Burgemeester sluit woning Peetersdreef na vondst van drugs en vuurwapen Burgemeester sluit woning Peetersdreef na vondst van drugs en vuurwapen

Burgemeester sluit woning Peetersdreef na vondst van drugs en vuurwapen

Burgemeester sluit woning Peetersdreef na vondst van drugs en vuurwapen
De burgemeester heeft besloten een woning aan de Peetersdreef in de Utrechtse wijk Overvecht te sluiten nadat daar in juni drugs, geld, een vuurwapen en spullen die wijzen op mogelijke drugshandel werden gevonden.

De burgemeester heeft besloten een woning aan de Peetersdreef in de Utrechtse wijk Overvecht te sluiten nadat daar in juni drugs, geld, een vuurwapen en spullen die wijzen op mogelijke drugshandel werden gevonden.

De politie was bezig met een onderzoek, waarin het vermoeden ontstond dat er drugs in het huis aan de Peetersdreef lagen. Op 15 juni deed de politie er een inval en werden onder meer de drugs, het geld en het vuurwapen gevonden. De spullen zijn toen in beslag genomen en er werd een 40-jarige Utrechter aangehouden.

Zes maanden

De spullen in de woning kunnen volgens de gemeente de openbare orde in gevaar brengen en een negatieve invloed op het woon- en leefkwaliteit hebben. De burgemeester heeft nu dus besloten om de woning en bijbehorende berging te sluiten. “Deze woning ligt in een al zeer kwetsbare wijk waar de gemeente, samen met onder andere politie, al geruime tijd bezig is om het tij te keren”, aldus de gemeente.

De sluiting is ingegaan op 2 augustus en duurt zes maanden. Vanavond, op 4 augustus, staan wijkagent Freek en een medewerker van het wijkbureau vanaf 19.00 uur bij het speeltuintje in de Peetersdreef. Buurtbewoners kunnen daar terecht met vragen over dit incident of praten over andere zaken die spelen in de buurt.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Pak aan, woning! Daar heb je niet van terug he?

 2. Esrin W.

  Die overval gisterenavond op de Patagoniëdreef was ook geen wilde gok van de overvallers maar naar aanleiding van een tip dat er geld en waarde in de woning aanwezig waren. Het hólt letterlijk achteruit.

 3. Butch

  Wat hólt er precies achteruit, Esrin? In de criminaliteitscijfers van de stad is een vrij gestage daling te zien, en ook in geweldsmisdrijven bestaat zeker geen stijgende trend. Het kan altijd nóg beter, maar dit soort reactionaire borrelpraat wordt bijna nooit door cijfers ondersteund. En kom niet aan met het cliché ‘de cijfers zijn te laag omdat de politie geen tijd heeft om te registreren’. De politie had 10 jaar geleden evengoed te weinig tijd.

 4. Inwoner van Utrecht.

  Wanneer pakken we nou de daders eens aan, inplaats van woningen te sluiten,de criminele loop is er nu toch wel uit neem ik aan.
  Er worden toch ook geen gemeentelijke afdelingen gesloten omdat een ambtenaar corrupt zou zijn.

 5. Esrin W.

  Geen enkel probleem Butch, net zoals de vorige tien jaar houden we het ook de komende tien jaar gewoon zoals het is en laten alles op zijn beloop. We kijken later wel weer hoofdschuddend hoe het gaat.

 6. Tikkie Terug

  Ik denk dat Esrin de kwaliteit van de bewoners bedoelt, normaliter is zij wat directer in haar omschrijving en benoémt ze dit gewoon.

 7. Esrin W.

  Ik bedoelde dát inderdaad. Het is niet voor niéts dat er miljoenen in afgeschreven wijk moet worden gestoken om de boel een beetje op te kalefateren. Maar wat heb je aan fris groene grasstroken en plantsoenen als de bewoners van de tienhoogflats vuilniszakken uit het raam naar beneden blijven gooien en daardoor de ratten door de wijk lopen? Het zijn de spreekwoordelijke paarlen voor de zwijnen. Als je de problemen in die wijk wil oplossen zal je voor een andere laag van de bevolking moeten zorgen.

 8. Butch

  Met de omschrijving ‘op z’n beloop laten’ zal de politie niet blij zijn, maar het past wel bij je Esrin.

  Ik kan prima constateren dat mijn huis niet in brand staat, en toch een paar rookmelders ophangen. Dat is niet ‘op z’n beloop laten’, dat is proportioneel en rationeel handelen. En dat is weer iets anders dan elke dag de brandweer bellen omdat ik een vaag vermoeden heb dat er brand is, zoals jij zou doen.

 9. Koel Hoofd

  Kan iemand mij uitleggen wat nou eigenlijk nog het nut is van een woning sluiten wanneer de criminele bewoner is gepakt?
  Want er wordt een woning uit de compleet overspannen woningmarkt onttrokken, terwijl de criminele activiteiten zich gewoon verplaatsen omdat een crimineel die er woont (wie wonen er nog meer?) is opgepakt.
  Dus ik zie het nut noch de noodzaak er niet van in.

 10. Esrin W.

  Ik denk dit Koel Hoofd: als je als volgende gelukkige in die woning komt te wonen heb je kans op nasleep van het milieu wat dat adres op het netvlies heeft. Het zal wellicht als afkoelperiode bedoeld zijn, lees: laten doodbloeden. Dit laatste zouden ze overigens eigenlijk met die hele wijk moeten doen in plaats van er nog ook maar één euro aan te verspillen.

 11. Pee

  @Butch 4/8/2021 – 15:24

  Het is geen cliché t zijn feiten dat de dalende cijfers niet overeen komen met de werkelijkheid omdat 30% van alle aangiften in de prullenbak ,mensen minder snel aangifte doen of zelfs afgeraden worden over aangifte doen in bepaalde zaken.
  Als men iets aan die wijk wilt doen dan moeten ze zorgen voor ander volk in plaats van geld er in blijven pompen ,wat al meerder keren op niets is uitgelopen .
  ””Je weet, ziet en hoort dat er allerlei criminaliteit is, maar uit politiecijfers en bewonersmeldingen komt dat niet naar voren”,
  Bron; https://www.trouw.nl/nieuws/overvecht-kan-niet-op-tegen-criminaliteit~b0898f7d/
  dat was in 2017 al bekend en is niet minder geworden.
  We gaan nog een stuk verder terug naar 2007 toen ella vogelaar miljoenen in de wijk heeft gepompt,geld is weg maar de problemen nemen toe.
  Bron;https://eenvandaag.avrotros.nl/item/overvecht-onverbeterlijke-probleemwijk/

 12. Heinrich H.

  “Ander volk”. Jouw sympathieën zijn voldoende duidelijk, Pee.

 13. Esrin W.

  Ik zeg preciés hetzelfde met “bevolkingslaag” Heinrich. De vraag is of we nóg een keer een decennium voorbij laten gaan zonder de vinger op de daadwérkelijke zere plek te durven leggen en zaken gewoon te benoémen of dat tot 2030 wederom de struisvogel uithangen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).