Dertig kilo coke gevonden in container naast Douwe Egberts - De Utrechtse Internet Courant Dertig kilo coke gevonden in container naast Douwe Egberts - De Utrechtse Internet Courant

Dertig kilo coke gevonden in container naast Douwe Egberts

Dertig kilo coke gevonden in container naast Douwe Egberts
De Douwe Egberts fabriek in Utrecht. Beeld: Google Streetview
De politie heeft maandagochtend in een container aan de Vleutensevaart, achter de Douwe Egberts bij de Vleutenseweg, bijna dertig kilo cocaïne aangetroffen. De drugs zijn vernietigd.

De politie heeft maandagochtend in een container aan de Vleutensevaart, achter de Douwe Egberts bij de Vleutenseweg, bijna dertig kilo cocaïne aangetroffen. De drugs zijn vernietigd.

Rond 11.20 uur kwam een melding dat bij het lossen van een container bij een bedrijf aan de Vleutensevaart een ongewoon pakket aangetroffen was. In het pakket bleek drugs te zitten. Het ging om bijna dertig kilogram cocaïne.

De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Een nader onderzoek is ingesteld.

6 Reacties

Reageren
 1. Roderik

  Gaat gewoon over de Douwe Egberts

 2. JdV

  Wellicht bestemd voor een nieuwe koffievariant?

 3. Een beetje kritisch maar

  Logisch, natuurlijk komt Coke via doodnormale Nederlandse bedrijven, die zakendoen met Zuid-Amerika (=koffie), het land binnen. Hoe anders omzeil je de douane?

  Maar de witteboorden worden natuurlijk nooit echt betrapt en opgepakt, want er kan niets bewezen worden. Lekkere bijverdienste zo. Dat je verder je eigen samenleving opzadelt met grote criminaliteit- en verslavingsproblematiek. Ja, dat doet er niet toe als je eigen bankrekening maar lekker gespekt is.

 4. Hamsie

  @een beetje kritisch maar, heb je te veel detective romans gelezen? Je moet voor de grap savonds laat eens daar langs rijden. Dan snap je wel wie die zooi daar heeft gedumpt.

 5. Johan

  Hamsie….die”zooi” zoals jij het noemt is helemaal niet gedumpt maar kwam echt uit een zeecontainer die daar bij een bedrijf gelost werd

 6. Jochie

  @ Hamsie

  Volgens mij heb jij de realiteit van de drugscriminaliteit niet helemaal door.

  Om grote hoeveelheden drugs en coke het land binnen te krijgen, heb je in de hogere rangen van de samenleving toch echt wel medewerking nodig. Hier gaat dus wel degelijk een hele wereld achter allerlei façades schuil. Politici, topondernemers, topcriminelen you name it, ze zitten er allemaal tot op hun oksels in; en dat alleen maar vanwege wat bijverdienste en enorme bedreigingen.

  Deze drugs wordt niet toevallig gevonden in een container naast een groot koffiebedrijf. Dit pakketje is onderdeel van een grotere lading, die via zeeconatianers koffie, via de haven van Rotterdam het land binnenkomt. Kleine pakketjes worden op een dergelijke manier verhandeld, de kleine criminelen van de straat halen de lading op uit de afvalcontainer en verhandelen het verder, in opdracht van de grote jongens . Van enige sprake van dumpen is hier dus geen sprake. Lekker makkelijk, je vist het uit een grote container, loopt een paar meter en gooit het bij het afval. Weinig kans om gepakt te worden zo.

  In de haven van Rotterdam worden, middels corruptie en door onderbezetting bij de douane, maar een paar containers per dag gecontroleerd en alleen maar vooraf aangekondigde containers. Zie de zaak van het “lek”/ de mol (bij de politie/douane), in Rotterdam, die recentelijk het nieuws heeft gehaald.

  Hier is geen fictie aan de orde. Waarschijnlijk gewoon een kleine jongen die om wat voor reden dan ook vergeten is zijn lading op te halen, of te laat was, of de vuilnismannen waren te vroeg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).