Beschonken doorrijder na ongeluk Leidseweg krijgt celstraf | De Utrechtse Internet Courant Beschonken doorrijder na ongeluk Leidseweg krijgt celstraf | De Utrechtse Internet Courant

Beschonken doorrijder na ongeluk Leidseweg krijgt celstraf

Beschonken doorrijder na ongeluk Leidseweg krijgt celstraf
Een 38-jarige automobilist uit Utrecht die twee jaar geleden een fietser schepte en vervolgens doorreed is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij voor de periode van één jaar zijn rijbewijs inleveren.

Een 38-jarige automobilist uit Utrecht die twee jaar geleden een fietser schepte en vervolgens doorreed is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij voor de periode van één jaar zijn rijbewijs inleveren.

Op 26 november 2016 reed de man in een BMW van een vriend met hoge snelheid over de kruising van de Pijperlaan met de Leidseweg in Utrecht. Op de kruising kwam de man in botsing met een fietser waardoor het slachtoffer door de lucht werd geslingerd en verderop op straat terecht kwam.

De verdachte is na het ongeluk doorgereden terwijl hij wist dat de fietser letsel had en hulp nodig had. Pas na enkele uren kon de politie de automobilist aanhouden. Hij bleek tijdens het autorijden onder invloed van alcohol te zijn geweest.

Het slachtoffer heeft nog altijd veel last van het ongeluk. Volgens een medisch rapport kan hij nooit meer voluit rennen of springen.

De rechter noemt het rijgedrag van de automobilist zeer kwalijk. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank gekeken naar straffen in vergelijkbare zaken. Naast de gevangenisstraf en het inleveren van zijn rijbewijs komt de man onder reclasseringstoezicht en moet hij meewerken aan een gedragsinterventie.

8 Reacties

Reageren
 1. Utrechter

  Bewust achter het stuur met alcohol op, en dan ook nog eens doorrijden na een ernstige aanrijding? Dan is het geen ongeluk meer (bij een ongeluk denk je namelijk: ‘oeps’ en schiet je te hulp…) maar opzet. Dat heet dan toch poging tot doodslag? Daar staat in Nederland maximaal 10 jaar gevangenisstraf op, waarom komt de dader er dan mee weg om twee maanden te zitten?

 2. Berk

  Voelt toch als een (te) lichte straf als je de schade bij het slachtoffer in ogenschouw neemt

 3. Bernhard

  Veel te mild gestraft. Over de lengte van de gevangenisstraf kun je nog discussIëren, maar een eenjarige rijontzegging is gewoon lachwekkend. Zo’n idioot moet je permanent van de weg halen.

 4. Ooginaller

  Lijkt mij een korte celstraf. Sowieso, het slachtoffer nooit meer rennen of springen, dan de automobilist nooit meer autorijden. Rijbewijs voor rest van leven intrekken. Ook voor brommers en scooters. Bij overtreding weer de bak in.

 5. Ihsan

  Vier weken in een hotel en een jaar niet rijden. Is dat nu een straf?
  Alleen al het wegrijden op zich is een poging tot moord. Hij wist heel goed wat het risico was om iemand zwaargewond op straat te laten liggen. Dat hij alcohol op had is geen reden tot strafvermindering. 6 jaar cel en een levenslange rijontzegging lijkt mij een redelijke straf.
  Rechters kunnen wel smeken om geld en begrip, maar als het op deze manier door gaat graven ze hun eigen graf.

 6. W Jansen

  Belachelijk twee maandjes zitten!!!

 7. joop gerritse

  Nou, ik had eigenlijk gedacht dat een taakstrafje wel genoeg was [/sarcasme]

 8. Bram van der Kamp

  Belachelijk lage straf! Weer wordt mijn rechtsgevoel aangetast

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).