Jaar cel geëist tegen treinaanrander | De Utrechtse Internet Courant Jaar cel geëist tegen treinaanrander | De Utrechtse Internet Courant

Jaar cel geëist tegen treinaanrander

Jaar cel geëist tegen treinaanrander
Het Openbaar Ministerie heeft een jaar cel geëist tegen de ‘treinaanrander’. De 23-jarige man uit Utrecht zou 4 vrouwen hebben aangerand in februari 2018.

Het Openbaar Ministerie heeft een jaar cel geëist tegen de ‘treinaanrander’. De 23-jarige man uit Utrecht zou 4 vrouwen hebben aangerand in februari 2018.

De verdachte is onderzocht in het Pieter Baan Centrum, maar de officier van justitie meldt dat het weinig inzicht heeft opgeleverd in de motieven van de man. Wel vindt de officier van justitie het bewijs overtuigend. Daarom eiste ze vandaag een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij moet daarnaast worden behandeld.

De aanrandingen waren allemaal in en rond het openbaar vervoer. Eén slachtoffer achtervolgde hij vanaf een bushalte, een ander benaderde hij op station Utrecht Centraal en achtervolgde haar door dezelfde bus te nemen. Een derde vrouw, die in Hoog Catharijne een winkel in was gegaan om hem te ontlopen, bleef hij voor de winkel opwachten. Het vierde slachtoffer randde hij aan in de trein tussen Emmen en Coevorden en volgde haar toen ze de trein had verlaten.

Denigrerend en angstaanjagend

“Wat deze vrouwen hebben meegemaakt, is denigrerend en angstaanjagend. Dat de verdachte zijn slachtoffers is blijven achtervolgen, maakt deze zaak veel ernstiger. De vrouwen voelden zich opgejaagd en bij hen is de angst ontstaan dat hij nog ergere dingen zou gaan doen”, aldus de officier van justitie.

De slachtoffers waren jong -14 tot 19 jaar oud – en dat moet als strafverzwarend wegen. “Een relatief korte straf of een taakstraf doet daarom geen recht aan de ernst van de feiten. Wat er precies met de verdachte aan de hand is, is niet duidelijk geworden. Wel zijn er aanwijzingen dat alcohol- en drugsgebruik een rol hebben gespeeld.”

Naast de gevangenisstraf zou de verdachte volgens het OM ook meerdere voorwaarden moeten krijgen: een meldplicht, ambulante behandeling met de mogelijkheid voor klinische opname, een drugsverbod, een alcoholverbod en de verplichting mee te werken aan middelencontrole. Tot slot moet er een contactverbod en schadevergoeding voor de slachtoffers komen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).