Burgemeester Jan van Zanen sluit woning aan de Gasperilaan - De Utrechtse Internet Courant Burgemeester Jan van Zanen sluit woning aan de Gasperilaan - De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester Jan van Zanen sluit woning aan de Gasperilaan

Burgemeester Jan van Zanen sluit woning aan de Gasperilaan
De Utrechtse burgemeester heeft een woning aan de Gasperilaan in Kanaleneiland laten sluiten omdat het pand onderdeel zou zijn van een drugsnetwerk.

De Utrechtse burgemeester heeft een woning aan de Gasperilaan in Kanaleneiland laten sluiten omdat het pand onderdeel zou zijn van een drugsnetwerk.

In april 2018 heeft de politie invallen gedaan op vier locaties in Utrecht in het kader van een grootschalig politieonderzoek naar het drugsnetwerk ‘MAX’. Een van de locaties betreft de woning aan de Gasperilaan. De hoofdverdachte van het politieonderzoek woonde in het huis bij zijn ouders.

In de woning zijn, naast een relatief kleine handelshoeveelheid drugs, meerdere telefoons aangetroffen uit het betreffende drugsnetwerk en ruim 7.000 euro aan contanten verspreid over de woning. Omdat uit politieonderzoek blijkt dat de woning onderdeel uitmaakt van een drugsnetwerk heeft de burgemeester besloten de woning aan de Gasperilaan te sluiten.

Woning
De gemeente meent dat er een duidelijk verband is tussen de woning aan de Gasperilaan en de drie panden waar grote hoeveelheden soft- en harddrugs zijn aangetroffen. In een garagebox aan de nabijgelegen Bevinlaan lagen 276 ponypacks met cocaïne, bijna 1000 gram hennep en ruim 8000 gram versnijdingsmiddel.

De ouders van de hoofdverdachte zijn naar de rechter gestapt om te voorkomen dat ze hun woning uitgezet zouden worden. De rechter gaf echter aan dat burgemeester Van Zanen terecht tot sluiting van de woning is overgegaan.

Naast het feit dat de woning dienstdeed als opslag voor cocaïne is ook in voldoende mate vast komen te staan dat de woning een locatie is waar vandaan afspraken werden gemaakt voor het leveren van drugs aan klanten. De rechter oordeelt dat het de verantwoordelijkheid is van huurders om te weten wat er in hun woning afspeelt en dat zij dit redelijkerwijs konden weten.

7 Reacties

Reageren
 1. Een mens met zorgen voor de toekomst

  Dus er wordt gestraft met het strafrecht en plukze, en nu dubbel op met bestuursrecht, goh inwoners van Utrecht vooral oppassen want als je iets doet wat de burgemeester niet zint, b.v. te hard rijden, belasting, te kritisch op de gemeente, wordt je woning gesloten via de bestuursrechter.
  Lees het artikel in de link en zie wat ons te wachten staat.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/01/ondermijning-is-loos-begrip-a2040596

 2. wollie

  wat gebeurt er als de burgemeester iets komt sluiten, knoopt hij twee linten aan elkaar?

 3. Wouter

  @wollie: Ja en er worden gekleurde papiersnippers in een koker gestopt, heel bijzonder om mee te maken! 🙂

 4. Geenstijl@Utrecht

  En zo belanden wij als samenleving in de totale controlestaat die Nederland heet, allemaal onder het mom, misdaadbestrijding.
  Niemand heeft door wat er gaat veranderen ook voor de gewone hardwerkende burger, iedereen trekt aan het kortste eind, behalve de overheid in dit geval, waar hebben we dit eerder gezien in de geschiedenis.
  Hier een voorbeeld uit de tekst;
  Bestuursrechtelijke handhaving heeft nog meer voordelen boven de strafrechtelijke aanpak. Van verboden ‘stelselmatige observatie’ lijkt men in het bestuursrecht – anders dan in het strafprocesrecht – niet te hebben gehoord. Ook inbeslagname van goederen is in het bestuursrecht vele malen laagdrempeliger dan in het strafprocesrecht. Dat alles maakt het buitengewoon aantrekkelijk om het bestuursrecht vaker in te zetten.

 5. joop gerritse

  Och, in het belastingrecht is het omkeren van de bewijslast ook niet ongebruikelijk…

 6. Lomboque

  Wacht maar tot u machteloos met vreselijke buren de politie belt en die geen juridische middelen hebben. Ik vind het goed dat dit soort mensen uit onze gemeenschap/omgeving worden verwijderd en gemeden. De rotte appels moet je wel kunnen verwijderen!

 7. Geenstijl@Utrecht

  @Lomboque 5/12/2018 – 10:58

  Mogelijkheden zat om lastige buren aan te pakken, kijk eens op de site van Tomlow Advocaten, desnoods de woningcoöperatie dwingen om in te grijpen als zij ook een woning aan de buren verhuren, er is genoeg jurisprudentie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).