Gewonde bij steekincident op de Timorkade in Utrecht Gewonde bij steekincident op de Timorkade in Utrecht

Gewonde bij steekincident op de Timorkade in Utrecht

Gewonde bij steekincident op de Timorkade in Utrecht
Foto's: Regio Nieuws Utrecht
Bij een steekincident op de Timorkade in Utrecht is maandagmiddag iemand gewond geraakt. De politie is bezig met onderzoek naar wat er precies gebeurd is.

Bij een steekincident op de Timorkade in Utrecht is maandagmiddag iemand gewond geraakt. De politie is bezig met onderzoek naar wat er precies gebeurd is.

De eerste melding over het steekincident kwam maandag rond 15:30 uur binnen bij de hulpdiensten. Het incident gebeurde aan de Timorkade in de wijk Lombok, vlakbij het Molenpark.

Tekst loopt door onder de foto

De politie laat via X weten dat bij het steekincident iemand gewond is geraakt. Het is niet duidelijk hoe het slachtoffer eraan toe is. De politie doet onder meer met een politiehond onderzoek naar de toedracht. Ook zijn duikers van de brandweer aanwezig om in het water te zoeken. Mogelijk is het wapen dat gebruikt is in het water gegooid.

Mensen die informatie hebben over het incident worden gevraagd zich te melden bij de politie.

8 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Tja, dit is de afgelopen jaren een beetje ranzige hangplek geworden voor vage lieden. Bankjes maar weghalen?

 2. Fixie

  Ah , de bekende hangplek van het voormalige bollendakvolk.
  Vanmiddag lag er ook weer een hele groep uit te rusten van hun activiteiten.

 3. Messenverbod

  Een messenverbod lijkt mij een goed idee, voor heel Utrecht graag.

 4. Hetty

  Messenverbod, helemaal mee eens. En een wet aannemen, die preventief fouilleren door agenten en handhavers toestaat.

 5. Lombokker

  De gemeente kan de flexibele camera’s weer uit de la trekken, dan gaan ze wel ergens anders rondhangen.

 6. Willow

  @Berend: snap dat je wil dat de bankjes weggehaald worden, maar weghalen geeft alleen een “waterbed-effect” waardoor ze naar andere bankjes gaan. Inmiddels zijn er relatief weinig openbare bankjes in Utrecht vergeleken met andere steden. Uiteindelijk straf je gewoon iedereen door bankjes weg te halen. Ben meer voor straffen. Ben je met een mes (of geweer) op straat, dan gewoon de bak in.

 7. Lunettenaar

  Bankjes weghalen… gaan ze gewoon in het gras liggen maffen. Die hangplek heeft al jaren een aantrekkingskracht voor de vaste bezoekers… Waar ga je anders heen als je geen alternatief hebt? Messenverbod voor heel Utrecht slaat trouwens nergens op. Niemand die dat gaat handhaven. Dan moet je de landelijke wet aanpassen. Wat voor een messen trouwens? Mijn trouwe zwitserse zakmesje? Als je voor 3 euro bij de supermarkt een joekel van een keukenmes kan kopen…. moet je dat ook maar gaan verbieden. Wordt het dan veiliger? Alles wat je de delinquent geïnclineerde burgerij “verbied” wordt toch straal genegeerd. Kijk gerust naar wat er in de steden van Engeland en de rest van Europa gebeurt op het gebied van “mes” verordeningen… Het werkt gewoon niet. Laat staan betreft illegale vuurwapens… Waarom lopen tieners met een machete of pistool rond? Status? Angst? Krank-zin-nig! Veiligheid wordt niet verbeterd. Criminaliteit daalt echt niet. Straffen hoger? In Nederland? Wat een klucht joh. Dat is ook geen afschrikmiddel. De mensen die dergelijke gestoorde misdrijven plegen naar elkaar toe en de hardwerkende brave burgers dragen zowiezo wat geestelijke ballast mee… wat uiteindelijk de echte oorzaak is… geweld en angst voor geweld roept alleen maar meer geweld en angst voor geweld op… en als daders dan met taakstrafjes of korte vrijheidsbeperkende strafjes wegkomen… dan is dat voor hun alleen maar “status”. Maar misschien zie ik het allemaal veel te zwartwit. Ik heb een onrealistische hoop dat dergelijke drama’s voor altijd zouden verdwijnen uit onze stad… maar helaas… het is wat het is: dramatisch.

 8. Elise

  Ik woon hier dichtbij en loop hier regelmatig met de hond. In de winter gaat dit prima, maar nu sinds het voorjaar zitten er steeds meer mensen, zwervers e.d. en wordt er veel rotzooi achtergelaten, drugs gebruikt (waarschijnlijk ook gedeald), wild-plassen, ga zo maar door. Ik loop tegenwoordig een andere route, omdat ik me hier niet meer veilig voel, in mijn eigen wijk. Erg jammer. Hopelijk komt er meer toezicht, want het plaatsen van de camera’s lijkt geen effect te hebben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).