Drie personen waaronder minderjarige gearresteerd na ramkraak Coolblue | De Utrechtse Internet Courant Drie personen waaronder minderjarige gearresteerd na ramkraak Coolblue | De Utrechtse Internet Courant

Drie personen waaronder minderjarige gearresteerd na ramkraak Coolblue

Drie personen waaronder minderjarige gearresteerd na ramkraak Coolblue
Foto's: Bas van Setten
Na de ramkraak bij Coolblue op het Europaplein in de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie drie verdachten gearresteerd. Het gaat om een 17-jarige jongen, en een 20-jarige en een 21-jarige man. Alle verdachten wonen in Utrecht.

Na de ramkraak bij Coolblue op het Europaplein in de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie drie verdachten gearresteerd. Het gaat om een 17-jarige jongen, en een 20-jarige en een 21-jarige man. Alle verdachten wonen in Utrecht.

De politie kreeg rond 4.10 uur meerdere meldingen binnen van een auto die in een pand was gereden aan het Europaplein. De agenten die ter plaatste kwamen zagen dat drie mannen die aan het opgegeven signalement voldeden wegreden op twee scooters.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Waarschuwingsschoten

Twee verdachten zijn tijdens de achtervolging klemgereden. Hierbij loste de politie ook twee waarschuwingsschoten. De verdachten kwamen ten val en zijn aangehouden. Eén van de scooterrijders liep hierbij letsel op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels zit hij op het politiebureau.

De agenten hebben ook een derde verdachte aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt nog onderzocht. De tweede scooter is nog niet aangetroffen.

Ramkraak

Een zwarte Audi boorde zich bij de elektronicawinkel aan het Europaplein in Utrecht naar binnen. Rondom de winkel lagen smartphones verspreid op straat. Enkele tientallen meters verderop lag de groene scooter die is klemgereden.

 

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Goed werk van de politie. Proficiat!

 2. Reguurder

  Als je het verstand van een garnaal hebt maak je blijkbaar zoveel schade als crimineeltje.

 3. Joost

  Is de schade die de Audi oploopt niet duurder dan de buit die je maakt? Een dure auto naar binnen rammen kost je ook kapitaal.
  Mensen zijn er maar druk mee om aan hun geld te komen, om vervolgens dure spullen te kopen en er de hele dag mee op straat te showen. Wat een kansloos bestaan.

 4. Jasper

  @Joost: Denk niet dat die auto van hun is geweest. Wat denk jij?

 5. Bernhard

  @Joost: Ja, die A6 was natuurlijk van een die pubers.

 6. marc

  Overdag wat meer controleren, de minder kwaadwillige werken gewoon,
  en rijden gewoon in betaalbare auto’s. De wijken zijn bekend.

 7. Nlz

  @Joost: Wat moet het heerlijk zijn om zo naïef door het leven te kunnen gaan zeg. De rechtmatige eigenaar van die Audi is er ongetwijfeld al een paar weken naar op zoek.

 8. Joost

  Het lijkt me toch dat die Audi in verband staat met die pubers, niet dat die auto van hun is, maar wel van hun kompanen. Je raakt hier een Audi kwijt in ruil voor een paar laptops. Ik zie het verdienmodel niet helemaal voor me.

 9. Erwin

  @Joost: hahahahahaa grapje hopelijk?

 10. Andere Joost

  @ Joost
  Zegt de Audi-bende je iets en de M….-maffia?

  Zij stelen auto’s, Audi’s om als vluchtauto te fungeren, mochten ze er rijdend mee wegkomen, wordt hij na 10 minuten vluchten in brand gestoken en stapt men over op een minder opzichtige auto. Die Audi’s scheuren namelijk lekker; het is een imagedingetje en een soort van handtekening.

 11. Vingervlug

  Jeetje joost, die auto hebben ze idd van een van hun vrienden geleend voor de ramkraak 😉

 12. w

  @Joost
  wake up in the real world please lol

 13. Joost

  Zeker een grapje 🙂

 14. Nlz

  @ Joost: laten we het dan maar gewoon spellen voor je: Die Audi is g-e-j-a-t, waarschijnlijk ook speciaal voor de ramkraak. Daarom is er een “verdienmodel” aan die ramkraken. De gebruikte scooters zullen ook wel ergens gekaapt zijn.

 15. BW

  Die Audi zal ongetwijfeld gestolen zijn, maar op zich heeft Joost wel een punt. Ook ik ben altijd erg benieuwd wat de buit is bij dergelijke ramkraken. Doorgaans stelt die buit niet veel voor en als je de risico’s dan afweegt tegen de mogelijke opbrengst, dan laat je zo’n ramkraak wel uit je hoofd. Als je dan toch per se iets wilt jatten, beperk het dan tot die Audi. Ik weet niet precies wat de prijzen zijn van gestolen spullen, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat een paar laptops en wat mobiele telefoons op de zwarte markt meer opbrengen dan een gestolen Audi, dus wat dat betreft is het inderdaad raar dat die Audi in de prak wordt gereden.

  Kanttekening is dat wel enig rationeel denkvermogen vereist is om een dergelijke afweging te kunnen maken en wellicht zit daar de crux in dit verhaal.

 16. Wegkijken

  Audi zal wel gestolen zijn
  Ramkraak,,kanaleneiland
  Wat krijgen kinderen daar voor opvoeding
  Of mag het echte probleem niet benoemd worden?

 17. Signalement

  @Wegkijken Het ‘echte probleem’? Dat mannen oververtegenwoordigd zijn in alle criminaliteitscijfers bedoel je?

 18. Yoshua

  Joost heeft duidelijk insider informatie.
  Deze Audi A4 2.0 quattro uit 2005 staat volgens de RDW niet als gestolen opgegeven en de Audi heeft geen WAM verzekering.
  Tot nu toe heeft Joost gelijk.
  Waarschijnlijk een gekochte auto op naam van een katvanger.

 19. MJPD

  @Signalement
  Met wegkijkers zoals u blijft dit probleem alleen maar bestaan en wordt het erger. Newsflash: 100% van de criminaliteitscijfers wordt veroorzaakt door …[tromgeroffel]… Mensen! Een non-argument dus, net als de uwe.

  Het mag overduidelijk zijn dat een bepaalde bevolkingsgroep, die niet bij naam mag worden benoemd, verantwoordelijk is voor een substantieel groot deel van dit soort criminaliteit, brandstichtingen en inbraken in auto’s.

  Werd zelfs aan mij bevestigd door een wijkagent zeer recent toen m’n auto voor de tweede keer in korte tijd werd vernield door dit soort tuig. Staat op camerabeelden, het bekende “signalement, de politie doet er niets mee. Het lijkt me toch dat een wijkagent een betere kijk op dit soort zaken heeft dan u?

 20. w

  @Signalement
  er is een bevolkingsgroep die nogal overtegenwoordigd is in met name straatroof, plofkraak en ramkraak, politie en justitie bevestigen die constatering.
  U probeert de aandacht te verleggen door iets te benoemen wat niet ter zake doet

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).