Bekijk hier de beelden van de enorme explosie tijdens de jaarwisseling in de Utrechtse buurt Tolsteeg Bekijk hier de beelden van de enorme explosie tijdens de jaarwisseling in de Utrechtse buurt Tolsteeg

Bekijk hier de beelden van de enorme explosie tijdens de jaarwisseling in de Utrechtse buurt Tolsteeg

Bekijk hier de beelden van de enorme explosie tijdens de jaarwisseling in de Utrechtse buurt Tolsteeg
Er zijn beelden verschenen van de grote explosie die tijdens de jaarwisseling in de Utrechtse buurt Tolsteeg veel schade heeft veroorzaakt. Dinsdag liet de politie nog weten dat het incident wordt onderzocht. Daarbij wordt ook gekeken of er een mogelijk verband is met een inbraak later die avond.

Er zijn beelden verschenen van de grote explosie die tijdens de jaarwisseling in de Utrechtse buurt Tolsteeg veel schade heeft veroorzaakt. Dinsdag liet de politie nog weten dat het incident wordt onderzocht. Daarbij wordt ook gekeken of er een mogelijk verband is met een inbraak later die avond.

Terwijl veel Utrechters het nieuwe jaar aan het inluiden waren was er vlak na de jaarwisseling, rond 00.12 uur om precies te zijn, een ‘enorme’ knal te horen nabij de kruising van de Topaaslaan en de Robijnlaan in de Utrechtse buurt Tolsteeg.

Mensen die buiten naar het vuurwerk aan het kijken waren en dit ook filmden zagen van een afstand een ‘brandje’. Niet veel later was er op de plek van de brand een enorme explosie te zien. Deze beelden heeft de politie op sociale media gedeeld en zijn hieronder te zien.

Tekst loopt hieronder door

Schuur

De explosie heeft volgens de politie veel schade veroorzaakt in de omgeving. “Ondanks de omvang van de schade, zijn er gelukkig geen gewonden gevallen. Onder de bewoners is veel angst losgemaakt door de explosie”, aldus de politie.

Later die nacht is er ook ingebroken in een tuinschuur aan de Topaaslaan. De politie onderzoekt of er een mogelijk verband is tussen de explosie en de inbraak, en vraagt getuigen zich te melden.

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  De wereld is knettergek

 2. Koel Hoofd

  Hoeveel ruiten zijn er in de omgeving gesneuveld door die bom?
  Dergelijke generatieve inteeltzwakzinnigheid zou nou verboden moeten worden.

 3. JdV

  Als we nou gewoon de verkoop van legaal siervuurwerk verbieden dan hoeven we dit gelukkig nooit meer mee te maken. Proest.

 4. Nina

  Dit is geen vuurwerk. Het zou fijn zijn, als het ook niet meer zo genoemd wordt. Dit is een explosief of bom.

 5. Gait

  JdV ik hoop dat meer mensen dit in gaan zien en ik hoop ook dat bijvoorbeeld het aantal gewonden dat door alcohol in het ziekenhuis belandt ook eens wordt gedeeld.

 6. Hans

  Dit is een tafereel wat buiten Nederland prima de indruk kan wekken dat er in ons land een soort burgeroorlog aan de gang is. Het is krankzinnig en misdadig. Als het afsteken van vuurwerk door burgers in de nabije toekomst verboden wordt zal het veroorzaken van dit soort explosies de dekmantel van het consumentenvuurwerk moeten missen. Maar rechtse politici durven geen knopen door te hakken. En dus ook niet i.z. een algeheel vuurwerkverbod. Ze schijten zeven kleuren gewerenvet bij de gedachte aan verlies van kiezers.
  Camouflage van de nu heersende algehele anarchie, klereherrie en wetteloosheid komt te vervallen als zo’n landelijk verbod van kracht wordt. Het zal dan namelijk meteen glashelder worden dat dit soort explosies een geweldsmisdrijf eerste klas zijn.
  Een argument temeer dus, nogmaals, voor een algeheel vuurwerk verbod en tevens een pleidooi voor centraal georganiseerde vuurwerkshows uitgevoerd door professionals. Gaat de politiek eindelijk eens luisteren naar politie, hulpverleners, oogartsen, burgemeesters en 85% van haar burgers? Deze bom had met het grootste gemak tot dodelijke slachtoffers kunnen leiden. Misschien lopen er nu wel een paar daders rond met ernstige brandwonden en met slechts een paar linkerhanden. Onder dekking van ‘ja, ongelukje met siervuurwerk’. Het wordt onderzocht begrijp ik.

