Cel voor 49-jarige Utrechtse die agent bespuugde en zei dat ze corona heeft | De Utrechtse Internet Courant Cel voor 49-jarige Utrechtse die agent bespuugde en zei dat ze corona heeft | De Utrechtse Internet Courant

Cel voor 49-jarige Utrechtse die agent bespuugde en zei dat ze corona heeft

Cel voor 49-jarige Utrechtse die agent bespuugde en zei dat ze corona heeft
Een 49-jarige vrouw uit Utrecht moet twee weken de cel in, omdat ze een agent heeft mishandeld en bedreigd met de dood. De vrouw heeft afgelopen week een politieagent bij de keel gegrepen en later de agent in het gezicht gespuugd en  daarbij gezegd dat zij een corona-patiënt is.

Een 49-jarige vrouw uit Utrecht moet twee weken de cel in, omdat ze een agent heeft mishandeld en bedreigd met de dood. De vrouw heeft afgelopen week een politieagent bij de keel gegrepen en later de agent in het gezicht gespuugd en  daarbij gezegd dat zij een corona-patiënt is.

Afgelopen woensdag reden de agenten naar de woning van de vrouw na een melding. Omdat de agenten geen contact kregen met de vrouw zijn zij met een slotenmaker de woning binnengegaan. Daar roken ze een sterke alcohollucht bij de vrouw.

Na een gesprek zei de vrouw tegen de agent: “Ik maak je af”. Daarna greep ze één van de agenten bij de keel. Later in het cellencomplex heeft de vrouw aangegeven dat zij een corona-patiënt is. Daarna spuugde zij de agent in haar gezicht.

Sociaal isolement

Op zitting heeft de vrouw aangegeven dat zij zich niets van de bewuste woensdag kan herinneren omdat zij onder invloed was van alcohol. De politierechter vindt het extra kwalijk dat de vrouw juist in deze tijd de agent mishandeld heeft. De agent zit op dit moment in een sociaal isolement, zij kan geen contact hebben met haar familie omdat zij niet weet of zij besmet is.

Dat de vrouw aangeeft dat zij geen corona heeft en nog geen symptomen daarvan vertoont maakt dat niet anders. Volgens de officier moet het spugen worden gekwalificeerd als bedreiging, maar de politierechter vindt de juridische kwalificatie mishandeling meer op zijn plaats. Naast de celstraf moet de vrouw ook een schadevergoeding betalen.

9 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  In den Haag kreeg iemand voor hetzelfde vergrijp 10 weken cel:
  https://www.ad.nl/binnenland/tien-weken-cel-voor-corona-hoester-ik-heb-corona-nu-hebben-jullie-het-ook~ac87e87a/
  Ik heb de indruk dat de straffen bij de rechtbank in Utrecht wel vaker een stuk lager uitpakken dan elders gebruikelijk is.

 2. Scherpschutter

  Curieus! Een andere zogenaamde coronaspuger is vandaag voor EXACT hetzelfde vergrijp veroordeeld tot 8 weken cel, maar dan met als kwalificatie bedreiging/zware mishandeling….

  Eigenaardig.

 3. Bernhard

  Aanpakken, dit soort eencelligen.

 4. Ad

  Hup, de cel in en terecht. Echter dat de agente thuis moet blijven zitten is onzin.
  D.w.z. men kan in dit geval toch wel een test doen bij de agent om te constateren of hij nu wel of niet corona heeft. Of bij de dame in kwestie die beweerde Corona te hebben.
  Dit zou betekenen dat iedereen die af en toe binnen 1,5 mtr van een ander verkeerd ivm werk, openbaar vervoer, familie, ook Corona kan hebben want je weet nooit wie het wel of niet heeft ook al is men niet ziek.

 5. Hetty

  Belachelijk, wat een lage straf. Zij zou veel langer de cel in moeten, en verplicht afkicken van de alcohol.

 6. Kadoendra

  @Lombokker @Scherpschutter

  Een rechter spreekt uiteindelijk een vonnis uit en daar een rechter een mens is en geen computer is het best wel eens mogelijk dat er uiteindelijk in de verschillende rechtbanken van Nederland in zaken waar veel overeenkomsten zijn er toch verschil in straffen kunnen optreden.

  Op zich kan niet alleen een verdachte hoger beroep aantekenen tegen een uitspraak van de rechter, ook de officier van Justitie kan dit doen.

 7. Gregor

  Worden de kosten van een agent die 2 weken niet inzetbaar is ook verhaald op de dader? Wat een farce toch allemaal. Enige goede nieuws vandaag was Levenslang voor die tram idioot.

 8. Arthur

  @Lombokker @Scherpschutter
  Die andere situatie is niet exact hetzelfde en lijkt nog een stuk erger dan wat deze vrouw deed. Dan is een lichtere straf voor haar logisch.

  Die ander zat onder invloed achter het stuur en ontspoorde bij een blaastest. En bleef bedreigen en hoesten op weg naar het bureau. Heeft ook al een strafblad.
  Deze vrouw zat onder invloed thuis. De politie valt haar huis binnen en de situatie ontspoord. Dat is nogal een andere situatie.

 9. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat het Corona virus niet zo effectief is als moordwapen op mensen ik de kracht van hun leven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).