Drugsdealers aangehouden in park Lepelenburg | De Utrechtse Internet Courant Drugsdealers aangehouden in park Lepelenburg | De Utrechtse Internet Courant

Drugsdealers aangehouden in park Lepelenburg

Drugsdealers aangehouden in park Lepelenburg
Park Lepelenburg
De politie heeft afgelopen zaterdag twee drugsdealers aangehouden in park Lepelenburg. In het park is al geruime tijd sprake van hardnekkige overlast en criminaliteit.

De politie heeft afgelopen zaterdag twee drugsdealers aangehouden in park Lepelenburg. In het park is al geruime tijd sprake van hardnekkige overlast en criminaliteit.

Bij de politie kwamen afgelopen zaterdag meldingen binnen dat er twee drugsdealers actief waren in park Lepelenburg. Agenten zagen rond 16.30 uur inderdaad een drugsdeal plaatsvinden.

250 pillen

Zowel de twee verkopers, een 37-jarige vrouw uit Tegelen en 38-jarige man uit Utrecht, als de 64-jarige koper uit Utrecht werden aangehouden. Eén van de verkopers, de 38-jarige man, had 75 bolletjes en een zakje wiet bij zich. Zijn woning werd doorzocht en daar werd hasj, rond de 250 pillen en een zak poeder aangetroffen en in beslag genomen

De drie zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De 38-jarige man zit nog vast.

In park Lepelenburg is al langere tijd sprake van overlast en criminaliteit. De gemeente kondigde al eerder maatregelen aan om de overlast van alcohol- en drugsgebruikers tegen te gaan. Zo kunnen er gebiedsverboden opgelegd worden, komt er cameratoezicht en houden boa’s een oogje in het zeil.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Henk

  Dat er eindelijk eens opgetreden wordt is goed nieuws.

 2. Erwin

  Helaas dweilen met de kraan open. Met het Leger des Heils ‘Herstart’ om de hoek als aanzuig kanaal zie ik dit niet snel veranderen. Desondanks goed dat er opgetreden wordt, maar beter kunnen ze eens optreden tegen Herstart.

 3. 04

  Superzonde van het park inderdaad, ik kom er de laatste jaren steeds minder graag. Op sommige dagen hangen er wel 30-40 vage gasten, verzameld in groepjes met elk hun eigen culturele achtergrond. Er zijn Oost-Europeanen, Oost-Afrikanen, Noord-Afrikanen, West-Afrikanen, Hollandse Alcoholisten en hooligan-achtige types, vanalles en nogwat. Het is allerminst prettig om tussen te zitten omdat de sfeer tussen die lui meestal wel iets grimmigs heeft. Wat zal je balen als je daar een mooi/duur appartement hebt gekocht een aantal jaar geleden…

 4. cas

  Hangt de atletiek unie daar ook al rond 😉

 5. Henk2

  Zoals ik al ooit eerder hier geschreven heb: zichtbaarheid van politie en gewoonweg ouderwets surveilleren zal de problemen op deze plek grotendeels doen oplossen. De mensen die er zonder foute intenties zitten stellen dit op prijs en voelen zich veilig met regelmatig politie die een rondje loopt/ praatje maakt. De mensen die hier met slechte intenties zitten, die bezoekers intimideren, dealen, etc. zullen dit juist erg vervelend vinden en zullen het park verlaten.

  Ik ben het volkomen eens met 04 hierboven: de groepjes die er rondhangen brengen vaak een grimmige sfeer en ik voel regelmatig ongemakkelijk als ik daar loop. En ik lees regelmatig over alle plannen die de gemeente heeft om de overlast op te lossen daar maar gewoonweg politie die er rondloopt zie ik nooit.

 6. Robert

  Henk, helemaal gelijk, zichtbare aandacht, mag gewoon handhaving zijn ipv politie, zou een groot deel van het probleem oplossen, in ieder geval voor Lepelenburg, waar je ‘s avonds gewoon niet meer kunt komen. (overigens liggen verderop bij Sonneborgh ook steeds vaker zwervers in de bosjes).

  Maar uiteindelijk is het probleem niet specifiek Lepelenburg, als het tuig daar weggejaagd wordt gaan ze gewoon verderop zitten. Het onderliggende probleem lijkt mij de vele locaties in de binnenstad waar deze mensen volgens mij vaak een connectie hebben (daklozenopvang, verslavingszorg, psychiatrische hulpverlening, etc.).

 7. Ben

  Politie wil wel optreden , maar of dat gebeurt wordt bepaald door de politiek. En de politiek in Utrecht vind het geen probleem als er gedeald wordt naast een speeltuin, en jonge pubers die een onschuldig potje voetbal spelen worden bedreigd door dealers als de bal iets te dicht bij hun auto komt. Ook staan de dealers niet toe dat er gefotografeerd wordt, want dan zouden ze misschien welp de foto kunnen staan, en wordt de fotograaf aangevallen. Politie bellen heeft ook geen zin want die heeft daar de capaciteit niet voor. (zegt de politie zelf)
  Als de politiek er wat aan wil doen gaat het gebeuren, en anders niet!

