Explosieven, wapens en politiekleding gevonden na huiszoekingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Explosieven, wapens en politiekleding gevonden na huiszoekingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Explosieven, wapens en politiekleding gevonden na huiszoekingen in Utrecht

Explosieven, wapens en politiekleding gevonden na huiszoekingen in Utrecht
De politie in Utrecht heeft de op dinsdag 27 februari gestolen politiekleding  teruggevonden. Ook werden vuurwapens en explosieven aangetroffen bij verschillende huiszoekingen.

De politie in Utrecht heeft de op dinsdag 27 februari gestolen politiekleding  teruggevonden. Ook werden vuurwapens en explosieven aangetroffen bij verschillende huiszoekingen.

Op dinsdag 20 maart hield de recherche verdachten aan voor de diefstal van politiekleding. Na de aanhouding doorzocht de recherche drie woningen en twee garageboxen in Utrecht. Daar werd alle politiekleding die 27 februari was gestolen teruggevonden.

Ook troffen zij verschillende wapens aan – waaronder een Uzi, een Scorpio en handvuurwapens, explosieven, een handgranaat, tasers – en plofkraak gerelateerde spullen als gasflessen en een gestolen Audi S4 aan.

Voorarrest

Naar aanleiding van de doorzoekingen werden nog eens twee verdachten aangehouden voor wapenbezit. Daarnaast nam de recherche vijf voertuigen in beslag en werden er onder andere meerdere verpakkingsmaterialen aangetroffen die waren weggenomen op 27 februari.

Drie van de vijf verdachten zitten nog vast. Deze mannen van 20 en 18 jaar zijn donderdag 5 april voor de Raadkamer verschenen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het incident op 27 februari; twee van hen worden ook verdacht van verboden wapenbezit. De rechter besloot hun voorarrest met 45 dagen te verlengen. De andere twee verdachten van alleen verboden wapenbezit zijn al eerder vrijgelaten.

4 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Slechts het topje van de ijsberg, deze vondst.

 2. Harm

  @ Berend: a) Welke ijsberg dan?
  b) beschrijf um is …..

 3. Afgang

  Ze zijn alweer vrij
  Ongelofelijk
  Wat een blamage
  Wat zullen ze gelachen hebben

 4. W.H.de Groen

  Beste Harm, Een ijsberg waar plofkrakers na verhoor en kort voorarrest voor hun ouders mogen gaan zorgen omdat ze zo verdrietig waren dat hun kinderen als crimineel zijn bestempeld.
  Een ijsberg waar Dick Schoof en Minister Grapperhaus buiten het OM besloten hebben om Haat-imams hier hun verderfelijke werk te kunnen blijven doen waarbij hun eigen gekozen strategie een vervelende nasmaak zal krijgen.
  Een ijsberg waarin nieuwe Gangs geboren gaan worden waarbij net als in London het glimmende staal vele jonge slachtoffers zal gaan maken.

  Die huiszoeking is symbolisch gezien wel degelijk als het “topje van de ijsberg” te benoemen……En begrijp dat wanneer deze zal gaan smelten…..!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).