cel voor Utrechtse serieverkrachter

16 jaar cel voor Utrechtse serieverkrachter
De Utrechtse serieverkrachter gaat 16 jaar de cel in. Dat heeft de rechter zojuist besloten. 

De Utrechtse serieverkrachter gaat 16 jaar de cel in. Dat heeft de rechter zojuist besloten. 

De 53-jarige Gerard T. is schuldig bevonden aan vier verkrachtingen. Hiervoor is dna bewijs gevonden. Dat dna-bewijs is duidelijk volgens de rechtbank. Ook zijn browse-geschiedenis wijst op schuld.

T. is ook nog gelinkt aan 18 andere verkrachtingszaken maar daar is geen bewijs voor gevonden. Tijdens het gehele proces heeft de serieverkrachter gezwegen. De rechter vond vooral de brute wijze waarop hij te werk ging schokkend. De serieverkrachter hield met name in de jaren ’90 de regio Utrecht in zijn greep.

De rechtbank legde voor deze feiten maximale celstraf op, omdat de man met ‘onvoorstelbare bruutheid’ heeft gehandeld. De rechtbank sprak van verkrachtingen in de ‘meest vergaande zin van het woord’. Hij liet zich niet stoppen terwijl hij wist dat zijn slachtoffers enorme pijn ondervonden. De impact op de slachtoffers, van wie er twee slechts 16 jaar waren, is groot.

De slachtofferverklaringen hebben laten zien dat de psychische schade ook na 15 dan wel 20 jaar nog altijd bestaat. Eén van hen is zelfs geëmigreerd, omdat zij zich in Nederland niet meer veilig voelde. De rechtbank woog ook mee dat ten tijde van de gepleegde vier feiten grote angst is ontstaan onder vrouwen in de regio Utrecht.

T. krijgt geen TBS.

2 Reacties

Reageren
  1. Gerard Tuns

    Goed dat de beste man voor een tijdje van de straat wordt gehaald, al is geen straf goed genoeg voor dit stuk vreten.

  2. Wern

    En dan te bedenken dat ie gelinkt is aan nog 18(!) andere zaken,
    16 jaar + castratie lijkt mij een gepaste straf voor deze gewetenloze smeerlap.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).