Brutale beroving in het Griftpark - De Utrechtse Internet Courant Brutale beroving in het Griftpark - De Utrechtse Internet Courant

Brutale beroving in het Griftpark

Brutale beroving in het Griftpark
Twee jongemannen van 18 jaar zijn rond 00.35 uur in de nacht van maandag op dinsdag met geweld beroofd in het Griftpark. Ook werden de slachtoffers gedwongen om door enkele straten voor de scooter van de verdachten uit te lopen.

Twee jongemannen van 18 jaar zijn rond 00.35 uur in de nacht van maandag op dinsdag met geweld beroofd in het Griftpark. Ook werden de slachtoffers gedwongen om door enkele straten voor de scooter van de verdachten uit te lopen.

De twee 18-jarige mannen zaten op een bankje bij de watervalletjes in het Griftpark. Vanaf de heuvel kwam een scooter hun kant op rijden. In eerste instantie reed de brommer de twee tieners voorbij, maar na een omtrekkende beweging via de Van Swindenstraat kwam de scooter toch hun kant op.

De twee mannen op de scooter dwingen de slachtoffers om uit elkaar te gaan en pakken vervolgens met geweld verschillende spullen af. Daarna worden de twee 18-jarige jongemannen gedwongen om voor de scooter uit te lopen.

De weg die daarbij wordt afgelegd loopt over de Stieltjesstraat, Van Humboltstraat, Willem van Noortstraat, Willem van Noortplein, Willem van Noortplantsoen en Gerard Noortstraat. Hier moeten de slachtoffers hun telefoons uitzetten van de verdachten. De verdachten rijden vervolgens op hun scooter weg in de richting van de Van de Mondestraat.

10 Reacties

Reageren
 1. Paul

  Het grift park in nachturen is al jaren geen fijne plek. Afsluiting snachts zou daarom volkomen logisch zijn.

 2. w

  en hebben ze een signalement? of kunnen we dat gemakshalve zelf invullen?

 3. JdV

  Fijn dat de politiehelicopter direct is ingezet bij deze dubbele beroving

 4. Melson Uti

  Betrouwbare bron zei over verdachten:

  Noord-Afrikaans uiterlijk

 5. cas

  @ W, op andere nieuwssite staat licht getint…

 6. Koel Hoofd

  @ Paul Alle parken zijn ‘s nachts geen fijne plek omdat er geen sociale controle is. Alle parken afsluiten kan niet en helpt ook niet want mensen klimmen dan gewoon over de hekken heen.

 7. w

  bedankt voor de reacties, ik bedoelde het met enig cynisme.
  Zodra ik lees 2 man op een scooter en beroving weet ik genoeg

 8. [email protected]

  Wat meer undercover lullo”s inzetten en dan gelijk maar tasseren, misschien dat dit helpt tegen bontkraag ratjes op scooters.

 9. E. Wierzbicka

  Twee vragen: 1. Wat deden deze 18 jarige jongens om 00.35 in dat toch al niet al te frisse park op dat tijdstip? 2. Wie zijn deze twee jongens? Als ze echt zo meegaand en gedwee zijn als in dit artikel dan wil ik ze héél graag leren kennen. Het lijkt mij gewéldig om personeel van dit type in dienst te mogen hebben.

 10. JdV

  @E.Wierzbicka: Schandalige reactie, een beetje in de trend van: Vrouw verkracht? Had ze maar niet om 2 uur in de nacht alleen over straat moeten gaan fietsen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).