Burgemeester sluit Café Vechtzicht per direct | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester sluit Café Vechtzicht per direct | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester sluit Café Vechtzicht per direct

Burgemeester sluit Café Vechtzicht per direct
Café Vechtzicht aan de Anthoniedijk
Café Vechtzicht aan de Anthoniedijk 1 moet per direct de deuren sluiten. De eigenaar en leidinggevende zijn niet langer van onbesproken gedrag volgens de politie. Ook was er al maanden sprake van overlast rond het café.

Café Vechtzicht aan de Anthoniedijk 1 moet per direct de deuren sluiten. De eigenaar en leidinggevende zijn niet langer van onbesproken gedrag volgens de politie. Ook was er al maanden sprake van overlast rond het café.

Dit heeft burgemeester Jan van Zanen besloten. Daarnaast wordt het pand voor zes maanden gesloten omdat er de laatste maanden sprake is van ernstige overlast rond het café. De burgemeester verwacht van horeca-ondernemers dat zij zich op fatsoenlijke wijze gedragen naar toezichthouders, hulpverleners, omwonenden, bezoekers en niet in aanraking komen met de politie. Met de vergunning conformeren zij zich aan deze eisen en dragen zij zorg voor het woon- en leefklimaat rondom hun bedrijf.

Op grond van de aan hem verstrekte informatie kon Van Zanen niet anders dan besluiten de bestaande vergunning voor het bedrijf in te trekken en zodoende het bedrijf te sluiten. Het pand gaat zes maanden op slot omdat de burgemeester verwacht dat deze termijn nodig is om de rust in de buurt terug te laten keren.

14 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Vond het altijd al een vreemde plek voor een café, zo tussen de woningen. Geen idee of deze sluiting terecht is.

 2. Jeroen de vries

  Nou dan is het maar goed dat deze kroeg net de NL Kroegen Top 100 niet heeft gehaald. Zou dat even een blamage zijn geweest zeg 🙂

 3. G

  Zoek de foto’s van de binnenkant maar eens op in Google….

 4. Berend

  Ah, het was dus geen gezellig, Utrechts wijkcafé, maar een schimmige shishalounge. Het kon ook niet anders.. Ik ben blij voor de buurtbewoners.

 5. Cico

  Bij de naam denk je aan een bruine kroeg met een biljarttafel waar het laken er nooit afgaat. Maar natuurlijk is het weer een ‘shisha-lounge’, clubhuisjes van hangende, Marokkaanse mannen. De plek bij uitstek om je werkeloze dag door de komen of om criminele deals te sluiten. Er staat nog net geen bord ‘BAD GUYS HQ’ op het raam.

 6. Buurvrouw

  Als bijna buurvrouw nergens last van gehad! 🙁

 7. Peet

  Goed bezig van zanen,,,,,,top burgemeester

 8. C

  Ooit weleens in een shisha lounge geweest?
  Genoeg Nederlanders die vaker aanwezig zijn dan de (hangende Marokkanen)

 9. Anthoniedijk bewoner

  Als omwonende blij dat hij nu gesloten is. Café is niks mis mee, maar hangplek met veel overlast wel.

 10. paula

  Aan Berend,
  Dat cafe is er al jaren,en vroeger was het een ontzettend leuk cafe,dat juist door alle buurtbewoners werdt bezocht. Een echt buurt cafe dus inderdaad tussen de huizen.En ik kan het weten want in dat cafe ben ik gemaakt en groot gebracht.

 11. Asjemenou

  @ Berend en Cico

  Nee joh, die typsiche Utrechtse buurtkroegjes in bepaalde wijken zijn ook zuivere koffie….dream on.

  Wat is eigenlijk de rol van een bierleverancier Heineken, zoals op de foto’s te zien, of vinden die alles wel zolang ze maar betaald krijgen. Ik bedoel, ze zijn wel prominent aanwezig aan de gevel.

  Maar ja een drankfabrikant die een prijsafspraken doet en maatschappelijke betrokkenheid.

  Verder prima dat vage horeca gelegenheden gesloten worden.

 12. herman

  Ziet er goed onderhouden, gezellig en uitnodigend uit van buiten…

 13. Abdel

  @paula weet je wel wie je echte vader is dan haha

 14. Rottebert Peermans

  Wie had dat gedacht: van Vechtzicht naar Vechtdicht.

  @paula: “Gemaakt” in dit café? Hadden ze daar een speciale ruimte voor?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).