Cafe ‘t Neutje zet niet betalende gasten met filmpje op Facebook | De Utrechtse Internet Courant Cafe ‘t Neutje zet niet betalende gasten met filmpje op Facebook | De Utrechtse Internet Courant

Cafe ‘t Neutje zet niet betalende gasten met filmpje op Facebook

Cafe ‘t Neutje zet niet betalende gasten met filmpje op Facebook
Café ‘t Neutje heeft nog een rekening openstaan van 150 euro en ziet deze graag betaald worden. Gisteren zijn vier mannen wezen drinken en besloten niet af te rekenen. De vier zijn op camera vastgelegd en de beelden worden nu veelvuldig gedeeld op Facebook. 

Café ‘t Neutje heeft nog een rekening openstaan van 150 euro en ziet deze graag betaald worden. Gisteren zijn vier mannen wezen drinken en besloten niet af te rekenen. De vier zijn op camera vastgelegd en de beelden worden nu veelvuldig gedeeld op Facebook. 

“Deze vier ‘helden’ hebben gisteren uitgebreid een paar uur bij ons zitten borrelen,” laat het café weten bij het online gezette filmpje. “Héél gezellig natuurlijk, alleen zijn ze vergeten te betalen en per ongeluk vertrokken toen onze collega even naar binnenliep. Enorm zonde ook, want hun biertjes waren nog lang niet op. Hoe dan ook, we zouden heel graag nog even de 150 euro die openstaat met de heren afrekenen.”

Er worden Speciaalbier-strippenkaarten verloot onder de mensen die het filmpje delen en ook de gouden tip wordt hiermee beloond.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Stefina

  Schandalig geen woorden voor.
  Goed gedaan om via F.B. aan iedereen kenbaar te maken hopelijk word een ander hard werkende collega van jullie hierdoor behoed voor herhaling van hun zeer bewuste handelswijze.
  Ik hoop dat ze spijt krijgen en Uw rekening alsnog voldoen.
  Vriendelijke groet. S. de Boer

 2. Peter Utrecht

  Ik snap het wel (ben ook ondernemer) en heb geen enkel medelijden met deze daders, maar twijfel toch of dit de weg is. Hier hebben we politie voor toch? Eigen rechter spelen kan straks leiden tot heel andere zaken – waar stopt dit dan?

 3. Piet

  Haha heerlijk, die zijn echt héél duidelijk in beeld.

 4. marije

  Ik ben weleens (eerlijk) vergeten de rekening te betalen na een lange zit in een café, maar ben een dag later teruggekomen om alsnog te betalen. Misschien leuk om hen die kans wel te geven?

 5. Kuch

  Het nadeel is dat de daders straks de café-baas kunnen aanklagen, terwijl zij fout zitten.
  Men kan namelijk gewoon aanvoeren dat men vergeten is te betalen in een jolige bui en nu alsnog aan de betaling voldoen, we horen niet wat ze aan tafel bespreken namelijk; en men kan dan een rechtszaak indienen wegens laster door de café-baas.

  Iets vergeten is namelijk niet strafbaar.

  Mijn gevoel zegt dat het een goede actie is, maar de gevolgen zouden wel eens heel naar kunnen zijn voor de kroegbaas.

 6. Berend

  Geen medelijden. Zo te zien wisten ze dondersgoed waar ze mee bezig waren. Het zijn ook geen pubers, die je dit soort domme acties misschien nog kunt vergeven. Laat het een les zijn voor hen en andere wanbetalers.

 7. Michiel B

  @Kuch: Het café maakt gewoon gebruik van social media om te achterhalen welke personen hun civielrechtelijke verplichting tot betaling van de rekening niet zijn nagekomen. Niemand beticht de betrokken personen van diefstal (hoewel je toch in zekere mate de opzet kan zien in de even-kijken-kan-het-kan-het-wegrennen-actie), maar er wordt alleen een verzoekje gedaan om even contact op te nemen over die rekening. Zoveel verschilt het niet van een oproep doen in een openbaar dagblad als iemand zonder bekende woon- of verblijfplaats wordt gedagvaard.

  Ik wens de personen in beeld in ieder geval veel succes met een poging tot een strafrechtelijke zaak bewerkstelligen. Iets zegt me dat het OM niet gaat vervolgen.

 8. Sander

  @Kuch, er moet toch wel van wat meer sprake zijn om van laster te spreken. Hoewel ik in de reactie van ‘t Neutje een sarcastische ondertoon proef, kan ik dat ook niet met zekerheid zeggen. Als je het puur leest op de tekst, dan staat er gewoon: “de heren zijn vergeten te betalen. En wij willen nog wel graag met ze afrekenen.”

 9. Geenstijl@Utrecht

  Naar mijn mening kun je deze beelden ook rectificeren als blijkt dat er geen kwaad opzet in het spel is, je zou dan kunnen zeggen, deze eerlijke jongens vergaten te betalen, maar zijn de volgende dag teruggekomen om netjes de rekening te voldoen, maar wie niet horen wil moet maar voelen.

 10. Geenstijl@Utrecht

  Hahahahahaha, is het toch nog goed gekomen, laten wij het maar op een misverstand houden, kan gebeuren, toch ………..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).