6 jaar cel voor dodelijke mishandeling op de Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant 6 jaar cel voor dodelijke mishandeling op de Amsterdamsestraatweg | De Utrechtse Internet Courant

6 jaar cel voor dodelijke mishandeling op de Amsterdamsestraatweg

6 jaar cel voor dodelijke mishandeling op de Amsterdamsestraatweg
Archieffoto Amsterdamsestraatweg
Een 26-jarige man uit Utrecht moet 6 jaar de gevangenis in voor een zware mishandeling met de dood tot gevolg. De 25-jarige Lucas de Ruwe kreeg vorig jaar juli in een eethuis aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht twee harde klappen op zijn hoofd. Door die klappen heeft hij ernstig hersenletsel opgelopen, met als gevolg dat hij vijf dagen later overleed.

Een 26-jarige man uit Utrecht moet 6 jaar de gevangenis in voor een zware mishandeling met de dood tot gevolg. De 25-jarige Lucas de Ruwe kreeg vorig jaar juli in een eethuis aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht twee harde klappen op zijn hoofd. Door die klappen heeft hij ernstig hersenletsel opgelopen, met als gevolg dat hij vijf dagen later overleed.

Het slachtoffer ging na het stappen met twee vrienden nog een hapje eten. Op het moment dat ze bij het eethuis aankwamen liep de 26-jarige verdachte naar buiten met zijn bestelling. Er ontstond een woordenwisseling tussen hen en de verdachte. De beveiliger van het eethuis heeft ze toen uit elkaar gehouden. De verdachte is vervolgens scheldend weggelopen.

Een paar minuten later loopt de verdachte het eethuis weer binnen en deelt onverwacht twee harde klappen uit. Ook daarna probeert hij het slachtoffer te trappen en slaan, maar wordt door omstanders weggetrokken.

Blinde woede

In bericht van de rechtbank is te lezen: “Door de blinde woede van de verdachte is er op schokkende wijze een einde gekomen aan het leven van Lucas. De verdachte heeft de nabestaanden en vrienden van Lucas onbeschrijfelijk en onherstelbaar leed toegebracht. Zij moeten verder leven, met hun verdriet en woede. Zowel de ouders als zijn broer en zus hebben hun verdriet tijdens de zitting op indrukwekkende wijze onder woorden gebracht.”

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank ook rekening met het strafblad van de man en het feit dat hij vanaf het begin geen openheid van zaken heeft willen geven. Het Openbaar Ministerie had liever gezien dat de man 7 jaar gevangenisstraf kreeg, maar de rechtbank zegt dat niet is bewezen dat de verdachte met voorbedachten rade handelde.

Wel bepaalt de rechtbank dat de verdachte de nabestaanden ruim 27.000 euro en twee vrienden van Lucas 6.000 euro aan schadevergoeding moet betalen.

16 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Zo. Na 4 jaar weer op straat. De familie en nabestaanden hebben levenslang.

 2. Berend

  Een beveiliger nodig in een eethuis?! Blinde woede, geen openheid van zaken willen geven, dat klinkt mentaal niet helemaal fris.

 3. Daan

  Is dit geen TBS-er? Was de jongste veelpleger, heeft een eindeloos strafblad.. Wanneer is de samenleving definitief af van deze dwaas? Over 4 jaar zijn de volgende gedupeerden aan de beurt! Heel veel sterkte aan de familie gewenst.

 4. Henk

  Ongelooflijk, wat is ons rechtssysteem toch soms een vreselijk trieste bedoeling…

 5. w

  je hebt iemands leven afgepakt, een familie verwoest, en je kan na max. 6 jaar je eigen leven weer oppakken, dat klinkt heeeeel rechtvaardig!

 6. Andre

  Veel kracht aan de familie en vrienden die dit nodeloos verlies moeten dragen.

 7. Lombokker

  @JdV en Daan
  Over 3½ jaar, want hij zit al 6 maanden in voorarrest. Dus vanaf medio 2022 kan deze ‘meneer’ weer verder werken aan zijn strafblad van 17 kantjes A4.

 8. Berk

  Waarom krijgt zon figuur geen tbs? Nu al een duidelijk gevaar voor de samenleving en dat zal vast niet verbeterd zijn als ie straks vrijkomt. Ik vind dat burgers beter beschermd moeten worden tegen dit soort tikkende tijdbommen

 9. Bernhard

  Over 4 jaar is de volgende aan de beurt. Deze gewetenloze maniak met ellenlang strafblad had tbs moeten krijgen.

 10. w

  @reguurder
  misschien moet u uw oeverloze aannames gaan bundelen en uitgeven..

 11. Koekoek

  @ Regauurder

  Koekoek?

  Dus als iemand iets zegt dat je niet bevalt en ‘vervelend’ is, sla je hem dood? Zeker als je beveiliger bent en je eigen emotie sen agressie in bedwang moet houden.

  De dader, die al een fors strafblad en meerdere incidenten op zijn naam heeft komt hier goed weg, niet Lucas, die is namelijk dood en zijn familie mist iemand.

  Op de camerabeelden is te zien dat iemand fors agressief toegetakeld wordt en is niet te zien dat er van alles aan het incident vooraf is gegaan.

  Kennelijk ken je ‘druk’ goed. En als Dirk al een zwart schaap is, heeft hij dat voor een groot deel aan zijn eigen handelen en gedrag te wijten.

  Wat een idiote en onrespectvolle reactie van jouw kant uit zeg, ook richting de nabestaanden van Lucas.

 12. Bernhard

  @Reaguurder:
  Het opnemen voor een empathieloze, zwakzwinnige draaideurcrimineel, wiens bestaan niets dan ellende heeft veroorzaakt, is één ding. Maar durven te insinueren dat de familie van Lucas zijn moord misbruikt voor financieel gewin. U bent werkelijk alle schaamte voorbij. Waarschijnlijk net zo’n pareltje voor de samenleving als Dirk K. Familie, toevallig?

 13. MJPD

  @Regeerder
  Wat een misselijkmakende reactie weer…

 14. Cico

  En altijd zijn er weer mensen die zoveel (misplaatste) wraakgevoelens hebben dat geen enkele straf voldoende is. Het enige resultaat daarvan is dat je eigen frustratie toeneemt. Geen enkel slachtoffer heeft er wat aan.

 15. Realist

  A ik zie dat het aantal eerlijke burgers weer reageren op iemand die gewoon zijn mening weergeeft en niet met het mediaspektakel meegaat, omdat het nu eenmaal zo politiek correct is.
  Er circuleren op internet en Facebook al stukken uit het dossier, en die laten toch een andere kant van Lukas en zijn vrienden zien, waaronder het verslag van die doventolken die een ander verhaal schetsen.
  Maar mensen aan ieder verhaal zitten twee kanten,dit kan iedereen overkomen, ook de reaguurders op deze site.
  En 6 jaar is echt 6 jaar, na 4 jaar gaat iemand onder toezicht van de reclassering resocialiseren, de laatste 2 jaar van zijn straf, dit zal in het geval van Dirk agressie training zijn lijkt mij.

 16. Een mens zoals iedereen.

  Wat een huil reacties zeg, vaak is het een oorzaak met een gevolg, er zal heus wel iets gebeurd zijn dat dit zo uit de hand is gelopen, er is nog net geen heiligverklaring van Lukas.
  Natuurlijk is het rot voor de familie, en had Dirk zijn handen thuis moeten houden, maar in plaats van dat wij hier met zijn allen lering uit trekken, dit soort zinloos geweld/dood te voorkomen blijven we ventileren van ongefundeerde stoere woede, en vervolgens gaan we weer verder met het leven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).