Celstraf van acht maanden geëist tegen man die Utrechtse studente (21) doodreed | De Utrechtse Internet Courant Celstraf van acht maanden geëist tegen man die Utrechtse studente (21) doodreed | De Utrechtse Internet Courant

Celstraf van acht maanden geëist tegen man die Utrechtse studente (21) doodreed

Celstraf van acht maanden geëist tegen man die Utrechtse studente (21) doodreed
De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan twee voorwaardelijk, geëist tegen de 37-jarige Tjeerd K. uit Zeist. Hij is verantwoordelijk is voor de dood van een 21-jarige Utrechtse studente uit Ierland. Zij werd aangereden op de Biltsestraatweg, waarna de automobilist doorreed en ze overleed.

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan twee voorwaardelijk, geëist tegen de 37-jarige Tjeerd K. uit Zeist. Hij is verantwoordelijk is voor de dood van een 21-jarige Utrechtse studente uit Ierland. Zij werd aangereden op de Biltsestraatweg, waarna de automobilist doorreed en ze overleed.

In de nacht van 9 maart werd de 21-jarige Aoife O’Connell aangereden op de Biltsestraatweg. De Ierse vrouw studeerde als uitwisselingsstudent aan de Hogeschool Utrecht.

Voorbijgangers vonden de vrouw liggend op straat. Aanvankelijk dachten de omstanders dat er een pop lag, maar het bleek om een jonge vrouw te gaan. Over langere afstand op de weg werden spullen van de vrouw en onderdelen van een auto aangetroffen. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat het slachtoffer was overleden aan de gevolgen van de aanrijding.

De automobilist die bij het ongeluk betrokken was stopte niet om hulp te verlenen maar reed door. Hij bracht zijn auto snel naar de sloop. De studente overleed ter plekke. Een dag later meldde de 37-jarige man uit Zeist zich bij de politie waarop hij aangehouden werd.

Aanloop

Het slachtoffer was die nacht naar een feestje geweest, was haar vriendin kwijt geraakt en had besloten alleen naar huis te lopen. Vermoedelijk is ze de weg kwijtgeraakt en heeft ze besloten op het goed verlichte gedeelte van de weg te lopen.

Op de Biltsestraatweg is 80 km/uur toegestaan en het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte te hard reed, tot boven de 100km/uur, en over zowel de rijbaan als de busbaan reed.

Eerdere veroordelingen

In de rechtszaal bleek dat de man al meer veroordelingen op zijn naam heeft voor snelheidsovertredingen en rijden onder invloed. Hij ontkende cocaïne te hebben gebruikt op de avond van het ongeluk, maar zou het wel in zijn bloed hebben van een aantal dagen eerder. Daarnaast zou hij vier glazen alcohol hebben gedronken.

Er is niet meer vast te stellen hoeveel K. precies heeft gedronken, omdat de man zich pas veel later meldde. De verdachte zei in paniek te zijn geraakt na het aanrijden van de jonge vrouw. Ze zou langs de busbaan hebben gelopen op de Biltsestraatweg, misschien omdat ze verdwaald was.

De eis van de officier van justitie is met twee maanden verhoogd door het doorrijden na het ongeluk. Ook zou K. een rijontzegging van drie jaar moeten krijgen en 60.000 euro moeten betalen aan schadevergoeding.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Martijn

  Wat een aanfluiting die celstraf, zeker met zo’n strafblad/verleden. Dit soort mensen nemen willens en wetens het risico om zichzelf of anderen letsel te berokkenen.

 2. Massegast

  Het gaat hier wel om een recidivist. Dit komt neer op 3 maanden cel. (8-2-3 = 3). Aan die rijontzegging houdt ie zich niet en ha, ha, €60000, dat had je gedacht. Een lankmoedigheid die Massegast moe maakt. Rijden onder invloed is simpelweg een zware misdaad.

 3. Bernhard

  Tijd voor levenslange rijontzeggingen voor onverbeterlijke verkeershufters. De geëiste gevangenisstraf is ook een lachertje.

 4. w

  8 maanden haha, wat een lachertje, een echte fopstraf

 5. w

  als ie direct na aanrijding 112 had gebeld had ze misschien nog geleefd, maar nee meneer dacht alleen aan zichzelf

 6. Kadoendra

  In Engeland komen in voetbalstadions nog maar zeer weinig strafbare daden voor, dit heeft te maken dat iedereen die het in zijn hoofd haalt om maar iets strafbaars uit te halen een levenslang stadionverbod krijgt.
  Wat betreft drankrijders en drugsrijders die iemand dood rijden onder invloed zou een levenslang auto/motor rijverbod zeer zeker te overwegen zijn.