 7. BW

  Natuurlijk staan de vuurwerk adepten weer vooraan om vuurwerk dat (nu nog) legaal is te verdedigen, alleen de cijfers zeggen iets anders. Zie onderstaande link.

  Uit de samenvatting op pagina 7: “Een op de vijf vuurwerkletsels (20%) ontstond door illegaal vuurwerk.”. Oftewel: 80% komt door legaal vuurwerk. Natuurlijk is de bom in bovenstaand filmpje illegaal (zoals Nina terecht opmerkt: dit kun je niet eens meer vuurwerk noemen), maar per saldo zorgt legaal vuurwerk voor veel meer letsel. Meer details op pagina 50.

  https://vng.nl/sites/default/files/2020-10/04._bijlage_ii_-_rapport_type_vuurwerk_en_letsel_bij_vuurwerkongevallen_2019-2020.pdf

 8. Utrechtsch

  Als dit in mijn straat zou gebeuren zou ik nooit meer O&N durven te vieren. Oppakken en straffen die gasten!!

 9. Massegast

  Act of war

 10. JdV

  @bw: 52 ernstig gewonden in 2022 door vuurwerk. 42 daarvan als gevolg van illegaal knalvuurwerk. 10 als gevolg van legaal vuurwerk. Waaronder een kind van 2 jaar met brandwonden door sterretjes. En omstanders die in de buurt van siervuurwerk met hun dronken hoofd zonder vuurwerkbril te dicht bij komen.
  Conclusie? Hardstikke veilig dat legale vuurwerk. Conclusie 2: verbieden van illegaal vuurwerk heeft geen effect gezien de 42 ernstig gewonden.

 11. Hans

  JdV, je gegoochel met cijfertjes is aandoenlijk. Het heeft veel weg van een achterhoedegevecht.
  De werkelijkheid is anders.
  Jouw vrijheid houdt op waar die de vrijheid en veiligheid van anderen in gevaar brengt.
  Een verbod op consumentenvuurwerk is, gezien de immense schade die deze ‘traditie’ ieder jaar weer veroorzaakt, daardoor onontkoombaar.

 12. cas

  @ Hans, dan zou ik toch willen weten hoe de verdeling werkelijk zit. Jij zegt nu dat het anders zit, maar kom dan met de cijfers.

 13. JdV

  @Hans: Ja, cijfers, en dan cijfers die je niet goed uitkomen. Die negeer je gewoon. En dan roeptoeter je iets over veiligheid van anderen in gevaar brengen.
  Want dat is natuurlijk niet het geval met keukentrapjes, e-bikes, auto’s en ladders. Die brengen de veiligheid van anderen niet in gevaar, toch.
  Hans, als je veiligheid wil moet je gewoon lekker binnen in je safe space gaan zitten met je dekentje en hulphond. Of blijf in bed. Alhoewel de meeste mensen overlijden in bed, dus wellicht moeten we bedden gaan verbieden. Sterkte.

 14. Scherpschutter

  @cas

  Het gaat Hans niet om gewonden, dieren of schade. Hans wil simpelweg maar één ding en dat is dat zijn medemens zoveel mogelijk verboden wordt. Dat zie je terug in ieder onderwerp.

  Vrijheidsbeperkingen voor zijn medemens is het enige waar Hans enthousiast van wordt. De rest bestaat slechts categorische realiteitsontkenningen en drogredeneringen die de vale en gekreukte cadeauverpakking van zijn mensenhaat vormen.

 15. Hans

  Dag Cas, cijfers? Er is een glashelder verhaal!

  Afgelopen week verloor een 11-jarig kind een hand en een oog. Vele anderen liepen ernstige oogschade op. Sommigen werden blind.

