Escape Room Mysterium aan de Oudegracht voor de derde keer slachtoffer van inbraak Escape Room Mysterium aan de Oudegracht voor de derde keer slachtoffer van inbraak

Escape Room Mysterium aan de Oudegracht voor de derde keer slachtoffer van inbraak

Escape Room Mysterium aan de Oudegracht voor de derde keer slachtoffer van inbraak
Bij Escape Room Mysterium aan de Oudegracht in Utrecht is voor de derde keer ingebroken. Waar de dief vorige keer nog lang bezig is geweest met het openbreken van een kluis met raadsels, is er dit keer veel snoepgoed gestolen.

Bij Escape Room Mysterium aan de Oudegracht in Utrecht is voor de derde keer ingebroken. Waar de dief vorige keer nog lang bezig is geweest met het openbreken van een kluis met raadsels, is er dit keer veel snoepgoed gestolen.

Eigenaresse Anna-Maria Giannattasio wil zich niet laten beïnvloeden door de inbraak, maar dat gaat naar eigen zeggen toch lastig. “Ik wilde niet boos worden, maar toen ik de schade zag en het begon op te ruimen merkte ik toch dat ik mij kwaad begon te maken.”

Naast het gestolen snoepgoed is ook de kas en apparatuur, waaronder een fototoestel, meegenomen. Daarnaast heeft de dief volgens Giannattasio een enorme ravage aangericht.

Tekst loopt door onder afbeelding

Medewerkers Lieke en Myrthe hielpen dinsdag bij het opruimen

Spinnenwebben

“We zijn de hele ochtend druk geweest met opruimen en schoonmaken. Normaal gesproken laten we bijvoorbeeld de spinnenwebben hangen omdat die bijdragen aan de sfeer. Nu waren we tijdens het poetsen vooral onze frustratie aan het wegwerken, waardoor de escape room schoner is dan ooit”, zegt Giannattasio met een glimlach.

De dief is tijdens de drie inbraken elke keer via dezelfde weg naar binnengekomen. Naast de ingang aan de werf zit een klein raampje met tralies ervoor. Op een of andere manier is het de inbreker gelukt hier doorheen te komen. Het vermoeden bestaat dan ook dat het om dezelfde persoon gaat.

Tekst loopt door onder tweet

Corona

Naast de drie inbraken heeft Mysterium ook te lijden gehad onder de coronamaatregelen. Ondanks dat er nu weer mensen gebruik van kunnen maken, loopt het nog niet echt storm. “Ik heb deze maand nog maar vijf boekingen, terwijl er normaal gesproken zo’n vijftig groepen per week langskomen. Ik verdien er op dit moment dan ook niet veel aan en dan is zo’n inbraak extra frustrerend.”

Tekst loopt door onder afbeelding

Giannattasio, die zich niet wil laten kennen, zegt dat de band onder de medewerkers in die periode wel extra sterk is geworden. “We hebben het in die periode met een hele toffe groep mensen in leven gehouden. Hoewel ik het liever anders had gezien, schiep dat wel een sterke band.”

Boekingen

Mysterium was volgens Giannattasio weer aan het opkrabbelen, maar dinsdag hadden zij nog geen boekingen. “Daar ben ik eerlijk gezegd wel blij mee anders moest ik mensen namelijk teleurstellen. We hebben deze dag goed kunnen gebruiken om alles weer op orde te brengen zodat we vanaf morgen weer klanten kunnen ontvangen.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Erg vervelend dat dit gebeurd is! Maar als iemand al twee keer eerder via dezelfde weg is binnengekomen, is het dan écht verwonderlijk dat het blijkbaar ook een derde keer kan gebeuren? Hopelijk wordt dat raampje nu goed gefixt.

 2. Pee

  Word het geen tijd om ir.camera’s op te hangen met bewegingsdetector of een alarm.

 3. Rechtse Harry

  Misschien moeten ze het concept omdraaien, eerst betalen en puzzels doen voordat je in mag breken. Desalniettemin erg sneu voor de dames.

 4. Losse flodders

  Blijkbaar is het veel makkelijker om erin te komen, dan eruit 😉

 5. Koel Hoofd

  Gewoon tralie erbij plaatsen, dan kunnen ze er niet meer naar binnen.
  Lekker goedkoop, super duurzaam en bijzonder effectief….

 6. Frans

  een camera plaatsen of een lachspiegel plaatsen

 7. frans

  of een lachspiegel plaatsen

 8. John

  Alleen een graatmagere junk kan zich tussen die tralies door wurmen. Of het is een smurf? Iig een ongewoon signalement, moet toch makkelijk te vinden zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).