Autokraker (17) gearresteerd na dollemansrit door Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Autokraker (17) gearresteerd na dollemansrit door Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Autokraker (17) gearresteerd na dollemansrit door Leidsche Rijn

Autokraker (17) gearresteerd na dollemansrit door Leidsche Rijn
Bron: Facebookpagina Politie Utrecht Stad
Een 17-jarige jongen uit Utrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag na een achtervolging door Leidsche Rijn aangehouden. Even daarvoor had zijn bijrijder ingebroken bij een auto die geparkeerd stond op de Emile Hullebroeckstraat.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag na een achtervolging door Leidsche Rijn aangehouden. Even daarvoor had zijn bijrijder ingebroken bij een auto die geparkeerd stond op de Emile Hullebroeckstraat.

Een getuige zag dat er werd ingebroken bij de auto en alarmeerde rond 04.15 uur de politie. De agenten die op de melding afkwamen zagen een man wegrennen en een geparkeerde Renault Twingo instappen. Deze auto reed vervolgens met gedoofde verlichting en hoge snelheid weg, en negeerde het stopteken van de politie.

Tijdens de achtervolging werden meerdere spullen uit de Twingo gegooid. Later bleek dit de buit te zijn die uit de geparkeerde auto was gestolen.

Dollemansrit

“Het was duidelijk dat de verdachten weinig zin hadden in een nacht cel want men deed er alles aan om uit handen van de politie te blijven. Een tegemoetkomende politieauto werd ontweken door met een snelheid van 100 kilometer per uur op de verkeerde weghelft te gaan rijden”, zegt de politie in een reactie.

De dollemansrit eindigde op de rotonde bij de Parkzichtlaan en de Burgemeester Middelweerdbaan. Deze werd linksom genomen en de minderjarige bestuurder verloor de macht over het stuur. De auto vloog met hoge snelheid uit de bocht en ramde enkele bomen.

“Het criminele avontuur eindigde in het struikgewas”, aldus de politie. De 17-jarige bestuurder kon worden gearresteerd. De bijrijder wist te ontkomen. De recherche onderzoekt de zaak.

18 Reacties

Reageren
 1. w

  en wat is het signalement van de bijrijder?

 2. Cor

  @w: ga je dit nu onder ieder bericht posten? ?

 3. Wesley

  Het was een struikrover

 4. Signalement

  @w Als je zo graag onderscheid wil maken, zullen we onder elke zo’n bericht voortaan vragen of het een man of vrouw was. Wie statistieken wil vergelijken op etniciteit bijvoorbeeld, komt daar een grotere variatie tegen dan onderscheid op geslacht: mannen zijn over vertegenwoordigd in criminaliteitscijfers. Zullen we het daar eens over hebben?

 5. ceeteewee

  Vroeger gebeurde dit in de nacht tussen 02:30 en 04:00 uur. De misdaadtijd lijkt op te schuiven naar van later in de nacht, naar vroeg in de morgen. Cool Bleu was om half vijf en dit weer na 04;00 uur. Moeten die mannen dan nooit slapen? En zijn er geen ouders die hun kroost missen?

 6. Sendak

  Opvallend dat ik bij berichten over criminaliteit in Leidsche Rijn alleen maar leeftijden van 12 tot 17 zie staan. Zijn de ouderen te slim om zich te laten pakken?

 7. w

  @Cor
  als er iemand is ontkomen lijkt het mij zinvol om te weten

 8. Rob Huibers

  @w
  Graag eerst jouw eigen signalement

 9. Roontje

  Het is geen Renault clio
  Maar een Renault Twingo
  Ik eis vrij spraak hahaha

 10. Daan

  Lijkt meer op een Renault Twingo i.p.v. een Clio ???

 11. MJPD

  @Signalement
  “Wie statistieken wil vergelijken op etniciteit bijvoorbeeld, komt daar een grotere variatie tegen dan onderscheid op geslacht”

  U wringt zich met dit argument in allerlei bochten om uw wegkijken goed te praten en in de ontkenningsfase te blijven. Nogal wiedes: Geslacht kent tenslotte maar 2 variaties (of 3, zo u wilt) en etniciteit een veelvoud daarvan.

  De bijrijder is nog voortvluchtig, dus snel een signalement afgeven is dan zeker handig. En niet pas een maand later in Opsporing Verzocht o.i.d. De vraag van w is dus legitiem. Maar u bent zo bezig met ontkennen, wegkijken en anderen de maat te nemen, dat u dat al niet meer opvalt.

 12. Herman

  De geareesteerde struikrover zal de naam van zijn maat vast vergeten zijn……

 13. Vooral Wegkijken.

  Het gebruikelijke tuig zal het wel zijn geweest, maar inderdaad laten we vooral weer naar links wegkijken en vooral blijven ontkennen, dat is waar sommige mensen erg goed in zijn.

 14. Trebor

  De politie is wel goed scherp van het weekend top! en natuurlijk de oplettende burger U ook bedankt .wat betreft de lengte van opsluiting graag iets langer dan een nachtje.

 15. w

  @Rob Huibers
  waar slaat dat op?

 16. w

  @Rob Huibers
  wat een vreemde opmerking, ik ben niet voortvluchtig hoor haha
  Ik had een meer intelligente opmerking van je verwacht (Ik ‘ken’ je beroepshalve omdat ik werkzaam ben geweest bij HH in A’dam, toen ze op de Nieuwezijds zaten)

 17. Een mens met zorgen voor de toekomst

  Waarom deze laffe ontkennende comment”s, we weten toch allemaal wie er oververtegenwoordigd is in de huidige criminaliteitscijfers, maar laten we vooral wegkijken en alles blijven ontkennen, wanneer gaat de huidige politiek eens ingrijpen om de hardwerkende burger te beschermen tegen deze plaag.
  Blijkbaar mag je niet zeggen hoe het zit, anders ben je een racist of nog erger ……..

 18. Rob Huibers

  @w
  1. Ik vraag je wie je bent, omdat je je echte naam verbergt. Wat heeft het voor zin om aan een discussie mee te doen waarin niemand weet wie je bent?
  Wat denk je dat je aan het doen bent met je Hollandse Hoogte-hint. Wie Is De Mol?
  2. Denk je dat het gesprek beter verloopt als je mijn bijdrage gaat beoordelen op al of niet intelligent? En denk je dat dat oordeel aan jou is?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).