Drie verdachten gearresteerd voor betrokkenheid bij autobranden | De Utrechtse Internet Courant Drie verdachten gearresteerd voor betrokkenheid bij autobranden | De Utrechtse Internet Courant

Drie verdachten gearresteerd voor betrokkenheid bij autobranden

Drie verdachten gearresteerd voor betrokkenheid bij autobranden
Een autobrand in Utrecht. Archiefbeeld DUIC / Robert Oosterbroek
De politie heeft vrijdagavond drie personen gearresteerd die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij verschillende autobranden. Eerst werd een 23-jarige man uit Nieuwegein aangehouden en later twee 22-jarige Utrechters.

De politie heeft vrijdagavond drie personen gearresteerd die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij verschillende autobranden. Eerst werd een 23-jarige man uit Nieuwegein aangehouden en later twee 22-jarige Utrechters.

In de Reitdiepstraat in Rivierenwijk zag een getuige dat een man rond 21.00 uur een geparkeerde auto in brand stak. Deze getuige belde het noodnummer 112. Later sprak de politie ook nog een andere getuige. De twee getuigen konden een goed signalement geven van de dader en wisten te vertellen dat hij gevlucht was in een auto. Deze auto werd kort daarna door agenten gezien. De bestuurder, een 23-jarige man uit Nieuwegein, is aangehouden.

Rond 23.15 uur werd een auto op de Bevinlaan in Kanaleneiland in brand gestoken. Ook dit werd gezien door een getuige. De verdachte sprong na het in brand steken van de auto achterop een scooter en beiden reden weg. Surveillerende agenten zagen de scooter rijden en op de Croeselaan kon het tweetal, beiden 22 jaar, worden aangehouden. De drie verdachten zitten vast voor verhoor en de politie doet verder onderzoek.

Rond 23.20 uur moest de brandweer nog een keer uitrukken voor een voertuigbrand op de Ridderlaan in Hoograven. Hier zijn geen verdachten gearresteerd.

3 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Het is gewoon een mode verschijnsel, heb je een hekel aan iemand, steek zijn auto in de brand, zucht ……….. en de premies schieten omhoog voor een verzekering door dit soort gedrag.

 2. Lombokker

  @GS@Utrecht
  Bij slechts een klein deel van de brandstichtingen is wraak het motief.
  In 2014 is er onderzoek gedaan naar brandstichting door 2 onderzoekers van de Universiteit Utrecht: L. Dalhuizen en F. Koenraadt. De publicatie van dat onderzoek, met als naam “Brandstichters onder vuur”, is hier te downloaden:
  https://www.ifv.nl/kennisplein/brandonderzoek/publicaties/brandstichters-onder-vuur#
  Lees en huiver . . . .

 3. In de steek gelaten.

  Hierbij doe ik een oproep aan burgemeester Jan van Zanen. Enige tijd geleden werd u bedreigd. Heel vervelend natuurlijk en terecht dat er maatregelen werden genomen voor uw veiligheid. Maar hoe staat het met de veiligheid in Kanaleneiland, de wijk waar ik woon. Wanneer worden er hier eens maatregelen genomen? Zojuist was het weer raak, tientallen politiewagens, brandweerwagens en een politiehelicopter, voor naar blijkt een brand in een portiekflat. Het is hier al dagen onrustig met autobranden, hangtuig met capuchon en bondkraagjes. Zo goed als alle prullenbakken in de wijk zijn dichtgeschroefd vanwege ik neem aan opblaasgevaar, met als resultaat dat het lijkt alsof ik op de plaatselijke vuilnisbelt woon. Wanneer, beste burgervader, worden er maatregelen genomen t.b.v. mijn veiligheid en die van een aantal wel goedwillende bewoners in deze wijk??!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).