27-jarige Utrechter hoofdverdachte in groot netwerk cocaïnehandel | De Utrechtse Internet Courant 27-jarige Utrechter hoofdverdachte in groot netwerk cocaïnehandel | De Utrechtse Internet Courant

27-jarige Utrechter hoofdverdachte in groot netwerk cocaïnehandel

27-jarige Utrechter hoofdverdachte in groot netwerk cocaïnehandel
Met de aanhouding van een 27-jarige Utrechter heeft de politie de hoofdverdachte van een dealernetwerk aangehouden. Ook een 25-jarige handlanger uit Vleuten werd aangehouden op verdenking van handel in drugs.

Met de aanhouding van een 27-jarige Utrechter heeft de politie de hoofdverdachte van een dealernetwerk aangehouden. Ook een 25-jarige handlanger uit Vleuten werd aangehouden op verdenking van handel in drugs.

Terwijl de verdachten in de cel zaten, werd de handel overgenomen. Dit leidde donderdag 19 april tot de aanhouding op heterdaad van twee dealers in Montfoort. Het gaat wederom om twee Utrechters, ditmaal van 33 en 25 jaar oud. De mannen waren in bezit van een handelshoeveelheid aan cocaïne.

De hoofdverdachte en zijn handlanger werden al op 5 april aangehouden. In hun auto lag een handelshoeveelheid aan verpakkingen met waarschijnlijk cocaïne. Op vier locaties in de gemeente Utrecht deed de politie invallen. Dit betrof twee woningen, een bedrijfspand en een garagebox.

Invallen op meerdere locaties

In de garagebox werden een doos en tas met tientallen pakjes met cocaïne aangetroffen. In de woningen werd ook drugs gevonden. In de woning van de hoofdverdachte lag bovendien een flinke som geld van enkele duizenden euro’s. In de bedrijfsruimte is verpakkingsmateriaal voor de handel in harddrugs aangetroffen.

De actie is een slotstuk van een maandenlang onderzoek door de recherche. De aanhouding van twee dealers op heterdaad in Montfoort en Oudewater in mei en juli 2017 bood aanknopingspunten voor verder onderzoek. Een van de twee eerder aangehouden verdachten, een 25-jarige Utrechter, is intussen veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk.

Max

De recherche legde tijdens het vervolgonderzoek een netwerk bloot waarbij meerdere personen, allemaal onder dezelfde naam ‘Max’ en via hetzelfde telefoonnummer, drugs verkochten in onder meer Montfoort en Oudewater. Een aantal van deze dealers liep tijdens het onderzoek tegen de lamp door hun gedragingen.

Gedurende het onderzoek constateerden de rechercheurs dat steeds binnen korte tijd na aanhouding van een dealer de handel werd overgenomen door een andere dealer onder gebruikmaking van dezelfde naam en hetzelfde telefoonnummer. Uiteindelijk kwam zo ook de hoofdverdachte in beeld. Hij fungeerde als spil in het netwerk.

3 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Goed bezig bij de politie. En ook nog een grote jongen gepakt, die weten meestal buiten beeld te blijven.
  Nu maar hopen dat de rechter ook doorpakt.

 2. Lester Freamon

  You follow the drugs, and you’re going to get drug addicts and drug dealers. But you start to follow the money… and you don’t know where the fuck it’s going to take you.

 3. Yoshua

  Denk dat die grote jongen niet zo heel erg groot is als er wordt gesuggereerd.
  Een dealertelefoon is heel veel geld waard, die goed wordt beschermt.
  Een beetje thuisservice dealer heeft meerde back-ups gegevens van zijn werktelefoon.
  Telefoons worden veelvuldig op een gewelddadige manier geript, een dealertelefoon is tienduizenden euro’s waard.
  Zonder back-up is telefoon kwijt, klanten en inkomsten kwijt.
  Duidelijk is dat de grote jongen niet is aangehouden maar een sergeant die de soldaten voorzag van werkmateriaal.
  Je kunt het netwerk platleggen wanneer je de werktelefoon en de klantenlijst hebt ontmanteld.
  Daar is nu helemaal geen sprake van.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).