Allerlei wapens en nazispullen gevonden in woning van 30-jarige Utrechter Allerlei wapens en nazispullen gevonden in woning van 30-jarige Utrechter

Allerlei wapens en nazispullen gevonden in woning van 30-jarige Utrechter

Allerlei wapens en nazispullen gevonden in woning van 30-jarige Utrechter
Bron: Facebookpagina Politie Basisteam Gouda
In de woning van een 30-jarige man uit Utrecht zijn verschillende wapens en allerlei nazi-memorabilia gevonden. De politie is overgegaan tot huiszoeking nadat er bij de verdachte twee patronen in zijn auto werden gevonden.

In de woning van een 30-jarige man uit Utrecht zijn verschillende wapens en allerlei nazi-memorabilia gevonden. De politie is overgegaan tot huiszoeking nadat er bij de verdachte twee patronen in zijn auto werden gevonden.

De man reed vrijdagochtend 25 kilometer te hard over de A12 bij Gouda. Agenten besloten daarop de bestuurder aan de kant te zetten. Toen de man zich niet kon identificeren werd hij gefouilleerd. Daarbij vonden de agenten een ‘flinke hoeveelheid’ harddrugs en twee 9mm-patronen.

Op basis daarvan is besloten een huiszoeking te doen in de woning van de man in Utrecht. “Tijdens de huiszoeking werden diverse wapens aangetroffen waaronder werpsterren, een kruisboog, een airsoftwapen, gasdrukwapens en een boksbeugel. Ook werd nazisymboliek gevonden”, schrijft de politie op sociale media.

De politie onderzoekt nu waar de wapens vandaan komen. De 30-jarige man uit Utrecht moet zich verantwoorden voor de rechter. In afwachting daarvan zit hij vast.

8 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Dus geen echte vuurwapens,waarschijnlijk een maloot die ergens bij wil horen,in dit geval blijkbaar het nazi gedachtengoed .
  Ach Ordnung muss mal sein, lekker in de gevangenis zitten.

 2. Realist

  @geenstijl. Want hij heeft wat nazi spulletjes en wat softguns? Laat me niet lachen.. ow, al gebeurd.

 3. passalacqua

  iemand die dringend herexamen geschiedenis moet doen….

 4. JdV

  Tot nu toe zie ik niets dat een overtreding van de wet Wapens en Munitie doet vermoeden uitgezonderd de 2 patronen en mogelijk een boksbeugel. Werpsterren, kruisboog zijn geheel legaal en mag je prima in huis hebben. Uiteraard niet op de openbare weg. Airsoft is legaal indien lid van airsoftvereniging (25 euro per jaar). Gasdrukwapens kunnen bijvoorbeeld pcp luchtbuksen zijn. Ook geheel legaal om in huis te hebben mits ouder dan 18 jaar. Geen vergunningsplichtige zaken dus. Boksbeugel zou wel eens niet legaal kunnen zijn om in huis te hebben. Van nazisymbolen weet ik dat Mein Kampf verboden is. Geen idee of het verboden is om in je eigen huis hakenkruisvlaggen te hebben. Al met al lijkt me dit juridisch een wat wankele zaak. Boete voor 25 km te hard (geen OvJ want minder dan 30 km.) En uiteraard straf voor de munitie want dat is wel overtreding van wet W&M.

 5. Fred

  Aldus plaatsvervangend OvJ JdV.
  Fijn dat je het beter weet dan de officier van justitie. Knap

 6. Jeanne

  @jdv: wat een vreemde reactie… patronen en boksbeugel zíjn toch een misdrijf (niet overtreding, foei!) in kader van wmm?!
  Na een moord zeg je toch ook niet: tot nu toe zie ik niets dat een overtreding van art 248 sr doet vermoeden afgezien van een moord?!

 7. JdV

  @fred: OvJ geeft huiszoekingsbevel. Wist die van tevoren al wat er lag dan? Dit gaat op een teleurstellibg uitdraaien. 40 uur schoffelen i dien geen recidive voorspel ik. Eventueel geheel voorwaardelijk strafje na aftrek voorarrest.

 8. Rutger

  maar wel mooi dat deze weirdo nu in beeld is

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).