Drie jongens van 13 en 14 jaar uit Utrecht aangehouden voor woningoverval Drie jongens van 13 en 14 jaar uit Utrecht aangehouden voor woningoverval

Drie jongens van 13 en 14 jaar uit Utrecht aangehouden voor woningoverval

Drie jongens van 13 en 14 jaar uit Utrecht aangehouden voor woningoverval
De politie heeft drie minderjarigen gearresteerd voor een woningoverval op een ouder echtpaar aan de Burgemeester Norbruislaan. De verdachten zijn 13 en 14 jaar oud en komen uit Utrecht.

De politie heeft drie minderjarigen gearresteerd voor een woningoverval op een ouder echtpaar aan de Burgemeester Norbruislaan. De verdachten zijn 13 en 14 jaar oud en komen uit Utrecht.

De woningoverval vond vorige week, op 20 januari, plaats. De drie verdachten stormden de woning van het oudere echtpaar binnen. Zij droegen donkere kleding en bedreigden het stel met een mes. De eigenaar van de woning verzette zich, waarop het drietal zonder enige buit snel op de vlucht sloeg.

Politieagenten die direct op een 112 melding reageerden, konden al snel in de directe omgeving een minderjarige verdachte van 13 jaar aanhouden. Het onderzoek werd de afgelopen dagen voortgezet. De recherche kon in de loop van het weekend de twee andere verdachten van 13 en 14 jaar aan houden.

12 Reacties

Reageren
 1. M. Kraaijenbrink

  Een stevig gesprek met de ouders van deze jongens lijkt mij zeer op zijn plaats.
  En vraag die jongens ook vooral hoe zij het zouden vinden als hun (groot)ouders hetzelfde zou overkomen? Dan staan zij op hun achterste benen waarschijnlijk.

 2. Sjeng

  Even wat anders, weer een inkijkje in de onderwereld van Utrecht, die iedereen ontkent of negeert of waar de meesten simpelweg geen weet van hebben.

  “Utrecht, het centrum van de Europese drugshandel en bendes”.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2022/01/24/geliquideerde-rivaal-van-taghi-was-laatbloeier-in-het-criminele-circuit-a4082804

 3. Koel Hoofd

  Een foeigesprekje?
  Draai om de oren en ouderwets hard over de knie, en dan zonder eten naar bed met een smartphone verbod van 10 jaar.
  Kinderen moeten opgevoed worden, dat is iets anders dan enkel aaien en voeden.

 4. Aqua

  13jr, wat was de buit, pokemonkaartjes en fristi?

 5. Geenstijl@Utrecht 🤔

  We weten allemaal uit welke hoek dit komt,maar laten wij het doodzwijgen en vooral blijven doen of er niets aan de hand is in Utrecht.
  Deze r.ten krijgen jeugdrecht met een fopstrafje, waarom de ouders van deze jongeren niet keihard aanpakken,desnoods woning sluiten of het huurcontract ontbinden,laat het ze ook maar voelen.
  Ouderen hebben het recht om onbezorgd te leven tot het einde van hun leven,iedereen die hier inbreuk op maakt moet je keihard aanpakken.
  Ik ben trots op de Utrechtse politie dat ze zo snel verdachten hebben aangehouden,bravo.

 6. Hatseflats

  Geen idee wat jongeren van dertien jaar tegenwoordig allemaal uitvreten maar VROEGER speelden we als dertienjarige vooral heel veel potjes vijf tegen één. Of speelden we met flippo’s en het was het laatste jaar dat we de kleutermuziek van Lil’ Kleine luisterden – dat is echt niet meer cool als je veertien bent. Enfin, wat dertienjarigen tegenwoordig doen is bejaarden overvallen. “Rond kwart voor twee ’s middags stormden drie daders de woning van het oudere echtpaar binnen. Zij droegen donkere kleding en bedreigden het echtpaar met een mes. (…) Politieagenten die direct op een 112 melding reageerden, konden al snel in de directe omgeving een minderjarige verdachte (13 jaar) aanhouden. Het onderzoek werd de afgelopen dagen voortgezet. De recherche kon in de loop van het weekend de twee andere verdachten (13 en 14 jaar) aan houden.” Waren we nog maar dertien, dan konden we deze losers hoogstpersoonlijk in elkaar rammen op het schoolplein.

 7. Realist

  @M. Kraaijenbrink. Dat is redelijk naïef, deze gastjes zijn al volledig ontspoort.

 8. RABE

  Kraayenbrink, goed geformuleerd. Wat moet er van die jongens terecht komen.

 9. Ed.

  ontspoord

 10. Bernhard

  Ouders onder toezicht stellen. Waar nodig uithuisplaatsing van de kinderen. Hier gaat van alles mis.

 11. Wim Vreeswijk

  Ondanks de jaarlijkse 80-90 miljard uit de Utrechtse gemeentebegroting gaat naar jeugdzorg, terwijl hun ouders in de 1e en laatste plaats 100% verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun minderjarige kroost. Met name de ouders moeten dan ook verantwoordelijk gesteld worden voor het zeer laakbare gedrag van hun kinderen en desnoods gekort worden op kinderbijslag en ander toeslagen zodat ze het echt in de portemonnee gaan voelen.

 12. Koel Hoofd

  @Hatseflats
  “Waren we nog maar dertien, dan konden we deze losers hoogstpersoonlijk in elkaar rammen op het schoolplein.”
  Maak me gek maak me wild, dat was een paar decennia jaar gelden inderdaad gewoon op het schoolplein uit zicht achter de fietsenstalling gebeurd onder mom van een ‘lesje leren’.
  Maar ja, toen was de ‘opvoedende corrigerende tik’ ook nog niet wettelijk verboden omdat de huftertjes dan gaan janken… van schrik.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).