 7. Herman

  Idioot, in andere media is ook te lezen dat de man al eerder veroordeeld was voor rijden onder invloed, de malloot is nog huisvader ook…..

 8. bee

  6 maanden gevangenisstraf met aftrek van voorarrest blijft er nog maar weinig effectieve gevangenisstraf over.
  rijontzegging zegt niets want dat is niet te controleren,of hij moet toevallig bij een controle door de mand vallen.
  dat geld ,schadevergoeding, heeft hij natuurlijk niet en zal waarschijnlijk een civiele procedure worden om een regeling af te dwingen .
  dat word dus een langdurige kwestie.
  en zo komt hij er toch maar goed weg mee ,schande.

 9. Angelique

  “het goed verlichte gedeelte van de weg te lopen”…
  Moeten we mss de verlichting niet ook gaan verbeteren om te voorkomen dat voetgangers (kennelijk) worden verleid op de rijbaan te lopen? Om herhaling te voorkomen?

 10. Rob

  Belachelijk – wat een absurde lichte strafeis. In Nederland mag je onder invloed rijden, mag je iemand van het leven beroven, en je krijgt een tik over de vingers.

 11. Utrechter

  Hij was al eens eerder zijn rijbewijs kwijt wegens met 140 km/u over de Utrechtseweg scheuren. Dan is zo’n straf toch een grove belediging richting de nabestaanden en alle verkeersslachtoffers die nog gaan vallen door dit soort idioten. Hopelijk is de rechter verstandig en komt er een aantal jaar gevangenisstraf en levenslange rijontzegging uit. Alcohol en cocaïne en dan iemand dood gaan rijden is gewoon doodslag toch…?

 12. Jos

  @ bee,

  Zijn auto en huis kunnen toch gedwongen verkocht worden en beslaglegging op inkomen. Op zijn minst auto in de verkoop.

 13. Scherpschutter

  Vooral de twee maanden verhoging wegens het doorrijden na een ongeluk is natuurlijk bespottelijk, aangezien ‘heerschap’ deze tijd aannemelijkerwijs heeft gebruikt om de bewijslast die een veel hogere straf te verdoezelen. Er is een dag later inderdaad niet meer aan te tonen of (en zeker hoeveel) hij gedronken had.

  Twee maanden extra…om 5 jaar extra achter tralies te voorkomen. Dat is een volstrekt onverteerbaar koopje en een reden waarom heel veel mensen doorrijden na een ongeval. Wat mij betreft komt er een standaard een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van minimaal twee en half jaar voor doorrijden na een ongeval, ongeacht de aard of eerste mogelijk in te schatten ernst van een ongeval. Ook al tik je een fietser aan met 20…

  Wanneer gaan we in dit armetierige restant van een ‘rechtsstaat’ nu eindelijk weer eens daders aanpakken en slachtofferbelangen op de eerste, tweede en derde plek zetten?

 14. Utrechter2

  @Scherpschutter: hierin kunnen we het eens zijn: de linkse academicus en de overheid staan hier op één lijn: hoe minder straf hoe beter. (Behalve de boetes voor de burger die verkeersovertredingen begaat uiteraard). Voor de overheid vooral omdat ze hier geld mee bespaart, een gevangene kost 140 euro per dag, voor een deel natuurlijk ook omdat het zo humaan mogelijk moet. Dus zelfs een rechtse overheid heeft een bijna perverse financiële prikkel om in onderhandelingssituaties met links het punt van langer straffen heel snel weg te geven.

 15. Lombokker

  @Utrechter2
  Gevangenen kosten in Nederland ongeveer 250 euro per dag (2018):
  https://www.ad.nl/binnenland/nederlandse-gevangene-kost-250-euro-per-dag~acde86e8/
  Een tbs-er kost ongeveer 465 euro per dag:
  https://www.tbsnederland.nl/faq/wat-kost-een-tbs-behandeling-per-dag/

 16. bee

  @ jos
  misschien huurt hij wel een huis .
  of hij werk heeft weet ik niet .
  zijn auto had hij al naar de sloop gebracht.
  het word zo wie zo een civiele procedure en dat is een langdurige kwestie.

 17. Frits

  @Bee
  Dat wordt helemaal geen civiele procedure. De schadevergoeding is namelijk al toegewezen.

  Zo’n schadevergoeding die in een strafzaak wordt toegekend, wordt door het CJIB voor het slachtoffer opgehaald bij de dader. Desnoods wordt een deurwaarder ingeschakeld ndie bijvoorbeeld loonbeslag legt.

 18. Michiel

  Het slachtoffer is dood, zij heeft niets aan een schadevergoeding. Een voor de nabestaanden… 60.000 euro voor het leven van je kind? En dan zo’n lage straf erbij. Het is een schande.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).