Advocaten Michael P. pleiten voor tbs | De Utrechtse Internet Courant Advocaten Michael P. pleiten voor tbs | De Utrechtse Internet Courant

Advocaten Michael P. pleiten voor tbs

Advocaten Michael P. pleiten voor tbs
De advocaten van Michael P., de verdachte van de moord op Anne Faber, gaan in de rechtbank pleiten dat hun cliënt wordt opgenomen in een tbs-kliniek. Dit is een uitzonderlijke stap want het komt bijna niet voor dat een raadsman deze maatregel prefereert. Dat meldt het AD.

De advocaten van Michael P., de verdachte van de moord op Anne Faber, gaan in de rechtbank pleiten dat hun cliënt wordt opgenomen in een tbs-kliniek. Dit is een uitzonderlijke stap want het komt bijna niet voor dat een raadsman deze maatregel prefereert. Dat meldt het AD.

Advocaten proberen hun cliënten vaak uit een tbs-traject te houden omdat van tevoren nooit een einddatum wordt aangegeven. Zo’n opname zou dus in principe levenslang door kunnen gaan. Sander de Korte, één van de advocaten van P., zegt er tegen het AD het volgende over: “Michael heeft een uitgebreide bekentenis afgelegd bij de politie. Hij wil zelf ook graag weten waarom hij in staat is dit soort dingen te doen. Dan is het niet logisch om tegen tbs te pleiten. We gaan uit van een lange straf mét tbs.”

Maandag en dinsdag wordt de zaak tegen Michael P. behandeld. Naast de moord en verkrachting van Anne Faber wordt P. ook vervolgd voor de mishandeling van vijf medewerkers van het Pieter Baan Centrum.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Wat een geld kost zo iemand de samenleving en wat een ellende heeft die al veroorzaakt. Ik weet een goedkopere oplossing…………

 2. Luuk Upuuk

  Gebruiken i.p.v. proefdieren!

 3. Hetty van de Geer

  Mij lijkt levenslang TBS wel een goed idee. Zo iemand mag NOOIT meer vrijkomen en NOOIT meer op verlof. Ze zouden zijn hersenen met MRI of fMRI kunnen onderzoeken, om er achte te komen, hoe iemand in vredesnaam tot zulke gruweldaden in staat is. Wellicht vinden ze een remedie, medicijnen,… of een test, die zulk soort personen herkent, voordat ze tot gruweldaden zijn overgegaan. En dan hopen, dat er intussen een behandeling is.

 4. NK

  Zo iemand valt zelfs met TBS toch niet te behandelen.
  Voor dit soort gevallen zou de doodstraf weer ingevoerd moeten worden, is ook nog eens vele malen goedkoper voor de samenleving.

 5. Harry

  Over een paar jaartjes loopt hij weer heerlijk van de buitenlucht te genieten. Zo gaat dat. En de dader hiervan ligt dan weer op het kerkhof. En wij leggen ons daar zoals gewoonlijk weer bij neer.

 6. Yoshua

  Ik denk dat Michael Panhuis dertig jaar en TBS met dwangverpleging gaat krijgen.
  Dat komt er eigenlijk op neer dat Michael Panhuis naar de long-stay gaat en nooit meer buiten komt.
  Mensen die spreken met hun onderbuik roeptoeteren dat een TBS-er over een paar jaartjes weer heerlijk buiten lopen.
  Ze vergeten echter dat Theo Heinrichs uit Eindhoven, 54 jaar lang in de TBS heeft gezeten,daarna naar een gesloten afdeling van de GGZ Eindhoven is gegaan om te wachten op zijn sterfdag.
  Dan hebben we nog te maken met de super gierige Zeeuwse meisjes die voor de onkosten liever een doodstraf willen zien, terwijl wij juist hebben gekozen voor de dure optie het on-humane levenslang.
  We leven nou eenmaal in een maatschappij waar ieder het recht heeft op een tweede kans.
  Of je nou rechts-extremistische oud politicus bent die een grote witte boorden crimineel blijkt te zijn, of een extreem linkse activist die een politicus is spe doodschiet.
  Zelfs deze mensen verdienen in deze maatschappij een tweede kans.
  Michael Panhuis heeft de tweede kans duidelijk verspeeld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).