Flexibele camera’s in Lombok-Oost tegen overlast | De Utrechtse Internet Courant Flexibele camera’s in Lombok-Oost tegen overlast | De Utrechtse Internet Courant

Flexibele camera’s in Lombok-Oost tegen overlast

Flexibele camera’s in Lombok-Oost tegen overlast
Cameratoezicht. Foto: DUIC
Drie flexibele camera’s worden gedurende de maanden mei, juni en juli ingezet in Lombok-Oost rond de Timorkade, Halmaherastraat, Riouwstraat en Ceramstraat. De camera’s moeten de overlast op straat tegengaan. 

Drie flexibele camera’s worden gedurende de maanden mei, juni en juli ingezet in Lombok-Oost rond de Timorkade, Halmaherastraat, Riouwstraat en Ceramstraat. De camera’s moeten de overlast op straat tegengaan. 

Volgens de gemeente neemt het aantal meldingen en signalen van jongeren- en drugsoverlast in Lombok-Oost toe. Het gevoel van onveiligheid onder de bewoners is daardoor hoog. Het verbeterde toezicht door de camera’s is onderdeel van de pilot flexibel cameratoezicht die in december 2016 van start ging. Tijdens de jaarwisseling werden de camera’s geplaatst op de Theemsdreef in Overvecht en vanaf februari stonden de camera’s rond winkelcentrum Rokade in Zuilen.

De problemen in Lombok-Oost zijn hardnekkig en de totale criminaliteit neemt toe, laat de gemeente weten. De belangrijkste doelen waarvoor de flexibele camera’s worden ingezet zijn het aanpakken van drugsgerelateerde overlast, criminaliteit van dealers en gebruikers, verkeersdelicten en het in beeld houden van en optreden tegen criminele jeugd en jongvolwassenen.

Naast de camera’s moet de overlast in het gebied worden teruggedrongen door ‘blauwe acties’. Om de verkeersoverlast aan te pakken worden fysieke maatregelen getroffen zoals het aanleggen van drempels en 30 km-zone bebording. De camera’s worden gebruikt om de gehele aanpak van de gemeente te versterken.

Amsterdamsestraatweg

Verder laat de gemeente weten ook nog extra beveiligingscamera’s te plaatsen op de Amsterdamsestraatweg tussen de Daalsetunnel en de Marnixlaan en bij winkelcentrum Rokade. Bij het winkelcentrum stonden eerst de flexibele camera’s, maar volgens de gemeente is het een hotspot van criminaliteit, waaronder veel autokraken en is vast toezicht nodig.

6 Reacties

Reageren
 1. cynthia

  Enorm blij dat we een camera in de straat hebben staan. Ik hoop zo dat dit gaat helpen!

 2. JdV

  Volgend bericht op DUIC: Overlast en criminaliteit omgevings Theemsdreef met sprongen in mei, juni en juli.

 3. Scherpschutter

  Blij dat ik niet in zo’n achterbuurt woon, maar ik zou oprecht niet weten wat ik onwenselijker zou achten: een paar drugsdealertjes en wat vervelende jongeren op straat of een overheid die de mogelijkheid heeft om iedere beweging te volgen en documenteren.

 4. cynthia

  @scherpschutter. Het is echt geen achterbuurt hoor. Als die rotdealertjes weg zijn is het weer gewoon hoe het altijd was. Een onwijs leuke wijk om in te wonen. In dit geval vind ik het geen probleem dat er een camera staat. Wat registreren ze nou: Wanneer ik wegga en thuiskom. Beetje conspiracy fanaat….
  Kan je vertellen dat is een veel beter keus dan die dealers die scheuren door de kleine straten, junkies en inbraken.

 5. Rik

  ‘Om de verkeersoverlast aan te pakken worden fysieke maatregelen getroffen zoals het aanleggen van drempels en 30 km-zone bebording.’
  Dit is erg effectief gebleken op de Kanaalstraat. Fijn dat de gemeente zo weloverwogen omgaat met belastinggeld

 6. Toine Goossens

  @cynthia,
  Ook in het dorp waar de betovergrootouders van scherpschutter woonden was oogtoezicht de kern van de veiligheid op straat. Daardoor konden zij hun kinderen makkelijk loslaten en een grote mate van zelfstandigheid meegeven. Scherpschutter realiseert zich nog steeds niet dat die camera´s het kunstmatige oogtoezicht van deze tijd is.

  Toezicht op gedrag is dringend nodig om iedere burger het vertrouwen te bieden dat alle anderen zich aan de gebruikelijke regels houden. Ook ik geef daar mijn privacy graag voor op. Dat maakt de wereld veiliger.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).