Automobilist die over stoep Voorstraat reed was stoned | De Utrechtse Internet Courant Automobilist die over stoep Voorstraat reed was stoned | De Utrechtse Internet Courant

Automobilist die over stoep Voorstraat reed was stoned

Automobilist die over stoep Voorstraat reed was stoned
Foto's: Robert Oosterbroek
De automobilist die afgelopen woensdagmiddag zo’n dertig meter over de stoep in de Voorstraat reed was onder invloed van THC, meldt NU.nl. THC is de werkzame stof in cannabis. De 34-jarige man uit Utrecht is aangehouden.

De automobilist die afgelopen woensdagmiddag zo’n dertig meter over de stoep in de Voorstraat reed was onder invloed van THC, meldt NU.nl. THC is de werkzame stof in cannabis. De 34-jarige man uit Utrecht is aangehouden.

Er raakte niemand gewond, alle mensen konden op tijd wegspringen. Ook de bestuurder en een andere inzittende zijn niet gewond geraakt. De auto raakte van de weg af en reed over het terras van horecagelegenheid Gys.

Volgens NU.nl is de politie bezig met een onderzoek om vast te stellen waarom de bestuurder over de stoep reed. Omstanders lieten DUIC weten dat de man ruzie zou hebben met de portier van coffeeshop Pleasure omdat hij daar geweigerd zou zijn.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. cas

  Nou, dan heeft de bestuurder een goede toeter gerookt….

 2. Eend

  Deze buurt heeft echt behoefte aan oplossingen.

  Sowieso de verplaatsing van 1 van beide coffeeshops naar elders. Het liefst beiden coffeeshops, want ze hebben een enorme aantrekkingskracht op mensen van laag allooi. Dit, terwijl ik zelf niks persoonlijks heb tegen de verkoop en het gebruik van softdrugs.

  Daarnaast zal de woonbuurt rondom de Breedstraat met zinkpaaltjes moeten worden afgesloten, zodat alleen bewoners hier kunnen rondrijden (dat geldt voor meerdere buurten in de stad). De buurt wordt namelijk overspoeld door in auto’s rondrijdende (zeg maar gerust scheurende) dealertjes (en gebruikers(; die dan weer in de buurt rond rijden op zoek naar de daklozen (en vaak osyhcische patiënten), die weer hier rond hangen vanwege de dealertjes en de sleep in.

  Overigens komen die dealertjes ook op af op het jonge en hippe uitgaanspubliek van de Back and Fourth, de Voortuin, café ‘t Hart en de shotjesbar. Misschien is dit ook niet de plek in de stad voor nachttenten.

 3. Katja

  Reden temeer om alle wiettenten naar een industrieterrein te verplaatsen.
  Waarom die onzin in een stad ?

 4. Toine Goossens

  Al die reaguurders die opzet en het uiten van woede suggereerden, staan hiermee in hun nakie.

 5. Lombokker

  Maar volgens D66 en GL is wiet hardstikke onschuldig en moet zelfs worden gelegaliseerd.

 6. Kees

  @Lombokker: leg je ook even de vergelijking met alcohol? Daar wordt veel meer gebruik/misbruik van gemaakt, maar is toch volkomen geaccepteerd door de maatschappij.

  In het artikel staat ook niet dat de bestuurder zijn actie beging dóór het gebruik van cannabis. Alleen dat hij onder invloed was. Zonder gebruik had hij wellicht dezelfde actie begaan.

 7. Wim Vreeswijk

  En dit was geen Utrechtse IS-strijder, vraag ik me dan ook af?

 8. Katja

  Alle wiettenten op de Lage Weide., 0,0 overlast.

 9. Cico

  Laten we alles wat minder fraai is naar een industrieterrein brengen. Dan weten we zeker dat daar geen personeel meer durft te fietsen in de avonduren en geen bedrijf zich tussen de hoeren en dealers gaat vestigen. Dat komt neer op probleem verplaatsen. Ik wil wiet niet goed lullen, het blijft drugs, maar van een joint wordt je geen moorddadige wegpiraat. Als je zo agressief wordt van een weigering bij de deur ben je behoorlijk gestoord.
  Staat wel even los van de gevaarlijk verkeerssituatie op de Voorstraat. Domplein, Oudkerkhof en andere toeristische stukjes worden direct aangepakt met oog op toerisme. Ziet er allemaal supermooi uit. Maar die levensgevaarlijke wegen en kruispunten zijn vooral een boeiend onderwerp om ellenlang over te discussiëren, van raadsvergaderingen tot en met social media. Voorstraat, Smakkelaarsveld, Kanaalstraat, Nachtegaalstraat… ben er vast wat vergeten, maar hier zijn heel wat hogere risico’s voor weggebruikers dan een gek in een Volvo.

 10. Frank Hasjmeijer

  Lombokker: niet alleen volgens die 2 partijen moet het gelegaliseerd worden, de steun daarvoor is veel breder. Overigens niet zozeer omdat wiet zo onschuldig is, maar omdat je meer problemen oplost door verkoop toe te staan onder strenge regels dan door straathandel in de hand te werken.

  We zullen zien wat er met deze coffeeshop gebeurt, ieder coffeeshopincident is doorgaans een grote alarmbel voor de gemeente.

  Verder wat Cico zegt.

 11. Angelique

  @Katja: jaha, nu weten we het wel.
  En alle kroegen naar het industrieterrein. En natuurlijk dat chaotische Utrecht CS ook maar meteen. Opgeruimd staat netjes.

 12. corne

  Als je in de voorstraat gaat wonen heb je nu eenmaal de problemen van de grote stad voor de deur, toch?

 13. BinnenstadBruist

  Zo sneu altijd, die lui die in de binnenstad gaan wonen en dan gaan lopen zeiken over het uitgaanspubliek of al die tenten daar.

  Als je in de binnenstad gaat wonen weet je van tevoren waar je aan begint want het is echt al generaties zo. Ik woon al mijn hele leven in de binnenstad en ben blij met alle gezelligheid en drukte daaromheen. En dan neem ik alle ongein voor lief, en dat is nu ook echt al enorm veel minder dan een paar jaren geleden. Het zou eeuwig zonde zijn om alles dicht te spijkeren voor die paar yuppen die er willens en wetens omheen zijn komen wonen.

  Zodra ik het zat ben verhuis ik wel naar een of ander straatje in een of andere dooie wijk ergens, en dat zouden die zeikende medebinnenstadbewoners ook moeten doen.

 14. W.H.de Groen

  Meer overlast van dronken gasten die overlopen van agressie dan van gasten die een joint nemen. Gaat een leuk industrieterrein worden met al die cafés. Ik betwijfel trouwens ten zeerste of deze gast alleen beïnvloed was door THC. Ik vermoed eerder dat we hier alweer met een zgn verwarde man te maken hebben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).