Burgemeester Dijksma sluit beschoten woning aan Pieter d’Hontlaan in Utrecht Burgemeester Dijksma sluit beschoten woning aan Pieter d’Hontlaan in Utrecht

Burgemeester Dijksma sluit beschoten woning aan Pieter d’Hontlaan in Utrecht

Burgemeester Dijksma sluit beschoten woning aan Pieter d’Hontlaan in Utrecht
Burgemeester Sharon Dijksma heeft woensdag besloten een woning aan de Pieter d’Hontlaan in Utrecht voor dertig dagen te sluiten. Het huis werd in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten.

Burgemeester Sharon Dijksma heeft woensdag besloten een woning aan de Pieter d’Hontlaan in Utrecht voor dertig dagen te sluiten. Het huis werd in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten.

De woning in de wijk Leidsche Rijn werd in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 01.30 en 02.00 uur beschoten. In ieder geval in een raam op de eerste verdieping zit een mogelijk kogelgat. Het is niet duidelijk of er ten tijde van de beschieting iemand thuis was. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De burgemeester heeft nu besloten om de woning voor dertig dagen te sluiten, omdat het incident gezorgd heeft voor ‘een ernstige verstoring van de openbare orde’. “De sluiting van de woning heeft tot doel de openbare orde te herstellen door een periode van rust en het risico op herhaling en wanordelijkheden te voorkomen.” Volgens de gemeente zijn er, naast de sluiting, ook andere ‘zichtbare en onzichtbare’ maatregelen genomen.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Heeft deze wereld burgemeester überhaupt hier wel tijd voor,tussen het bedrijven van wereld politiek
  Dit is en blijft symboolpolitiek van een machteloze overheid.
  Waarom niet een baterij camera’s voor de buurtgekkies die alles voor zoete koek slikken

 2. Sabien

  Symboolpolitiek? Wat denk je van de buren? Die zijn blij dat het pand gesloten wordt en de bewoners ergens anders heen gaan.
  En ja, daar heeft de burgemeester tijd voor. Daar heeft ze namelijk ambtenaren voor. Sjongejonge

 3. herman1963

  Oké…, word je huis beschoten moet je je huis ook nog eens uit. Klinkt onredelijk of speelt er meer…?

 4. JdV

  Waar ik nou zo benieuwd naar ben. Zeg het huis van een wethouder komt onder vuur. Of van de burgemeester. Worden die dan gesloten? Laat me raden…..

 5. Wil

  @herman: ja want je huis wordt zomaar zonder redenen beschoten…

 6. Jos

  Deze mensen (de bewoners) zorgen al jaren voor overlast, aldus omwonenden.

  En, natuurlijk is het vervelend als je uit jouw huis moet als jijzelf beschoten wordt, maar waarschijnlijk zijn hier gegronde redenen te vinden dat de bewoners ook iets met de schietpartij te maken hebben (criminaliteit).

 7. Scherpschutter

  Buitengewoon vreemd. Ben je slachtoffer doordat je huis is beschoten, besluit de burgemeester je ook nog een maand uit je huis te gooien en op straat te zetten, in plaats van zorgen voor de juiste bescherming en de daders op te sporen.

  Het zal wel PVDA logica zijn.

 8. JdV

  @wil: dus als er morgen (per vergissing) iemand op jouw huis schiet ga je er gewoon lekker 30 dagen uit?
  Komt niet voor? Echt wel? Veergismoorden komen voor. Vergisaanslagen zeer regelmatig.

 9. Herman1963

  @Wil: dus jij weet dat het een gerichte actie is van de schutter? En dat de schutter zich niet heeft vergist of dat het wellicht een kwajongensactie was? Wellicht kun je er meer over vertellen?
  Ik kom niet uit een ei, maar qua berichtgevingen schort het wel hier en daar. En doordat er verder geen ruchtbaarheid aan wordt gegeven gaan mensen (zoals jij?) maar iets veronderstellen. En dat geeft alleen maar (meer) onrust. Dat bedoelde ik met mijn opmerking…

 10. Wil

  Lekker simplistisch om te denken dat er geen onderzoek heeft plaatsgevonden door politie en OM en dat de gemeente “zomaar” een woning zou sluiten ook als er per vergissing (quod non) op een woning geschoten zou worden. Lekker rellen op duic, gewoon omdat het kan.
  Jdveetje toch…

 11. Rivierenwijker

  @scherpschutter
  Kennelijk heeft u betere connecties met de politie en gemeente en weet u meer van de zaak dan de DUIC-redactie, en dat helemaal vanuit Stadskanaal!

  Het artikel:
  – De politie heeft de zaak in onderzoek.
  – Volgens de gemeente zijn er, naast de sluiting, ook andere ‘zichtbare en onzichtbare’ maatregelen genomen.

  Uw reactie:
  – De burgemeester besluit je een maand uit je huis te gooien en op straat te zetten, in plaats van zorgen voor de juiste bescherming en de daders op te sporen.

  Ik stel voor dat de DUIC-redactie uw reactie factcheckt en op basis daarvan besluit het artikel al dan niet te actualiseren.

 12. BdV

  @JdV – Ik begrijp je vrees, dan wel waardeer je gevoel voor rechtvaardigheid, maar ik denk dat er eerst wel een paar afwegingen zijn gemaakt.

 13. Joep

  Niet ieder huis dat beschoten wordt, wordt gesloten. Alleen als er een aanleiding voor is.

  Bijvoorbeeld als de bewoners zelf wat op hun kerfstok hebben en met de beschieting te maken hebben.

  Het gebruikelijke doelbewuste verwarring zaaien van de reaguurderstrollen en het beschimpen van de burgmeester is alweer begonnen, zucht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).