Bromfietser aangehouden met 32 zakjes drugs in Utrechtse wijk Overvecht Bromfietser aangehouden met 32 zakjes drugs in Utrechtse wijk Overvecht

Bromfietser aangehouden met 32 zakjes drugs in Utrechtse wijk Overvecht

Bromfietser aangehouden met 32 zakjes drugs in Utrechtse wijk Overvecht
Bron: Instagram Politie Utrecht-Noord
De politie heeft zondag na een achtervolging een bromfietser aangehouden in de Utrechtse wijk Overvecht. De bestuurder bleek 32 zakjes softdrugs bij zich te hebben en reed vermoedelijk zelf onder invloed van drugs. 

De politie heeft zondag na een achtervolging een bromfietser aangehouden in de Utrechtse wijk Overvecht. De bestuurder bleek 32 zakjes softdrugs bij zich te hebben en reed vermoedelijk zelf onder invloed van drugs. 

De politie wilde de bromfietser controleren op zijn rijbewijs. Toen de bestuurder daar lucht van kreeg, ging hij ervandoor. Met meerdere eenheden zette de politie de achtervolging in. Na een lange achtervolging verloor de bestuurder van de bromfietser de macht over het stuur en probeerde er rennend vandoor te gaan. “Helaas voor hem waren wij sneller en konden de verdachte na een tijdje in de kraag vatten”, aldus politie Utrecht-Noord op sociale media. 

De bromfietser bleek 32 zakjes softdrugs bij zich te hebben en werd direct aangehouden voor bezit en mogelijk handel van softdrugs. Ook reed de bestuurder met een ingevorderd rijbewijs. De politie vermoedde daarnaast dat de bromfietser reed onder invloed van drugs, maar de verdachte weigerde medewerking aan het afnemen van een bloedproef. 

Voor alle zaken moet de verdachte zich verantwoorden bij de officier van justitie. 

10 Reacties

Reageren
 1. Len

  Het enige wat tegenwoordig verboden zou moeten zijn is de plastic verpakking waar het in zit.

 2. HenQ

  @Len
  LOL dat wordt lastig dan voor alle kleine schroefjes en moertjes die nieuw in dit soort zakjes geleverd worden

 3. wollie

  2^5 🙂

 4. Pragmatist

  Is patroonherkenning nog steeds taboe?

 5. Koel Hoofd

  …32 zakjes legale wiet…
  Dat dit als nieuwssensatie Duic haalt is een overduidelijk teken van komkommertijd.

 6. Kaat

  Goed werk! Misschien kunnen ze iedere maaltijdbezorger na een bepaalde tijd eens controleren. Toch verdacht hoeveel in de late uren nog rondrijden om te ‘bezorgen’.

  Door dit soort praktijken maar goed te praten, houden we de (straat)criminaliteit in stand.

 7. Koel Hoofd

  @Kaat
  Softdrugs als wiet en hash gebruiken is legaal.
  De drugskoerier kon je in Amsterdam dan ook al in 1997 op een 06 lijn bellen voor bezorging. Dat kon toen alleen in Amsterdam.
  We zijn 25 jaar verder (NB!) en online bestellen en thuisbezorgen is zo volkomen normaal geworden, ook door stimulerend overheidsbeleid, dat het zelfs te zien is in de winkelstraten: leegstand. Dus de vangst op de foto is progressie pur sang.
  Als er nou harddrugs was gevonden was het een ander verhaal geweest want dat is wel illegaal en sloopt ook nog eens je brein/lijf.

 8. Kaat

  @ Koelhoofd dus omdat het legaal is, is het niet goed voor je… daarnaast geven dergelijke koeriers bij ons ontzettend veel overlast. De eerste buren zijn al verhuisd, mensen worden bedreigd. En ons buurtje zal wel niet de enige zijn.

  Je verhaal over online bestellen en leegstand heeft hier niks mee te maken. Dit is illegale handel en dus fout. Door dit maar weer goed te praten zitten andere mensen in de penarie.

 9. Karel Temming

  “Goed werk! Misschien kunnen ze iedere maaltijdbezorger na een bepaalde tijd eens controleren. Toch verdacht hoeveel in de late uren nog rondrijden om te ‘bezorgen’.”

  Dit slaat dus echt nergens op.
  Tijd voor legalisatie. Percentage ligt al lager dan omringende landen met een algeheel verbod. Gelukkig sterft conservatisme altijd met ouderdom, dit beleidsprobleem vereist een progressieve aanpak. Zo klaar met de stigmatiseren van Cannabis.

 10. Len

  @Kaat, als je het omdraait en het legaal zou zijn, hebben de straatdealers op de hoek direct minder tot geen bestaansrecht meer waardoor de overlast verdwijnt. Dus zolang je tegen bent, is de wereld ook tegen jou.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).