Tien maanden cel voor steekpartij op Smakkelaarsveld in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Tien maanden cel voor steekpartij op Smakkelaarsveld in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Tien maanden cel voor steekpartij op Smakkelaarsveld in Utrecht

Tien maanden cel voor steekpartij op Smakkelaarsveld in Utrecht
Archieffoto Smakkelaarsveld
Een 22-jarige man die in juni van dit jaar op het Smakkelaarsveld meerdere keren instak op een andere man moet 10 maanden de cel in. Ook is de man veroordeeld voor een tweetal mishandelingen in februari 2017.

Een 22-jarige man die in juni van dit jaar op het Smakkelaarsveld meerdere keren instak op een andere man moet 10 maanden de cel in. Ook is de man veroordeeld voor een tweetal mishandelingen in februari 2017.

Het slachtoffer van de steekpartij heeft verklaard dat hij op 23 juni samen met de verdachte op het Smakkelaarsveld was. De twee kregen ruzie waarbij het slachtoffer een klap of duw kreeg en op de grond belandde. De verdachte stak in totaal drie keer in op het slachtoffer, die onder andere een klaplong opliep.

Volgens de rechtbank is er geen sprake van poging doodslag, maar heeft verdachte wel een enorm risico genomen door, terwijl hij onder invloed was, lukraak meerdere keren op het slachtoffer in te steken.

De man stond niet alleen voor deze steekpartij terecht. In 2017 had hij zich ook twee keer schuldig gemaakt aan mishandeling. Hij zocht toen tweemaal hetzelfde slachtoffer op en sloeg deze zonder reden in elkaar. Dit vond beide keren plaats op een afgelegen stuk op Hoog Catharijne in Utrecht. De rechtbank neemt het de man bijzonder kwalijk dat hij op deze laffe wijze het slachtoffer heeft mishandeld.

Problematiek

Uit onderzoek blijkt dat verdachte problemen heeft met het reguleren van zijn agressie. Ook is er sprake van alcohol- en drugsproblemen. Dit was het geval bij de steekpartij op 23 juni 2018, maar ook bij de twee mishandelingen in 2017.

De rechtbank neemt de conclusies van deskundigen over en vindt het aannemelijk dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Naast de gevangenisstraf vindt de rechtbank het belangrijk dat de man zich laat behandelen voor zijn agressie- en alcoholproblematiek. Ook wordt hem een contactverbod opgelegd met het slachtoffer van de steekpartij en met het slachtoffer van de mishandelingen in 2017.

7 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  “De verdachte stak in totaal drie keer in op het slachtoffer, die onder andere een klaplong opliep.”
  Geen poging tot doodslag?

  Verder “vindt de rechtbank het belangrijk dat de man zich laat behandelen voor zijn agressie- en alcoholproblematiek.”
  Waarom wordt dat laatste dan niet verplicht opgelegd?

  Want over 10 maanden loopt deze meneer wel weer los over straat.

 2. henk

  En daarom heeft het tuig het voor het zeggen op straat. Paar maanden cel voor het bijna vermoorden van iemand maakt voor hem niet uit.

 3. henk

  Voor het gooien van een waxinelichtje naar de gouden koets is destijds in 2013 vijf maanden cel gegeven. En deze man wordt tijdens koningsdag preventief vastgezet.

  Waarom verliest men het vertrouwen in justitie?

 4. JdV

  10 maanden in plaats van 10 jaar en tbs. Hopelijk is het volgende slachtoffer een geoefend mma-beoefenaar.

 5. Bernhard

  Lachwekkend, wederom. Op iemand insteken en dan 7 maanden weer op vrije voeten zijn.

 6. bee

  effectief zal hij misschien 4 maanden hoeven zitten.
  ze vonden het geen poging tot doodslag.
  het is volgens mij gewoon poging tot moord of dachten ze dat hij hem probeerde te kietelen met dat mes en dat het toen per ongeluk 3 keer mis ging .

 7. Fred

  Te gek voor woorden dit.
  10 maanden als je iemand 3x met een mes steekt, dat lijkt me toch poging tot moord, of niet soms ?
  Dat moet minimaal 10 jaar zijn.
  Straks voel je je helemaal niet meer veilig op straat met dit soort idioten in ons midden.
  Ik vind dat de goedwillende burgerbevolking veel beter beschermd moet worden tegen dit soort criminelen, en het risico om in aanraking te komen met dit soort idioten is veel te groot als je leest hoe vaak dit soort zaken voorkomen.
  Dus over enkele maanden loopt deze man weer vrij rond, zodat hij opnieuw een onschuldig slachtoffer een trauma (of erger) kan bezorgen, en dat onschuldige slachtoffer kan ieder van ons zijn, of iemand die ons dierbaar is.
  Onvoorstelbaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).