Explosieven en plofkraakmaterialen gevonden in auto in Overvecht in Utrecht Explosieven en plofkraakmaterialen gevonden in auto in Overvecht in Utrecht

Explosieven en plofkraakmaterialen gevonden in auto in Overvecht in Utrecht

Explosieven en plofkraakmaterialen gevonden in auto in Overvecht in Utrecht
De politie in Utrecht heeft explosieven en andere materialen die gebruikt kunnen worden voor plofkraken gevonden in een auto in Overvecht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de explosieven meegenomen en op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

De politie in Utrecht heeft explosieven en andere materialen die gebruikt kunnen worden voor plofkraken gevonden in een auto in Overvecht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de explosieven meegenomen en op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

De auto trok de aandacht van de politie toen deze met hoge snelheid woensdagochtend over de A27 reed. Uiteindelijk wisten ze de locatie van het voertuig te achterhalen op de Ankaradreef in Overvecht. In de auto zagen agenten verdachte goederen liggen en is besloten om de EOD te laten komen.

Na uitgebreid onderzoek bleken in de auto explosieven te liggen en diverse spullen waarvan bekend is dat deze gebruikt worden bij onder andere plofkraken. De EOD heeft de explosieven meegenomen. De overige goederen, zoals jerrycans, een rugzak en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.  Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Dat zou je toch niet zeggen van deze forensenwijk,waar iedereen hoogopgeleid is en werkt.
  Zelfs criminelen weten deze rustige wijk te vinden,erg triest.

 2. S

  Het komt allemaal wel dichtbij zo

 3. Utrechter

  Grappig de Duitse Volt-afdelingen gebruiken Utrecht in verkiezingscampagne als voorbeeld van leefbare stad. Leefbaar voor plofkrakers die waarschijnlijk in Duitsland toeslaan.

 4. Claire Obscur

  Sja Geenstijl, in de jaren 70 was Overvecht inderdaad wijk met werkenden maar alle lapmiddelen en geldverspilling hieraan ten spijt zou Utrecht er beter aan doen deze wijk plat te gooien en iedereen die daar nu gehuisvest is gelijkelijk te verdelen over het land. Bij het merendeel speelt woon-werkverkeer toch niet. Gewoon een keer de knip maken en beseffen dat het na ruim 50 jaar klaar is.

 5. Pee

  Nogmaals, zet die wijk eens op zijn kop dan komt er nog veel meer ellende naar buiten.

 6. Wim Vreeswijk

  Een detentie kost hier in Nederland 250 euro per dag en dat is meer dan het duurste hotel in ons land. Ik heb het dan nog niet over de kosten TBS. Wellicht is het een goed idee om deze gasten hun detentie te laten ondergaan in hun thuisland, Dat scheelt ons belastingbetalers landelijk wellicht een hoop geld en koopkracht.

 7. W

  @claire: die ritjes in de audi naar duitsland zijn toch woonwerkverkeer..?

 8. W

  Nou @wim, beetje nepnieuws weer hoor van je…

  Begin deze maand lanceerde het Waldorf Astoria Amsterdam The Mayor’s Residence, de duurste hotelkamer van Nederland. Kost bijna 25000 euro per nacht, maar dan heb je ook wat. The Mayor’s Residence van het Waldorf Astoria in Amsterdam.

 9. Nlz

  @ Wim: Sorry wat? € 250,- is in jouw beleving meer dan het duurste hotel in NL? Hoe lang ben je al niet achter je toetsenbord vandaan gekomen?
  Een standaard kamer in Van der Valk Utrecht kost al 209 euro.

 10. Abdars

  Heftig zeg!

 11. Lezer

  Het is jammer dat Overvecht meer dan andere wijken negatief in de Duic-nieuws komt, want het is ook een mooie buurt met veel speelruimte en groen. Gelukkig wordt wel aan verbetering gewerkt en zal het met Overvecht gaan als met andere buurten die erg slecht aangeschreven hebben gestaan zoals Wittevrouwen en de Vogelenbuurt begin jaren ’70. En ja, zijn tegenwoordig helaas overal problemen: Lepelenburg, Lombok, Centraal Station. Moeilijk om echt serieuze oplossingen te vinden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).