Drie verdachten autobranden Hoograven langer in voorarrest | De Utrechtse Internet Courant Drie verdachten autobranden Hoograven langer in voorarrest | De Utrechtse Internet Courant

Drie verdachten autobranden Hoograven langer in voorarrest

Drie verdachten autobranden Hoograven langer in voorarrest

Drie verdachten van de autobranden in Hoograven moeten langer vast blijven zitten. Dit heeft de rechter-commissaris gisteren besloten. Twee van de verdachten mochten naar huis: tegen hen was onvoldoende bewijs. Of de aanhouding van de vier andere verdachten rechtmatig is geweest, moet nog worden besloten. 

De drie verdachten die vast blijven zitten zijn jongens uit de wijk en tussen de 14 en 15 jaar oud. In totaal zijn er negen jongens opgepakt, die samen verdacht worden van 14 autobranden. Sinds 1 december vorig jaar vonden er veel autobranden plaats in de wijk, ook na oud en nieuw gingen deze branden door.

“Behalve de schade die de branden hebben toegebracht, ontstond in de wijk ook een gevoel van onveiligheid. Toen de branden na 1 januari niet stopten, de laatste brand dateert van donderdag 9 januari, zijn politie en gemeente opgeschaald. Er kwam meer toezicht in de wijk, zowel door politie (opvallend en in burger) als door gemeentelijke toezichthouders en jongerenwerkers. De politie maakte extra recherchecapaciteit vrij”, liet de politie weten nadat zij de verdachten hadden aangehouden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).