Meerdere autobranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Meerdere autobranden in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Meerdere autobranden in Utrecht

Meerdere autobranden in Utrecht
Een autobrand in Utrecht. Archiefbeeld DUIC / Robert Oosterbroek
Nu de dagen steeds donkerder worden lijkt het aantal autobranden weer toe te nemen. De afgelopen avond en nacht gingen er meerdere voertuigen in vlammen op. Ook in de avonden ervoor was het raak.

Nu de dagen steeds donkerder worden lijkt het aantal autobranden weer toe te nemen. De afgelopen avond en nacht gingen er meerdere voertuigen in vlammen op. Ook in de avonden ervoor was het raak.

Autobranden zijn al langer een probleem in Utrecht. Op donderdagavond moest de brandweer eerst uitrukken naar een voertuigbrand aan de Livingstonelaan, later was het nog raak op de Cartesiusweg en de Stroyenborchdreef. Ook eerder deze week brandden er meerdere auto’s uit.

De laatste jaren wordt Utrecht in de wintermaanden geteisterd door autobranden. Van 2013 tot en met 2017 waren er 588 autobranden in de stad.

Het vinden van daders is erg lastig. Begin dit jaar publiceerde DUIC nog dat er in jaren al niemand veroordeeld is voor autobranden in de stad. Niet veel later loofde de gemeente 20.000 euro uit voor een gouden tip die betrekking heeft op een of meer autobranden. Gedurende 2018 zijn er meerdere mensen veroordeeld voor autobranden.

In augustus maakte de gemeente ook bekend dat de inzet van onbemande vliegtuigjes van defensie een optie is. Als er ‘hausse aan autobranden’ in een bepaald gebied is, zouden de vliegtuigjes kunnen worden ingezet om de situatie in kaart te brengen.

2 Reacties

Reageren
  1. Robert Lely

    Dweilen met de kraan open. De meest welmenende, gewetensvolle, aardige, behulpzame, argeloze, onnozele burgers hebben allang verloren van tuig van de richel. Ooit kwajongensstreken van puistige pubers, is dit soort narigheid – het in brand steken van auto’s, bron van overlast op 24/7 tankstations – allang het gevolg van doelgericht onderuit schoppen van een uitgebalanceerde, intelligente samenleving. Een samenleving die is gebaseerd op de decennialange inspanning van diezelfde welmenende, gewetensvolle, aardige, behulpzame, argeloze, onnozele burgers, die elkaar opvoedden vanuit het hoogste sociale ideaal om hun vrijheid te delen met hen die er slechter aan toe waren. Datzelfde ideaal is nu hun galg.

  2. Lombokker

    Ik ben maar gestopt met tellen, het is niet meer bij te houden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).