Advocaat kroongetuige Nabil B. stopt met verdediging Advocaat kroongetuige Nabil B. stopt met verdediging

Advocaat kroongetuige Nabil B. stopt met verdediging

Advocaat kroongetuige Nabil B. stopt met verdediging
Recherche doet onderzoek naar kogelhulzen. Archieffoto: Robert Oosterbroek
De overgebleven advocaat van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. trekt zich terug. Er staan al nieuwe advocaten klaar die het werk in volledige anonimiteit doorzetten. Dat meldt De Telegraaf.

De overgebleven advocaat van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. trekt zich terug. Er staan al nieuwe advocaten klaar die het werk in volledige anonimiteit doorzetten. Dat meldt De Telegraaf.

De teruggetrokken advocaat heeft geen toelichting gegeven op het besluit. Henk Naves, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, spreekt in De Telegraaf van een ‘uit veiligheidsoverweging onvermijdelijke, maar wel een onwenselijke ontwikkeling’.

Op 18 september werd Derk Wiersum, de toenmalig advocaat van de kroongetuige, in Amsterdam doodgeschoten. Hij stond samen met de advocaat die nu stopt de kroongetuige bij in de rechtszaak tegen Ridouan Taghi. Politie en justitie gaan ervan uit dat Taghi opdracht heeft gegeven voor de moord op de advocaat.

Beloning

Taghi is samen met Utrechter en rechterhand Saïd Razzouki op de vlucht voor politie en justitie. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning, voor de gouden tip die leidt tot de opsporing van een van de twee gezochte mannen, uitgeloofd van 100.000 euro.

Taghi en Razzouki worden verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende liquidaties. De twee mannen zijn eerder op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Koel hoofd

  Dit bizarre verhaal maakt het officieel. Nederland is een narco staat waar criminelen de macht in handen hebben.
  Bedankt overheid, voor vele decennia kortzichtig bezuinigingsbeleid en zielige crimineeltjes knuffelen!

 2. Erwin

  @Koel hoofd: laten we man en paard noemen, het toch vooral de VVD geweest die jarenlang de scepter heeft gezwaaid bij J&V.

 3. René

  @Erwin: laat dat “vooral” maar weg. En @Koel hoofd: laten we ondertussen het hoofd wel een beetje koel houden: ook al lijkt onze gevangenispopulatie een andere kant op te wijzen, we zijn natuurlijk geen narcostaat. Sterker nog, als het aantal gerelateerde doden en de mate waarin er invloed op het landsbestuur wordt uitgeoefend, maatgevend zijn, zijn we vooral een tabaks- of alcoholstaat. Dat ondertussen niet de Freddy Heinekens of de Marlboromannen in het gevang zitten, is de verdienste van de VVD en ook het CDA die wel de productie van en de handel in softdrugs criminaliseren maar hun oren laten hangen naar de alcohol- en tabakslobby en hun ogen sluiten voor de veel gevaarlijker effecten van alcohol en tabak met alle gevolgen van dien.

 4. Hans

  Erwin en Rene slaan hier de spijker op Koel Hoofd zijn kop.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).