Agent gebruikt pepperspray bij aanhouding van opstandige verdachte van heling op Oudegracht Agent gebruikt pepperspray bij aanhouding van opstandige verdachte van heling op Oudegracht

Agent gebruikt pepperspray bij aanhouding van opstandige verdachte van heling op Oudegracht

Agent gebruikt pepperspray bij aanhouding van opstandige verdachte van heling op Oudegracht
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
Een politieagent heeft donderdag op de Oudegracht in Utrecht pepperspray gebruikt om een verdachte van heling van mobiele telefoons aan te houden. De verdachte wist in eerste instantie alsnog te ontkomen maar kon later worden aangehouden.

Een politieagent heeft donderdag op de Oudegracht in Utrecht pepperspray gebruikt om een verdachte van heling van mobiele telefoons aan te houden. De verdachte wist in eerste instantie alsnog te ontkomen maar kon later worden aangehouden.

De politie kreeg een melding van iemand die had gezien dat een jongen meerdere mobiele telefoons aan een andere jongen overdroeg. De melder vond dat verdacht en gaf het signalement van de jongens door, schrijft de politie op Instagram.

Agenten wisten de jongens met behulp van cameratoezicht op te sporen en vond ze op de Oudegracht. Bij de jongens werden inderdaad meerdere telefoons gevonden en ze konden niet bewijzen dat de telefoons van hen waren.

De jongens werden aangehouden, maar een van de twee wist zich los te trekken toen hij door een agent werd vastgepakt. De agent besloot pepperspray te gebruiken, maar de verdachte kon alsnog vluchten.

Achtervolging

De agenten zetten de achtervolging in en maakte daarvoor onder meer gebruik van een fiets die ze door een omstander werd aangeboden. Inmiddels waren ook andere politieagenten onderweg. Uiteindelijk konden ze de jongen aanhouden op het Vredenburg.

Allebei de jongens zijn overgebracht naar het politiebureau. De telefoons zijn in beslag genomen voor onderzoek.

11 Reacties

Reageren
 1. buurtbewoner

  afgaande op de foto voldoet ie aan het signalement wat in het overgrote deel vd delicten overeenkomt met wat getuigen melden of cameratoezicht constateert, duic zal dit wel niet plaatsen maar het zijn simpelweg de feiten!

 2. Lombokker

  Goed werk hoor! Ook een mooie foto, lijkt wel wat op Kim Jong-un.

 3. Uuutje

  Utrecht glijdt weer af naat het niveau van de 80-er jaren. En het gaat WEER mis door te overfocussen op vastgoed door de gemeente en daar geld over de balk te gooien. De echte problemen tieren welig voort.

 4. Esrin W.

  De haardracht heet in kapperstermen een “skin-fade” Lombokker, beter bekend als een opscheerhoofdje.

 5. Rechtse Harry

  @buurtbewoner. Iedereen ziet het maar geeft er z’n eigen draai aan. Feiten tellen niet meer mee.

 6. Pee

  Er zijn partijen bij die die camera’s weg willen hebben.
  Dit is zo’n voorbeeld waarom ze juist moeten blijven.
  Verder eens met @buurtbewoner.

 7. Jan

  Cameratoezicht? Is dit geen oneigenlijke opsporingsmethode? Hoe zit het met de privacy van de verdachte?

 8. Aleksandr L

  Haha Kim Jung Jong-un een te dikke dictator, dat ze die niet te voet konden bijhouden. Maar mooi dat ze deze hebben gepakt, benieuwd hoe zijn nieuwe onderkomen zal bevallen.

 9. Esrin W.

  Het is vandaag zondag 8 augustus Aleksandr, hij loopt alweer buiten. Dankzij het geweldige rechtssysteem wat iedereen hier in stand blijft houden.

 10. Erwin

  @jan: ja, nee, niks mis mee

 11. bawang putih

  stel je voor, z’n hoofd 15cm naar links, dan had z’n moeder m niet meer herkend 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).