 8. cas

  @ 04, dat er daar dealers lopen is echt niets nieuws. 10/15 jaar terug liepen daar ook al genoeg alcoholisten en dealers rond.
  Het enige is dat ze steeds opzichtiger te werk gaan omdat ze toch niet gestraft worden.

 9. Zoeff de haas

  Handhaven in utrecht is allang wegkijken geworden
  Ik loop sport al 6 jaar hard bij het lepelenburg
  Ik zie het al 6 jaar ,dealen in het openbaar gebruiken
  Vechten ghettoblasters
  drankmisbruik
  Meiden lastig vallen
  Politie zie ik er zelden of nooit,,,en als ze er zijn,,kijken ze weg

 10. Kadoendra

  Door de rechtse VVD met hun War on Drugs is er de straatmarkt voor drugs met alle ellende die dat met zich meebrengt.
  Kijk b.v naar Canada, omdat er rechtse types als die VVD’er IvoMavo Opstelten in Nederland rond lopen zijn alle bedrijven die zich niet alleen met recreatief gebruik van cannabis bezig houden, maar ook de bedrijven die zich vanwege medische gronden met cannabis bezig houden op de Canadese beurs genoteerd.
  Dus de z.g.n ondernemerspartij de VVD heeft aan Canada een miljarden industrie geheel weggeven.
  Misschien gaat de VVD voor Nederland het tij proberen te keren met een beursgang aan de AEX voor een paar ouwe achterdeuren.
  Er zijn heel veel mensen die op een verantwoorde manier alcohol en of drugs gebruiken en daar deze personen zich niet bevinden aan de rand van de maatschappij zijn dit niet de personen die vaak voor het overlast zorgen.
  Meestal wordt de overlast van drugsgebruik veroorzaak door randgroep personen.
  Het overlastprobleem wat niet alleen met drugs, maar ook met alcohol vaak is is dat niet alleen alcohol geheel aan de markt wordt overgelaten, maar ook de drugs.
  Het enige verschil is dat de markt van alcohol legaal is en de markt voor drugs is illegaal, maar beiden bevinden zich op de markt.
  Elk persoon kan zo langzamerhand weten dat er veel mensen zijn die drugs prettig vinden om te gebruiken, net zoals er alcohol gebruikers zijn.
  Daarom ligt de oplossing niet in repressie maar meer de handel in overheidshand te nemen, zodat illegale handel niet meer nodig is, er beter zicht komt op de randgroepgebruikers en dat de geen problemen makende drugsgebruiker eens en voor altijd niet meer door de visieloze VVD gecriminaliseerd gaat worden.

 11. Wim

  @ kadoendra

  Leg eens uit wat dat gereutel tegen de VVD te maken heeft met een door gebrek aan handhaving op het Lepelenburg veroorzaakte overlast.

 12. Kadoendra

  @Wim

  Er is een gebrek aan handhaving omdat de rechtse politiek enorme bakken met geld uitgeven aan hun rechtse hobby de War on Drugs.
  Als die gasten dus heel veel geld uitgeven aan hun rechtse hobby dan blijft er voor andere zaken veel minder geld over.
  Of anders gezegd, een euro die je uitgeeft kan je niet meer voor iets anders uitgeven.

 13. Wim

  @ kadoendra

  Ik snap er niets van. We worden in Utrecht geregeerd door fietsende Groenlinksers die bakken met geld uitgeven aan hun linkse hobby autopesten.

 14. Kadoendra

  @Wim

  Ik begrijp dat u er niets van snapt want daarom weet u niet dat niet de gemeente Utrecht de wet maakt, maar de Tweede Kamer!

  De War on Drugs komt dus van de VVD uit de Tweede Kamer en daar in de Tweede Kamer de wet gemaakt wordt heeft elke gemeente zich daaraan te houden!

 15. Wim

  Beste Kadoendra, handhaving is een gemeentelijke taak. Heeft niets te maken met uw War On Drugs. Heeft ook niets te maken met VVD-prioriteiten. Richt uw VVD-antipathie de volgende keer op betere thema’s.

 16. Kadoendra

  @Wim

  Beste Wim, er wordt gehandhaafd, kijk naar de VVD met hun War on Drugs.
  1 kilo cocaïne levert de coca boer 2,- euro op, terwijl de Zuid Amerikaanse Escobar er euro 2000,- mee vangt.
  Zodra de Taghi’s en de Razzouki het langs de douane hebben is het euro 30.000,- waard en dit kan nog oplopen tot euro 60.000,-
  U moet begrijpen dat slechts de War on Drugs de oorzaak is van het extreem oplopen van deze bedragen.
  Ook moet u begrijpen dat de uitgaven voor politie niet alleen torenhoog moet zijn, maar ook voor Douane, Fiod, Justitie, etc, etc.
  Zoals ik al eerder melde een euro kan je maar 1 keer uitgeven.
  U snapt niet dat uw handhavertje in dat park niet dezelfde grote prioriteit heeft voor de VVD als hun zeer dure hobby de War on Drugs.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).