Celstraffen geëist tegen drie Utrechtse verdachten van drugshandel | Celstraffen geëist tegen drie Utrechtse verdachten van drugshandel – De Utrechtse Internet Courant

Celstraffen geëist tegen drie Utrechtse verdachten van drugshandel

Celstraffen geëist tegen drie Utrechtse verdachten van drugshandel
Tegen drie mannen uit Utrecht zijn celstraffen tussen de 3 en 6 maanden geëist voor drugshandel in Utrecht, Montfoort en Oudewater. Samen met een vierde man, de hoofdverdachte, hebben zij deelgenomen aan een criminele organisatie, zo luidt de aanklacht.

Tegen drie mannen uit Utrecht zijn celstraffen tussen de 3 en 6 maanden geëist voor drugshandel in Utrecht, Montfoort en Oudewater. Samen met een vierde man, de hoofdverdachte, hebben zij deelgenomen aan een criminele organisatie, zo luidt de aanklacht.

De zaak tegen de vierde medeverdachte zal later dit jaar inhoudelijk worden behandeld. Deze vierde verdachte is een 27-jarige man, die ervan wordt verdacht ongeveer 7 jaar in cocaïne te hebben gehandeld en deel te hebben genomen aan die criminele organisatie.

De drie mannen tegen wie vandaag celstraffen zijn geëist worden ervan verdacht in de maanden maart en april 2018, alle drie een korte periode na elkaar, te hebben gehandeld in cocaïne. De criminele organisatie opereerde onder de naam ‘Max’ en handelde volgens het Openbaar Ministerie op zeer grote schaal gezien de enorme hoeveelheid contacten met afnemers die zijn gevonden op de deallijnen.

Dat het om een organisatie ging, zou blijken uit verklaringen van afnemers dat verschillende mensen de telefoon opnamen en verschillende mensen de drugs leverden. Ook gebeurde het dat wanneer één van de dealers was aangehouden, het nummer waarmee werd gedeald van een afstand werd overgenomen zodat de handel door kon gaan.

Onderzoek

Eén van de drie mannen werd op 7 maart 2018 aangehouden. Na een dag later te zijn heengezonden, werd hij begin april 2018 weer aangehouden samen met de hoofdverdachte in de auto. Bij de doorzoeking van zijn woning die dag werden hoeveelheden cocaïne en een kleine hoeveelheid GHB gevonden en benodigdheden voor de drugshandel.

Op 14 maart 2018 werd de tweede verdachte aangehouden met een dealerhoeveelheid harddrugs en twee dealtelefoons. Nadat hij was vrijgelaten werden de deallijnen weer actief en kwam de hoofdverdachte opnieuw in beeld. In augustus 2018 werd hij weer aangehouden met dealerhoeveelheden harddrugs. Op dat moment is hij vastgezet. Naast drugshandel in georganiseerd verband is hem ook belediging van politiemensen ten laste gelegd.

De derde verdachte werd op 19 april aangehouden met een hoeveel cocaïne en een dealtelefoon. De officier vond bewezen dat deze verdachte zich ook schuldig had gemaakt aan een autokraak op 7 januari 2016 in Utrecht, gezien de DNA-match met sporen uit de auto en van de buit. Een derde feit waar hij voor wordt vervolgd is het smokkelen van softdrugs in de Penitentiaire Inrichting. De rechter doet over twee weken uitspraak.

1 Reactie

Reageren
  1. Lombokker

    Gezien het feit dat het hier drugshandel op grote schaal betreft, vind ik de geëiste straffen erg laag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).