Extra onderzoek naar seksuele belevingswereld van Michael P. | De Utrechtse Internet Courant Extra onderzoek naar seksuele belevingswereld van Michael P. | De Utrechtse Internet Courant

Extra onderzoek naar seksuele belevingswereld van Michael P.

Extra onderzoek naar seksuele belevingswereld van Michael P.
De seksuele belevingswereld van Michael P. gaat weer onderzocht worden. Dat besloot de rechter vandaag tijdens een zitting die in het teken stond van het hoger beroep in de zaak van Anne Faber.

De seksuele belevingswereld van Michael P. gaat weer onderzocht worden. Dat besloot de rechter vandaag tijdens een zitting die in het teken stond van het hoger beroep in de zaak van Anne Faber.

De rechter moest oordelen over meerdere verzoeken van zowel de advocaat van Michael P. als van het Openbaar Ministerie. Zo werd het verzoek afgewezen om extra getuigen te horen over het geweld dat zou zijn toegepast op de verdachte tijdens zijn arrestatie.

Michael P. werd eerder dit jaar veroordeeld tot 28 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor de moord en verkrachting van Anne Faber. Hij ging tegen deze straf in hoger beroep. Een van de redenen is dat Michael P. op hardhandige wijze was aangehouden en er niet op zijn zwijgrecht werd gewezen. Hij zou daarbij ook zijn bedreigd met een politiehond. P. liep een schouderbreuk op bij de arrestatie.

In het kader van dit hoger beroep mocht de advocaat en Michael P. en het Openbaar Ministerie verzoeken voor nieuw onderzoek indienen. Er werden in totaal zes van deze verzoeken ingediend.

Zo wilde de advocaat van Michael P. 6 personen van de plaatselijke top van het Openbaar Ministerie en de politie horen. Zo zou er onderzocht kunnen worden of zij opdracht hebben gegeven om fysiek geweld te gebruiken bij de aanhouding. Volgens de rechter is het niet nodig om de zes op te roepen. Uit eerdere verklaringen zou blijken dat er inderdaad gezegd is dat de verdachte stevig aangepakt mocht worden, maar dat de grens lag bij de toepassing van fysiek geweld. Het verzoek werd dus afgewezen.

Meerdere verzoeken

Een verzoek van het Openbaar Ministerie om de seksuele belevingswereld van P. verder te onderzoeken is wel toegewezen door de rechter. De verdachte heeft hier namelijk zelf ook mee ingestemd.

Daarnaast was er nog een verzoek van de advocaat voor het horen van een fietser die onlangs verklaard heeft wat hij de bewuste avond op 29 september 2017 gezien heeft. De rechter vond dit verzoek onvoldoende onderbouwd. Het horen van een andere getuigen werd wel toegewezen. Deze getuige zou iets kunnen zeggen over de vraag of er al dan niet sprake is van voorbedachte raad voor het doden van Anne Faber.

Het verzoek om Michael P. te verplichten om op alle zittingen te komen werd ook afgewezen. Evenals het verzoek om de opnames van de politieverhoren van de verdachte toe te voegen aan het dossier.

De inhoudelijke behandeling van de zaak is gepland op 28 en 29 mei 2019 om 09.30 uur.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).