Burgemeester sluit woning aan Willem Frederik Hermansstraat in Utrecht na explosie Burgemeester sluit woning aan Willem Frederik Hermansstraat in Utrecht na explosie

Burgemeester sluit woning aan Willem Frederik Hermansstraat in Utrecht na explosie

Burgemeester sluit woning aan Willem Frederik Hermansstraat in Utrecht na explosie
Burgemeester Sharon Dijksma heeft besloten een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Utrecht tijdelijk te sluiten. Reden daarvoor is een explosie op 24 april.

Burgemeester Sharon Dijksma heeft besloten een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Utrecht tijdelijk te sluiten. Reden daarvoor is een explosie op 24 april.

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 april was er een explosie bij het appartementencomplex aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn. Daarna ontstond een brand, maar de schade aan het complex bleef beperkt tot de buitenkant. De politie vermoedde opzet en startte een onderzoek naar de dader of daders.

Burgemeester Sharon Dijksma besloot vanwege de explosie om de woning voor zeker dertig dagen te sluiten. De burgemeester kan daartoe onder meer besluiten als er gevaar is voor de openbare orde en de omgeving. Het komt meerdere keren per jaar voor dat een woning, bedrijf of garagebox gesloten wordt.

7 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht.

  Nou dan weten we dit ook weer, gooi een explosieve stof naar een woning en hij wordt gesloten door onze heldhaftige burgemeester en haar ambtenaren.
  Misschien toch eens de dader opsporen en bestraffen, dat lijkt mij het meest logische in dit verhaal, en niet het slachtoffer dubbel slachtoffer laten worden.

 2. Kees Truijens

  Het blijft mij tegen de borst stuiten dat slachtoffers van een aanslag voor de tweede keer geraakt worden en de daders vooralsnog vrijuit gaan.

 3. S

  @geenstijl draait wederom zijn grijsgedraaide plaat af. Zo’n item als dit is al vaak boorbij gekomen en al meerdere keren is er door meerdere reaguurders aangegeven dat het geen of-of is maar en-en.
  Het OM en politie doen strafrechtelijk onderzoek, de burgemeester kan op basis van zijn bevoegdheden de woning sluiten. En niet als straf, zoals GS ons wil doen geloven.

 4. Johnny

  Dus, als ik problemen met mijn buren heb die tot middernacht blijven boren en zagen, hoef ik enkel Dijksma over te halen om hun woning te sluiten?

 5. Wil

  @kees: vergeet de buren ff niet, die zijn over het algemeen nog een stuk onschuldiger. Om hen te beschermen sluit de burgemeester de woning.

 6. Wil

  Waarschijnlijk teveel tekst boor de geenstijls van deze wereld, maar desondanks een poging:

  https://www.burgemeesters.nl/themas/bevoegdheden/sluiten-woning-wet-victoria/

 7. Koel Hoofd

  Je zal er maar wonen.
  Waar moet je al die tijd heen?
  En daarnaast, we zitten intussen ook in een wereld dat na 30 dagen uithuisplaatsing vanwege de daad van een debiel te mogen terugkeren is ook geen garantie dat het later niet wéér gebeurt.
  Tenzij ze de daders en hun marionettenspeler binnen die 30 dagen weten op te sporen, met een overbelast opsporings- en vervolgingsapparaat…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).