Celstraf voor 18 jaar oude overval op kunsthandel Catch | De Utrechtse Internet Courant Celstraf voor 18 jaar oude overval op kunsthandel Catch | De Utrechtse Internet Courant

Celstraf voor 18 jaar oude overval op kunsthandel Catch

Celstraf voor 18 jaar oude overval op kunsthandel Catch

Een 42-jarige Utrechter is woensdag veroordeeld voor de gewapende overval die hij 18 jaar geleden pleegde op kunsthandel Catch Projecten. De Utrechter is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Ook moet de man zich laten behandelen bij een ambulate forensische zorginstelling. 

De man bekende begin dit jaar 17 jaar geleden de overval op Catch aan de Domweg te hebben gepleegd. Hij ging er destijds met een geldbedrag en een hoeveelheid cheques vandoor. Tijdens de overval schoot de overvallen een medewerkster van Catch in haar schouder.

Spijt

De straf die is opgelegd is lager dan de eis van het OM. De man is vrijgesproken van poging tot doodslag. Ook heeft de rechtbank meegewogen dat hij zichzelf heeft aangegeven omdat hij spijt had, en is er rekening mee gehouden dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.

3 Reacties

Reageren
 1. Vissers

  Voor twee jaar? of tot twee jaar? 😉

 2. Alwin

  Domweg? Domstraat.
  Overvallen? Overvaller
  Volgende keer beter opletten!

 3. Van Pimpelen

  … “een roofoverval is een overval waarbij de overvaller er een val voor over heeft voorover te vallen”; de mijns inziens één-na-mooiste graffity stond begin jaren 80 op een deur van de werfkelder 247. Herkent u zich in deze tekst? Schrijf een brief!…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).