Gestolen goederen aangetroffen na inval kraakpand Leidseweg - De Utrechtse Internet Courant Gestolen goederen aangetroffen na inval kraakpand Leidseweg - De Utrechtse Internet Courant

Gestolen goederen aangetroffen na inval kraakpand Leidseweg

Gestolen goederen aangetroffen na inval kraakpand Leidseweg
Bron: Instagramaccount Wijkagent Oog in Al
De politie heeft afgelopen woensdag een inval gedaan bij een kraakpand aan de Leidseweg. In het pand werden gestolen goederen aangetroffen. Een 27-jarige man is aangehouden.

De politie heeft afgelopen woensdag een inval gedaan bij een kraakpand aan de Leidseweg. In het pand werden gestolen goederen aangetroffen. Een 27-jarige man is aangehouden.

De politie besloot tot een inval over te gaan na meerdere meldingen van overlast door buurtbewoners. De omwonenden maakten zich onder andere zorgen over de brandveiligheid en zij hadden het vermoeden dat er in het kraakpand gestolen fietsen werden gestald.

“Bij het binnentreden van de woning ontdekten we meerdere gestolen fietsen en een gestolen scooter. Deze zijn in beslag genomen. Ook bleek het gas illegaal afgetapt te worden”, aldus de politie. Het gas in de woning is inmiddels afgesloten.

In het pand bevond zich ook een 27-jarige man uit Utrecht. Hij stond gesignaleerd omdat hij nog een gevangenisstraf van 85 dagen moet uitzitten. De man is aangehouden. De gemeente heeft de pandeigenaar gemaand om de krakers eruit te zetten.

3 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Krakers zijn per definitie criminelen want stelen het gebruiksrecht op andermans eigendommen. Oppakken, registreren,DNA afnemen en op de internationale no-travel lijst zetten. Uitkering intrekken.

 2. Joe

  @ JdV

  Dit is helemaal geen kraker, maar een crimineel op de vlucht, dat is wel iets anders. Krakers zijn idealistisch bezig (en rijden niet op scooters, maar dat terzijde).

  Krakers stellen andere misstanden aan de kaak, vanuit de vastgoedhoek (vastfout), je weet wel de criminele sector die zelden wordt aangepakt. Veel gevallen van speculatie met vastgoed zijn strafbaar, net als bouwfraudezaken. Gebouwen doelbewust lang leeg laten staan ook. Zaken die zelden tot nooit worden aangepakt. Er is ten tijde van het kraakverbod beloofd door de VVD om misstanden aan te pakken, daarmee zou kraken als actie en protest overbodig worden. Door het kraakverbod en het niet aanpakken van misstanden en crimineel gedrag vanuit de vastgoedsector zelf hebben vastgoedbaronnen vrij spel gekregen. Denk ook eens aan de banden van et vastgoed met criminele sector (denk aan Endstra en Holleeder),

 3. Jacobson

  Afgezien van de ‘mijn moeder was een kraker’ reactie hierboven (die opzichzelf al buitengewoon vermakelijk is, waarvoor hulde. Ik zou het zelf niet beter verwoord kunnen hebben, als ik de aandrang daartoe zou hebben gevoeld}, vond ik de reactie van de gemeente toch wel de aller, allerbeste: “ De gemeente heeft de pandeigenaar gemaand om de krakers eruit te zetten“!
  Ik zou zeggen: zet m op! De gemeente staat achter u.
  Tenslotte bent u als eigen….. ach laat maar zitten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).