Burgemeester sluit illegaal bordeel in Transwijk | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester sluit illegaal bordeel in Transwijk | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester sluit illegaal bordeel in Transwijk

Burgemeester sluit illegaal bordeel in Transwijk
Burgemeester Jan van Zanen heeft woensdag 16 mei per direct een woning gesloten aan de Van Eysingalaan in Transwijk. De politie en inspecteurs van de gemeente hebben in de woning illegale prostitutie geconstateerd.

Burgemeester Jan van Zanen heeft woensdag 16 mei per direct een woning gesloten aan de Van Eysingalaan in Transwijk. De politie en inspecteurs van de gemeente hebben in de woning illegale prostitutie geconstateerd.

In de woning is eerder illegale prostitutie geconstateerd. De betrokkene kreeg toen een waarschuwing, omdat het de eerste keer was dat deze persoon in verband is gebracht met illegale prostitutie.

Tijdens een tweede controle bleek echter dat de woning weer gebruikt werd als seksinrichting, zonder de daarvoor bestemde vergunningen. In de woning waren ook twee illegale prostituees aanwezig.

De burgemeester meent dat het gebruik van het pand is gericht op het aanbieden van seksuele diensten, namelijk een seksinrichting. De gemeente laat via een persverklaring weten: “Illegale prostitutie vormt een gevaar voor de openbare orde en doet afbreuk aan het woon- en leefklimaat. De bestaande overlast bevestigt dit ook.” Het pand zal de komende drie maanden helemaal niet gebruikt mogen worden.

3 Reacties

Reageren
 1. Alex

  Als je legaal onmogelijk maakt, gaat het dus gewoon illegaal.

  Sinds 2000 is de bevolking van Utrecht men ongeveer 48% gegroeid, en het aantal klanten voor prostituees zal ongeveer met het zelfde aantal gegroeid zijn. Het aantal werkplekken is echter in 2000 vastgezet nooit meegegroeid, en is inmiddels door sluitingen met 94% verminderd. Dat illegale prostitutie daardoor enorm gegroeid is dan ook niet verwonderlijk. Eigenlijk kun je wel verwachten dat er nu in iedere wijk wel thuiswerkende prostituees of illegale bordelen zijn.

  De enigste manier om dat tegen te gaan is zorgen voor voldoende legale werkplekken.

 2. Yoshua

  Wat een zielige bedoeling om een z.g.n illegaal bordeel te sluiten terwijl het aanbieden van diensten legaal is. Alleen doet de gemeente moeilijk met verstrekken van vergunningen. Wat wil de gemeente dan, dat al die tienduizenden mannen hun zaakje komen legen en dat ene legale bordeel van de stad.
  Ze zien opa liever op de Europalaan zijn zaakje legen, dan bij een schone hygiënische Bulgaarse.
  Van Zanen is net zo triest als die zwarte kousen van een Wolfsen.
  Laat iedereen lekker genieten van seks.

 3. Reaguurder/Utrecht

  Je mag in Utrecht niet handseksen, ook niet meer stiekem naar de vrouwen van genot gaan, wat mag je in Utrecht nog wel, ja knikken en je bek houden en vooral luisteren naar de beterweters die alles verziekt hebben in deze stad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).