  Auto’s vlogen al dan niet met opzet in brand. Gebouwen werden beschadigd.
  Ambulancepersoneel en politie werd met vuurwerk bekogeld. Onder omstanders vielen slachtoffers. Is dit genoeg?

  Eindeloos beargumenteren dat je eerst cijfers wilt zien betekent dat je de discussie over getallen wilt voeren en niet over de feiten zoals ik die boven beschrijf. Dat is een doodlopende weg want het spel wat schermen met cijfers heet kun je eindeloos voortzetten. En tenslotte beweert JdV in zijn onzinstukje ook nog eens dit: “ Conclusie 2: verbieden van illegaal vuurwerk heeft geen effect gezien de 42 ernstig gewonden.” Wat bedoelt hij nu te zeggen? Dat het geen zin heeft om illegaal vuurwerk te verbieden? Maar dat is al verboden, het is namelijk ILLEGAAL. En dus verdenk iemand ervan, vele iemanden – de afstekers van het legale vuurwerk dat zij die illegale troep ook best leuk kunnen vinden om mee te knutselen. Bovendien kan knutselen met legaal vuurwerk ook tot grote ongelukken leiden. Je zou ze de kost moeten geven die zich daar schuldig aan maken.

 16. BW

  @cas
  Vijf reacties boven die van jou vind je de cijfers. Succes.

 17. Kloek

  Die ene boerderij en kerk die door afwaaiend vuurwerk zijn afgefikt zijn er al 2 te veel. Het is maar de vraag of de verzekering de schade dekt of grotendeels dekt. Eén gezin minimaal is zijn huis en bezittingen kwijt (zijn er velen meer). Door vuurwerk, misschien gewoon afgestoken op een legaal tijdstip, Misschien zelfs wel legaal vuurwerk. Het blijft namelijk VUURwerk. Ook het onschuldige consumentenvuurwerk.

 18. JdV

  @kloek: vuurpijlen zijn verboden siervuurwerk. Denkt u dat de eigenaren van de boerderij en kerk zelf het vuurwerk hebben aangestoken waardoor de brand is ontstaan? Want als het is ontstaan door een vuurpijl is het een gevolg van ILLEGAAL vuurwerk.

 19. Ton

  Cijfers ?
  Omdat de kans op een roze olifant vele malen groter is dan de kans op een paarse ijsbeer is een 11 jarig blind kind zonder rechter hand niet zo heel erg.
  Toch ?

 20. Kloek

  @ JdV

  Ik zei “misschien door legaal vuurwerk”. Leer begrijpend lezen. Blijft lastig voor reaguurders.

  Ook niet vuurpijlen kunnen wegwaaien met harde wind. Er waren stormachtige omstandigheden op oudjaarsavond. Vuur blijft vuur.

  Het doet er niet toe of de bewoners het vuurwerk zelf afstaken. Hun huis is afgebrand door vuurwerk. Mogelijk legaal vuurwerk. Op een tijdstip dat vuurwerk afsteken legaal was. Het zelf afsteken doet niets af aan de gevolgen. De gevolgen blijven hetzelfde.

  Het was het eerste jaar dat vuurpijlen illegaal waren. Waarschijnlijk niet bekend bij het gros van de bevolking. Zo gaat dat vaak in Nederland. En anders zouden mensen er massaal schijt aan hebben. Denk je dat er de komende jaren geen vuurpijlen in de lucht zullen zijn?

 21. Hans

  Beste Kloek,
  het heeft weinig zin om te reageren op bepaalde personen hier op deze pagina. Ze zijn niet tot redelijk denken in staat, vinden het fijn om op de man te spelen i.p.v. op de bal (lees de stijlfiguren maar die zij hanteren in hun reacties) Ze blijven sowieso vastzitten in hun eigen gelijk. Vuurwerk is blijkbaar van het grootst mogelijke belang in hun leven. Laat ze toch. Gelijk willen krijgen is iets anders dan gelijk hebben. En troost je met de gedachte dat het afsteken van consumentenvuurwerk in Nederland hoe dan ook op zijn laatste benen loopt. Gewoon nog even geduld hebben. Het gaat voorbij.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).