Goudsmid voor tienduizenden euro's bestolen in Jaarbeurs - De Utrechtse Internet Courant Goudsmid voor tienduizenden euro's bestolen in Jaarbeurs - De Utrechtse Internet Courant

Goudsmid voor tienduizenden euro’s bestolen in Jaarbeurs

Goudsmid voor tienduizenden euro’s bestolen in Jaarbeurs
Hallencomplex Jaarbeurs
De Spakenburgse goudsmid Frits Spetter is zondag voor tienduizenden euro’s bestolen in de Jaarbeurs. Na afloop van de Verzamelaarsjaarbeurs heeft een dief een bak vol met juwelen meegenomen.

De Spakenburgse goudsmid Frits Spetter is zondag voor tienduizenden euro’s bestolen in de Jaarbeurs. Na afloop van de Verzamelaarsjaarbeurs heeft een dief een bak vol met juwelen meegenomen.

Spetter zegt dat de diefstal tijdens de chaos van het einde van de beurs is gebeurd, als alle kramen worden afgebroken en alles wordt opgeruimd. Volgens hem is het een kleine moeite geweest om in de drukte een bak op een karretje te leggen en er mee weg te rijden.

Het is de tweede keer in vier jaar tijd dat Spetter bestolen is; in 2015 werd zijn winkel in Spakenburg op gewelddadige wijze overvallen.

Niet verzekerd

In de bak zat voor zo’n 67.000 euro aan sieraden. Spetter denkt dat de dief tijdens de beurs goed gekeken heeft naar wat er in de bakken zat en zijn doel heeft uitgekozen. Omdat de spullen zich buiten de winkel bevonden worden ze niet vergoed door de verzekering. Dit betekent dat Spetter waarschijnlijk niet zoals gepland over twee jaar met pensioen kan.

Inmiddels is er door een dorpsgenoot een crowdfunding voor Spetter opgezet. “Ik weet niet of er wat van komt, maar het idee vind ik mooi”, aldus Spetter.

3 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Ik vind dit heel erg voor deze mijnheer. Maar aan de andere kant: dit soort handel kon in het Nederland van toen, maar niet meer in het Nederland van nu. En je moet zeker niet met je pensioenvoorziening in het openbaar te kijk gaan staan.

 2. Gerard vd Vecht

  Ik heb 50 jaar stands gebouwd op de Jaarbeurs en na afloop van de beurs is het een grote chaos.
  Dit komt omdat de Jaarbeurs alles om makkelijk te laden en lossen juist zo moeilijk mogelijk maakt omdat zij niets geven om de mensen die op de vloer werken zoals standhouders en bouwers.
  In Duitsland is dat veel beter geregeld.
  Gerard vd Vecht. Utrecht [email protected]

 3. wim

  Nogal snugger om te zeggen dat het daar is gebeurd, alsof je niks anders kan verzinnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).