Drugsdealer vraagt in Utrecht aan agent in burger of hij ‘iets’ wil kopen en wordt aangehouden Drugsdealer vraagt in Utrecht aan agent in burger of hij ‘iets’ wil kopen en wordt aangehouden

Drugsdealer vraagt in Utrecht aan agent in burger of hij ‘iets’ wil kopen en wordt aangehouden

Drugsdealer vraagt in Utrecht aan agent in burger of hij ‘iets’ wil kopen en wordt aangehouden
Bron: Instagramaccount Politie Basisteam Utrecht Nrd
Een drugsdealer hoopte afgelopen nacht geld te verdienen door aan een voorbijganger te vragen of deze persoon geïnteresseerd was in ‘iets’. De verdachte wist echter niet dat deze passant een agent in burger was.

Een drugsdealer hoopte afgelopen nacht geld te verdienen door aan een voorbijganger te vragen of deze persoon geïnteresseerd was in ‘iets’. De verdachte wist echter niet dat deze passant een agent in burger was.

“Sommige dingen verzin je niet”, schrijft de politie op sociale media. In de nacht van vrijdag op zaterdag waren agenten in burgerkleding op pad in het noorden van Utrecht. “We werken dan op speerpunten in de wijk die door geüniformeerde collega’s misschien minder goed waarneembaar zijn omdat zij veel meer opvallen.”

Tijdens deze surveillance werd een agent in burger aangesproken met de vraag of hij geïnteresseerd was in iets. “Maar natuurlijk, antwoordde onze collega niets vermoedend.” Er werd vervolgens een ‘medicijnkastje’ opengetrokken en de agent had keuze uit verschillende soorten harddrugs.

Er zijn uiteindelijk twee verdachten aangehouden.

11 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Een echte verkoopmentaliteit bij deze jongeman, ook nog keurig gestructureerd zo te zien. Jammer dat er zoveel drugsgebruikers zijn anders had hij het ver geschopt in de commerciële business.

 2. Klaasjan

  “Niets vermoedend”? Naief? Of is dit ironisch bedoeld?

 3. Johannes

  niets vermoedend? ik mag toch hopen dat de agent meteen *iets* ipv *niets* vermoedde… 😉

 4. Geenstijl@Utrecht

  Had hij wel zijn papieren voor deze apotheek op wielen.

 5. Pol

  Top actie!

 6. Christine

  Heel goed werk idd! Mogen ze vaker doen! Die vreselijke drugs waar vele levens aan kapot gaan helaas 🙁

 7. wil

  hahaha nietvermoedend? lekkere agent dan!

 8. Jeroen

  Nou, dat zal me wat geweest zijn. Keuze uit bakpoeder, kalk, ibuprofennetjes en suikertabletjes.. Echt, geen enkele dealer gaat op straat nietsvermoedende mensen aanspreken. Hoeft ook helemaal niet, ze hebben het druk zat.

 9. Pee

  @Jeroen
  Dus jij denkt dat je niet aangesproken word als je in de omgeving van dealers loopt ?
  Nog nooit in de avond uren op bepaalde plekken geweest zeker of in de buurt van het station heen en weer gelopen.
  Over naïef gesproken.

 10. Albert Kok

  @Christine: je kunt ook overdrijven. In 1 van de afgelopen jaren zijn 200 mensen overleden door illegaal drugsgebruik, 2000 zijn overleden door alcoholgebruik en 20000 overleden door roken. En dan hebben we het nog niet over alcohol in het verkeer.

 11. Jeroen

  @Pee ik denk dat je welzeker aangesproken wordt maar dat de kans dat je ook daadwerkelijk drugs koopt nogal klein zijn. Opgelicht worden is een veel grotere kans. Over naïef gesproken….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).