Grap van student met nepwapen op Amsterdamsestraatweg loopt bijna verkeerd af - De Utrechtse Internet Courant Grap van student met nepwapen op Amsterdamsestraatweg loopt bijna verkeerd af - De Utrechtse Internet Courant

Grap van student met nepwapen op Amsterdamsestraatweg loopt bijna verkeerd af

Grap van student met nepwapen op Amsterdamsestraatweg loopt bijna verkeerd af
Een incident met een nepwapen op de Amsterdamsestraatweg vorige week liep bijna verkeerd af. Een 21-jarige student wilde een grap uithalen bij zijn huisgenoten. 

Een incident met een nepwapen op de Amsterdamsestraatweg vorige week liep bijna verkeerd af. Een 21-jarige student wilde een grap uithalen bij zijn huisgenoten. 

“Het scheelde een fractie van een seconde”, meldt het Openbaar Ministerie (OM).  “Als de agenten hadden geschoten, zou dat volgens de officier van justitie rechtmatig zijn geweest.” De dronken student in kwestie wilde een grap uithalen met zijn huisgenoten en liep over de Amsterdamsestraatweg met een nepwapen in zijn broek. Een fietser zag de student en belde de politie.

De toegesnelde agenten schreeuwden tegen de jongen dat hij zijn handen omhoog moest doen. In de eerste instantie gaf de student geen gehoor en bewoog hij zijn handen richting het nepwapen. De agenten stonden op het punt te schieten, aldus het OM. Gelukkig zag de jongen de ernst van de situatie in en stak hij alsnog zijn handen in de lucht.

Alternatieve straf
De verdachte wordt niet gedagvaard, vertelt het OM. Als alternatieve straf moet hij een paper schrijven waarin hij alle mogelijke aspecten behandelt van de impact die het incident heeft op de politieagenten. Als de officier van justitie de paper heeft goedgekeurd, moet hij het document en zijn welgemeende excuses aanbieden aan de agenten.

11 Reacties

Reageren
 1. Cornelis

  Hoewel het sowieso al een twijfelachtige grap is, is deze zeker anno 2017 niet bepaald handig om in het openbaar uit te halen. Gelukkig is het goed afgelopen!

  Prima alternatieve straf ook. Volgens mij heb je er veel meer aan om zo iemand in te laten zien waarom het geen goed idee was, dan hem te laten prikken of whatever ze anders voor straf hadden bedacht.

 2. G.H.

  Een student met het IQ van een visstick.
  Dronken een grap uithalen waar je later spijt van krijgt hebben we allemaal wel gedaan. Maar dat nepwapen zal hij toch eerder moeten hebben geregeld.

 3. Piet

  Mooie straf zeg! Zeker voor een student.

 4. Rob

  Gaat de politie nu papers beoordelen? Wat een kulstraf. Normaal berechten die vent. 21 is oud zat om voor jezelf na te kunnen denken wat een stumper je bent als je met een nepwapen rond gaat lopen.

 5. JdV

  Het is inderdaad wachten tot het een keer fout gaat. Maar wellicht moet dat dan maar, want als je zo naïef bent om in deze tijd over straat te lopen met een wapen (al dan niet namaak) kun je de consequenties daarvan verwachten. Een verbod op de verkoop van airsoftwapens zou een begin zijn.

 6. H.T.

  Dit riekt naar klassenjustitie. De Hindostaanse jongen op het station Hollands Spoor in Den haag die door politieagenten werd doodgeschoten, omdat ze dachten dat zijn mobiel een wapen was, kreeg een heel ander aanpak, die hij niet meer kan navertellen.

 7. Pieter

  Grappig, nu het een student is, is het een passende straf. Was het een niet studerende allochtoon geweest dan hadden bepaalde lui hier weer moord en brand geschreeuwd dat de straffen te laag waren.

 8. Finn

  Klassenjustitie is misschien niet het juiste woord H.T., maar inderdaad: ALS deze student wit is (aanname van ons beide) zit er een grote lading ironie in het feit dat het OM hier zo trots marchandeert met een alternatieve straf en de afloop van ‘ha ha, het was allemaal een geintje en ouwe jongens krentenbrood’.

 9. Berend

  @Pieter: Ik zie maar één reactie over een passende straf. Volgens mij bent u degene die er graag weer een allochtoon vs autochtoon-verhaal van maakt.

  Wat mij betreft krijgt deze student een flinke boete en een taakstraf. Papertjes schrijven doet hij maar voor z’n studie.

 10. Peter

  Volgens de wet staat er een iets zwaardere straf op het bij je hebben 9zichtbaar) van op echt lijkende wapens. Berechten die hap. Echt berechten!

  Het staat niet voor niets in de wet en er staat niet voor niets een zware straf op!

  Hoezo klassenjustitie (het is maar een studentengrapje; hahaha).

 11. Cico

  haha, gelukkig mag hij een leerzaam opstel gaan schrijven als ‘straf’, alsof hij nog 12 jaar was. Handig, die blanke huid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).