Eis: 18 jaar cel en tbs voor Zamir M. | De Utrechtse Internet Courant Eis: 18 jaar cel en tbs voor Zamir M. | De Utrechtse Internet Courant

Eis: 18 jaar cel en tbs voor Zamir M.

Eis: 18 jaar cel en tbs voor Zamir M.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Zamir M. voor de moord op Laura Korsman. De officier van justitie stelde vandaag onder meer dat M. een stalker was en geobsedeerd was door Laura.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Zamir M. voor de moord op Laura Korsman. De officier van justitie stelde vandaag onder meer dat M. een stalker was en geobsedeerd was door Laura.

De verdachte van het doodsteken van Laura Korsman stond vandaag voor de rechter. Het OM maakte de eis bekend en de 32-jarige Zamir M. sprak voor het eerst over wat er is gebeurd.

De officier van justitie zei dat M. haar heeft opgewacht met handschoenen aan en zijn mes in de hand. Hij zou haar met voorbedachte rade om het leven hebben gebracht. Na onderzoek zeggen deskundigen dat Zamir M. verminderd toerekeningsvatbaar is en dat de kans op herhaling matig tot groot zou zijn. Het advies van de onderzoekers is dan ook tbs met dwangverpleging.

Stalking

In de rechtszaak blijkt dat Zamir M. het slachtoffer wekenlang op een extreme manier stalkt. Hij rijdt haar klem en liegt over allerlei zaken om maar met haar in contact te komen. Ook volgt hij haar op de fiets naar werk. Hij heeft daarover in totaal drie gesprekken gehad met de politie en zat drie dagen vast tot 6 juli. Ook kreeg Laura een alarmknop. Dat heeft uiteindelijk niet geholpen.

Uren voor de dood van Laura wordt Zamir M. in de buurt van haar huis gezien en verstopt hij zich in de tuin tot een vriendin van Laura naar huis gaat. Het slachtoffer is dan alleen. Volgens het OM is er geen worsteling geweest waardoor Laura dodelijk gewond raakte, maar lijkt ze van achteren te zijn aangevallen.

Op woensdag 11 juli werd het levenloze lichaam van Laura Korsman gevonden in haar woning aan de Bosboomstraat. Al gauw werd haar ex-vriend de 32-jarige Zamir M. gearresteerd.

Verklaring verdachte

Zamir M. sprak vandaag voor het eerst over de zaak. Zijn verklaringen werden door de rechter meerdere keren in twijfel getrokken. Ook de officier van justitie zei dat M. na de vondst van Laura verschillende verklaringen heeft afgelegd.

Hij zei onder meer dat hij handelde uit noodweer en dat hij veel niet meer kan herinneren. Na een avond in de Melkweg in Amsterdam, waar hij xtc, ketamine en wiet had gebruikt, reed hij in zijn auto naar het huis van Laura. Zij was op hetzelfde feest in Amsterdam geweest en kwam een aantal uur later thuis.

Laura werd met meerdere messteken om het leven gebracht. De rechter doet op 4 juni uitspraak.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).