Bewoners Casa Confetti: verdachte steekincident was al langer gevaarlijk | De Utrechtse Internet Courant Bewoners Casa Confetti: verdachte steekincident was al langer gevaarlijk | De Utrechtse Internet Courant

Bewoners Casa Confetti: verdachte steekincident was al langer gevaarlijk

Bewoners Casa Confetti: verdachte steekincident was al langer gevaarlijk
De verdachte van de steekpartij die gisteren in woontoren Casa Confetti aan het Leuvenplein plaatsvond, is al eens eerder door de politie met geweld uit zijn huis gehaald, melden bewoners van de woontoren aan DUIC. 

De verdachte van de steekpartij die gisteren in woontoren Casa Confetti aan het Leuvenplein plaatsvond, is al eens eerder door de politie met geweld uit zijn huis gehaald, melden bewoners van de woontoren aan DUIC. 

Twee weken geleden, op 10 augustus, gebruikte de politie een stormram om in de woning van de verdachte binnen te komen, nadat hij had gedreigd een bloedbad op zijn school aan te richten. Dat gebeurde kort nadat hij van school was gestuurd. Gisteren stak hij een 31-jarige man uit Breda neer. De verdachte is daarna in zijn woning aangehouden en zit nog vast.

“Tot mijn grote verbazing liep hij zo’n drie dagen na zijn arrestatie midden augustus hier gewoon weer rond”, zegt een bewoner, die anoniem wil blijven. “Blijkbaar heeft hij toen ook geweld gebruikt.” De bewoner zocht contact met DUIC omdat deze bezorgd is over de wijze waarop er met verwarde mensen wordt omgegaan. “Er wordt pas wat gedaan als het misgaat.”

Gevaarlijke situatie

De bewoner was al langer berucht. Hij zou eerder al een medebewoner hebben geslagen en een andere medebewoner hebben bespuugd. “Het probleem is dat de Studenten Huisvesting Utrecht, de eigenaar van het pand, en de politie weten dat hij gewelddadig en psychotisch is, maar dat het ondanks dat nog steeds niet mogelijk is om hem gedwongen te laten opnemen of uit te laten zetten”, aldus een bewoner. “Er is overduidelijk een gevaarlijke situatie, maar er is tot op heden nog niet ingegrepen.”

Volgens de bewoner heeft de man geen ziektebesef. “Ik hoorde van een politieagent dat hij gewoon zat te gamen toen ze zijn deur inbeukten. Hij wist blijkbaar niets meer van zijn eerdere dreigement.”

Ongerust

De bewoners van de flat zijn ongerust. “Behoorlijk wat mensen hebben het [de steekpartij, red.] gisteren gezien” aldus de bewoner, die zelf niet getuige was. “Ik vind het eng als hij terugkomt, ik durf daar niet meer te lopen.” De bewoners vrezen dat de verdachte komende week gewoon weer vrij rondloopt. “Als hij naar huis komt, komt het niet goed.”

De politie kan niet bevestigen dat de bewoner, die gisteren na de steekpartij is aangehouden, eerder is aangehouden. “Daar doen wij geen uitspraken over”, aldus de woordvoerder. Later deze week wordt besloten of en wanneer de verdachte wordt voorgeleid. SSH was niet bereikbaar voor commentaar.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).