Agenten in Utrechtse wijk Zuilen belaagd tijdens ingrijpen bij burenruzie Agenten in Utrechtse wijk Zuilen belaagd tijdens ingrijpen bij burenruzie

Agenten in Utrechtse wijk Zuilen belaagd tijdens ingrijpen bij burenruzie

Agenten in Utrechtse wijk Zuilen belaagd tijdens ingrijpen bij burenruzie
Politieagenten zijn zaterdagochtend in de Utrechtse wijk Zuilen belaagd terwijl ze ingrepen bij een burenruzie. De politie probeerde de burenruzie te sussen, maar de situatie liep volledig uit de hand. Een agent raakte bij het incident gewond aan zijn hoofd en liep een hersenschudding op.

Politieagenten zijn zaterdagochtend in de Utrechtse wijk Zuilen belaagd terwijl ze ingrepen bij een burenruzie. De politie probeerde de burenruzie te sussen, maar de situatie liep volledig uit de hand. Een agent raakte bij het incident gewond aan zijn hoofd en liep een hersenschudding op.

De politie kreeg zaterdag rond 06.30 uur een melding van een burenruzie in de F. Koolhovenstraat. Het lukte de politie aanvankelijk om de gemoederen tussen de buurtbewoners te sussen, maar een paar later uur ging het toch opnieuw mis. De politie besloot weer naar het adres te gaan, waar de situatie volledig escaleerde.

Een 31-jarige man ging verhaal halen bij enkele buren. Hij werd aangehouden door de agenten, maar was volgens de politie ‘compleet buiten zinnen’. Hij viel de twee agenten aan en schopte een van hen meerdere keren tegen het hoofd. Hierbij raakte de agent gewond aan zijn hoofd en liep een hersenschudding op.

Poging tot doodslag

Een medebewoner (57) bemoeide zich ook met de zaak. Hij probeerde de aanhouding van de 31-jarige man te belemmeren. Uiteindelijk lukte het de agenten om de situatie onder controle te krijgen en allebei de mannen aan te houden. De 31-jarige man is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en de 57-jarige man op verdenking van belemmering van de aanhouding.

De 31-jarige man zit nog vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man van 57 is verhoord en is daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege belemmering van de aanhouding.

10 Reacties

Reageren
 1. W

  Fijn wijkje…

 2. Pee

  Nou , ben benieuwd wat voor
  ” hoge straf ” deze dader te wachten staat?

 3. Koel Hoofd

  Die agent is minstens 6 weken uit roulatie door die mafketel, beterschap.
  Maar wat was nou de aanleiding voor dat ‘compleet buiten zinnen’ zijn?

 4. Uuu

  Ah, de zogenaamd echte “Utregters”; zo erg is het helemaal niet dat er soms wat beschaafdere mensen in dergelijke wijken komen wonen. Dan zullen de utregters wel weer roepen dat ze weggejaagd worden, maar dat is soms terecht.

 5. alex

  Welkom in Zuilen. De wijk waar yuppen zich na het nestelen nog een paar keer achter de oren krabben.

 6. Joost

  Nadat deze Yup vanuit een huurhuis in de Vogelenbuurt een betaalbaar appartement kon vinden in Zuilen is deze Yup na 3 jaar gillend vertrokken (met dikke overwaarde) naar Oudwijk.
  Wat viel Zuilen toch enorm tegen.
  Inmiddels is de rust wedergekeerd na de verhuizing, geniet er elke dag van 🙂

  Kan het iedereen afraden naar Zuilen te verhuizen. Laat staan dat je via de dodemansweg aka Amsterdamsestraatsweg naar het station moet forenzen.

 7. Anne Marie ten Berge

  @ Uuu Ah, die zogenaamde beschaafdere mensen; Zo erg is het helemaal niet als er soms een botsing is met echte eerlijke Utrechters

 8. Koel Hoofd

  @Uuu
  Beschaving is niets meer dan een heel dun laagje vernis voor de buhne.

 9. Cor

  @Anne Marie ten Berge: Jij leest dit artikel en denkt “dit zijn echte eerlijke Utrechters waar ik mij graag mee associeer en waar ik graag mee in botsing kom”? Mag toch hopen dat de gemiddelde “echte eerlijke Utrechter”, wat dat dan ook mag zijn, zich van zulk holbewonersgedrag distantieert…

  Hoewel ik er uiteindelijk jaren met vrij veel plezier heb gewoond, vind ik het beeld wat Joost beschrijft helaas wel herkenbaar. Over het algemeen een leuke levendige wijk, maar ook genoeg plekken waar gewoon gajes woont dat schijt heeft aan alles en iedereen. Het is ook niet voor niets dat er met oud en nieuw preventief ME door bepaalde buurten rondjes rijdt, helaas.

 10. Uuu

  @ Anne Marie

  Dus jij noemt tuig de eerlijke echte Utregters? Doei!

  Dit nieuwsbericht gaat over eerste klas tuig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).