Beschoten juwelier Amsterdamsestraatweg moet wéér 5 weken dicht | De Utrechtse Internet Courant Beschoten juwelier Amsterdamsestraatweg moet wéér 5 weken dicht | De Utrechtse Internet Courant

Beschoten juwelier Amsterdamsestraatweg moet wéér 5 weken dicht

Beschoten juwelier Amsterdamsestraatweg moet wéér 5 weken dicht
Juwelier Nawar aan de Amsterdamsestraatweg moet op last van de burgemeester de deuren voor de tweede keer dit jaar minimaal vijf weken dichthouden. In de nacht van zondag op maandag werd de juwelier voor de derde keer in korte tijd beschoten.

Juwelier Nawar aan de Amsterdamsestraatweg moet op last van de burgemeester de deuren voor de tweede keer dit jaar minimaal vijf weken dichthouden. In de nacht van zondag op maandag werd de juwelier voor de derde keer in korte tijd beschoten.

De politie is na de beschieting een onderzoek gestart, maar tast voor zover nog in het duister. “Mede daarom blijft het risico op nieuwe verstoring van de openbare orde groot”, zegt een woordvoerder van de gemeente Utrecht.

Burgemeester Jan van Zanen heeft in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten de juwelier aan de Amsterdamsestraatweg 100 per direct voor vijf weken te sluiten. In de komende vijf weken doet de politie onderzoek en wordt besloten of de onderneming weer open kan.

In juli van dit jaar werd Nawar ook al twee keer beschoten. Na die incidenten werd ook besloten dat de juwelier vijf weken dicht moest.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Man man man. Wat een gotspe.

  Do your job en bescherm die man…of zorg ervoor dat hij zichzelf kan beschermen (privaat wapenbezit).

  Maar nee hoor! We gooien het slachtoffer onder de bus. Stel je toch eens voor dat de Politie en Justitie private organisaties waren die u maandelijks een rekening sturen…Zou u betalen?

 2. André

  Hmm. Ik wil best geloven dat die juwelier zijn zaakjes niet 100% eerlijk en betrouwbaar op orde heeft. Maar wordt op deze manier niet het slachtoffer van een aanslag gestraft met gedwongen sluiting en dus inkomensverlies ?

 3. [email protected]

  Heel erg bizar dat een ondernemer dicht móet omdat de politie het niet kan oplossen.

 4. wollie

  het is wachten op de dag waarop het gemeentehuis of stadskantoor wordt beschoten door een gedupeerde ondernemer. zeer benieuwd wat er dan gebeurt… ook vijf weken dicht?

 5. Graag permanent sluiten

  De vraag is of de ondernemer en zijn zaak zuivere koffie zijn. Of gaan we weer lekker naïef met zijn allen uit van goed vertrouwen. Zaak is naar mijn idee weer een van de vele louche toko’s op de Amsterdamsestraatweg. Dat zie je toch zo. De Amsterdamsestraatweg wordt er in elk geval niet beter op. Stel dat je net daar loopt op het moment van beschieten: oeps vergissing..?! Snel opdoeken die zaak.

 6. Peet

  Gemeente utrecht zou er wijs aan doen, om een transparente motivering aan te geven voor het sluiten van de juwelier

 7. D.

  Eens met Graag permanent sluiten. Schimmige situatie / winkel. Omwonenden mogen ook beschermd worden!

 8. Herman

  Er wordt constant over een “juwelier” gesproken. Het lijkt er echter op dat dit meer een handelaar is die goud in- en verkoopt. Dat is toch wat anders dan een juwelier waar je een ring, ketting of batterij voor horloge koopt.

 9. Jasper

  Dat zal ze leren, steeds maar beschoten worden..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).