Burgemeester Jan van Zanen sluit beschoten bedrijven in Lombok - De Utrechtse Internet Courant Burgemeester Jan van Zanen sluit beschoten bedrijven in Lombok - De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester Jan van Zanen sluit beschoten bedrijven in Lombok

Burgemeester Jan van Zanen sluit beschoten bedrijven in Lombok
Eén van de beschoten bedrijven
De twee beschoten bedrijven in Lombok blijven op last van de burgemeester vijf weken dicht. Afgelopen dinsdagavond werden restaurant Arabella aan het Moskeeplein en viswinkel Blub & Blub aan de Laan van Guinea beschoten.

De twee beschoten bedrijven in Lombok blijven op last van de burgemeester vijf weken dicht. Afgelopen dinsdagavond werden restaurant Arabella aan het Moskeeplein en viswinkel Blub & Blub aan de Laan van Guinea beschoten.

Er worden verschillende maatregelen genomen naar aanleiding van dit schietincident en het fatale schietincident van donderdagavond, waarbij een 44-jarige man werd neergeschoten in de Kanaalstraat.

Op advies van de politie sluit burgemeester Jan van Zanen de beide bedrijven voor de aankomende 5 weken. Er wordt nog onderzocht of er een verband is tussen de schietpartijen op de winkels en die van donderdagavond. Getuigen worden verzocht zich te melden.

Burgemeester Jan van Zanen is vrijdagmiddag in Lombok geweest om te praten met de mensen in de wijk. Hij laat weten dat hij begrijpt dat dit bij mensen niet in de koude kleren is gaan zitten.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Niks aan de hand mensen, gewoon doorlopen.
  Morgen weer de Canalpride. Joepie, wat is Utrecht toch een geweldige stad!

  ♫ Lalalalalala ♫

 2. Barend

  Wat is dat toch voor een gekkigheid. Je wordt beschoten en vervolgens straft de burgemeester je door je zaak de nek om te draaien.

 3. Lombokkert

  @Barend.

  Blubblub en Arabella zijn 5 weken dicht, niet voor altijd. Blik dat er eindelijk eens iets gesloten wordt aan en bij de Kanaalstraat want met die malafide ondermijnde ondernemertjes daar is de buurt echt wel klaar.

 4. Harry

  @Lombokker:
  Helaas “horen” dit soort dingen nu eenmaal bij een grote stad. Of wil je beweren dat dit soort dingen in andere grote steden niet gebeuren?

 5. Wim

  @ Lombokkert

  Ik geef je het maar te doen, dat de burgemeester je vijf weken zonder inkomsten laat zitten omdat een paar criminelen je onder vuur nemen.

 6. S.

  Ik vermoed dat de beschoten bedrijven zelf dus ook in negatieve zin een aandeel hebben in deze situatie. Het is namelijk niet zo dat deze maatregel wordt toegepast op slachtoffers.

 7. Bernhard

  Makkelijke manier om je concurrentie uit te schakelen. Granaat voor de deur of een paar kogels door de ruit en ze mogen de tent sluiten… Wat een beleid.

 8. bee

  @S.

  volg je het nieuws wel?
  er zijn elders al tal van zaken gesloten ,voor bepaalde tijd ,omdat er geschoten was of er hing een handgranaat aan de deurklink.
  deze ondernemers weten niet waarom juist zij de dupe hiervan moeten zijn omdat ze totaal geen flauw benul hebben waarom dit is gebeurt.
  het is natuurlijk wel een makkelijke manier om concurrentie tegen te gaan.

 9. Willow

  Basis van onze beschaving is “onschuldig tot het tegendeel bewezen is”. Blijkbaar niet het geval. De burgemeesters maken het nu heel makkelijk voor afpersers. Vol sjouwen met camera toezicht , stoppen met prestige projecten, en gebruik het geld mensen die worden gewonden met geweren / granaten op straat minimaal 5 jaar gevangenis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).