Burgemeester sluit garage in Overvecht vanwege werk voor zware criminelen | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester sluit garage in Overvecht vanwege werk voor zware criminelen | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester sluit garage in Overvecht vanwege werk voor zware criminelen

Burgemeester sluit garage in Overvecht vanwege werk voor zware criminelen
Het autogaragebedrijf ‘John Freriks’ aan de Mississippidreef 20A moet per 1 februari 2017 de deuren een jaar lang sluiten. Dit heeft burgemeester Jan van Zanen besloten, omdat uit informatie van de politie blijkt dat de garage faciliterend werkt voor zware criminelen.

Het autogaragebedrijf ‘John Freriks’ aan de Mississippidreef 20A moet per 1 februari 2017 de deuren een jaar lang sluiten. Dit heeft burgemeester Jan van Zanen besloten, omdat uit informatie van de politie blijkt dat de garage faciliterend werkt voor zware criminelen.

Bij een doorzoeking afgelopen september zijn onder andere twee auto’s in beslag genomen waarin verborgen ruimtes waren gecreëerd of waaraan nog gewerkt werd. Het is bekend dat deze verborgen ruimtes vaak gebruikt worden om drugs, wapens of geldbedragen te vervoeren. Tevens blijkt uit informatie van de politie dat een observatiebus met afluister- en volgapparatuur, die gebruikt is door zware criminelen, die in direct verband worden gebracht met de landelijke golf van liquidaties, direct te koppelen is aan het betreffende garagebedrijf.

Burgemeester Jan van Zanen is van mening dat de garagehouder dit werk doelbewust moet hebben gedaan.

9 Reacties

Reageren
 1. J bemelen

  Is een garagehouder verantwoordelijk voor de wensen van zijn klanten?
  Crimineel of niet. Dus ieder bedrijf wat gepantserde auto’s maakt moeten worden gesloten? Het is volgens mij niet in strijd met de wet om verborgen ruimtes te maken in je auto, huis, prive bezit.
  Als een kluis verkoper een verborgen kluis in mijn huis bouwt, mag hij zijn werk niet meer doen, als ik daar wapens, drugs, zwart geld etc in doe.?

  Een beetje vreemde aktie van de burgemeester, hij kan beter achter de echte criminelen aangaan.

 2. Boris B.

  @ j bemelen

  Inderdaad vreemde actie van de burgemeester. Zo’n tent hoort voorgoed gesloten te worden.

 3. Van Putten

  @j bemelen. Open your eyes. Klasse aktie van onze burgervader.
  Heb je zelf ooit de wens gehad voor een verborgen ruimte in jouw auto?

 4. Een Utrechter in LeidscheRijn.

  Beste mensen natuurlijk moet je criminaliteit aanpakken, maar kan je inderdaad zover gaan om bedrijven te sluiten omdat men mogelijk werkt aan criminele constructies.
  Ambtenaren en politie agenten komen er beter mee weg als zij corrupt zijn, aha u bent een notoire wanbetaler dus u bent een gevaar voor uw omgeving, de burgemeester sluit uw woning of bedrijfspand, volgens mij is er altijd nog een rechter die oordeelt en niet een omhoog gevallen burgemeester die misbruik maakt van zijn bevoegdheid omdat het nu eenmaal lekker mag.
  Beste burgemeester wij zijn nog altijd een Democratie waarin de rechter oordeelt.

 5. Henk Kramer

  Toen deze zaak nog op de amsterdamsestraatweg zat was er ook al van alles mee aan de hand. Zelf nog eens bij Tros Opgelicht geweest. Dus alle schijn al tegen. Wat mij betreft dit soort zaken voorgoed sluiten en vervolgen

 6. Danny

  @van putten ja ik zou graag in mijn busje een afsluitbare verborgen ruimte willen hebben dan zijn mijn spullen tenminste veilig voor inbrekers….ik vind het raar dat een garage hiervoor bestraft wordt, dit kan je heel ver door trekken, iemand riep al een fabrikant voor gepanserde voertuigen, een messenslijper, wapenfanrikant, sigarettenboer, slijter… naja er zal wel meer achter zitten maar als het zo is dat hij dicht moet voor alleen de productie van custom voertuigen vind ik dat bizar

 7. Frits

  Lastig hoor.
  Al die kookwinkels die meewerken aan steekpartijen mogen zich wel zorgen gaan maken.

 8. Henk

  En hoe zit dat met growshops?

 9. Frits

  @Henk
  Die heeft Ivo Opstelten reeds verboden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).