Dieven breken kluizen Café Averechts open en stelen €4.000 Dieven breken kluizen Café Averechts open en stelen €4.000

Dieven breken kluizen Café Averechts open en stelen €4.000

Dieven breken kluizen Café Averechts open en stelen €4.000
Café Averechts in Vogelenbuurt. Foto: Robert Oosterbroek
Eén of meerdere inbrekers hebben woensdagochtend zo’n 4.000 euro gestolen uit de kluizen van Café Averechts in de Utrechtse Vogelenbuurt. De buit was de gehele contante omzet van de maand december.

Eén of meerdere inbrekers hebben woensdagochtend zo’n 4.000 euro gestolen uit de kluizen van Café Averechts in de Utrechtse Vogelenbuurt. De buit was de gehele contante omzet van de maand december.

De dieven zijn via een zijdeur binnengekomen en hebben met de schroevendraaiers van het café een kast opengebroken en daarna de kluizen. Volgens Henriëtte Spaink van Averechts moet het een persoon zijn die eerder in het café is geweest. “Anders weet je niet waar de schroevendraaiers liggen en waar de kluizen staan.”

Het is volgens Spaink overigens uitgesloten dat één van de vrijwilligers van Averechts achter de misdaad zit. “Dan weet je waar de sleutel ligt en hoef je niks open te breken. Volgens de politie wisten de inbrekers overigens precies hoe je sloten open moet breken.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

De opengebroken kast met daarin de kluizen.

Wrang

Bij Café Averechts werken alleen maar vrijwilligers. De winst wordt geschonken aan een goed doel. “Dat maakt het extra wrang. Iedereen heeft zich een slag in de rondte gewerkt en ziet nu dat alles op deze manier wordt gejat.”

Eind 2017 is ook al een keer bij de kroeg ingebroken. Ook toen zijn er duizenden euro’s gestolen. Vanuit verschillende brouwerijen kreeg Averechts bierfusten gedoneerd en ook had en anonieme gever het gestolen bedrag op de rekening van het café gestort.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Trol

  Wel zuur voor het café, maar waarom stort je het niet gewoon af? Bang voor de bank?

 2. MtU

  En dank zij de foto bij dit artikel weet nu iedereen waar de kluis is…

 3. Verdorie

  Het is en blijft heel simpel: blijf met je tengels van andermans spullen af! Ga werken voor je geld. En nee, diefstal geldt niet als werken.

 4. Bee

  Na de vorige inbraak hadden ze een alarm moeten plaatsen.
  Ik ga er vanuit dat het pand geen alarminstalatie heeft.

 5. cas

  Als je het zo slecht beveiligt is dat natuurlijk vragen om problemen. Dieven zijn namelijk erg vindingrijk.

 6. wollie

  he bah zeg. wel vreemd dat er zulke grote bedragen aanwezig zijn… eens per week afstorten, is dat te veel gevraagd?

 7. Marcel

  Het is een taak van de gemeente om veiligheid te waarborgen. Gespuis op straat dient gecontroleerd te worden. Dat kan mede door camera’s. Gewoon in een verlichtingsmast.
  Welkom in deze wereld waar schijnbaar nog heel weinig mensen respect hebben voor andermans bezit. Die stomme filmpjes: lief zijn voor elkaar, helpen echt geen ene bal.

 8. Henk

  Tsja. De kluis is al eens eerder leeggeroofd. En toch laten ze de opbrengst van de hele maand er weer in zitten. Verhaal van die ezel en die steen zeg maar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).